توضیح وزارت بهداشت درباره افزایش قیمت اسپری تنفسی-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

توضیح وزارت بهداشت درباره افزایش قیمت اسپری تنفسی

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت درباره افزایش قیمت اسپری تنفسی سروتاید توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۷ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 16
کد خبر: ۱۲۹۶۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، محمد هاشمی درباره مطلب منتشر شده مبنی بر افزایش قیمت برخی اقلام دارویی همچون "اسپری سروتاید" گفت: در برخی مطالب به گرانی اسپری سروتاید اشاره شده است، این یک اسپری تنفسی است که تولید داخلی‌اش در کشور در حال توزیع بوده و در دسترس مردم قرار دارد. این اسپری تحت پوشش بیمه بوده و نمونه هندی آن نیز موجود است.

وی با بیان اینکه وقتی دارویی در کشور تولید می‌شود، واردات آن محدود می‌شود، گفت: شرکت خارجی برای اینکه این دارو در اختیار مردم قرار بگیرد و بتواند واردات خود را ادامه دهد، با توجه به محدودیت منابع ارزی‌مان، به ما پیشنهاد کرد که ارز ما نیمایی شود، اما اجازه دهیم تا بتوانند دارو را وارد کنند. به هرحال ما داروی اصلی که تولید داخلی‌مان است را در اختیار مردم قرار دادیم و دارو‌های وارداتی مشابه دیگر هم داشتیم، اما این برند، برند اصلی بود و ارزی که از ما می‌خواستند ارز اروپا بود و در دسترس‌مان نبود؛ لذا شرکت خارجی پیشنهاد کرد که اگر ارز نیمایی شود، شما می‌توانید راحت‌تر پول را انتقال دهید و هرکسی که تولید داخلی را نخواسته و می‌خواهد این برند را تهیه کند، می‌تواند آن را تهیه کند، منتهی نمونه خارجی قیمت بالاتری دارد. بنابراین، عزیزانی که نمی‌توانند هزینه این دارو را پرداخت کنند، مشکلی برای تهیه دارو ندارند، می‌توانند نمونه ایرانی که تحت پوشش بیمه است را تهیه کنند.

قاچاق معکوس از عواقب ارز ترجیحی است

وی درباره ارز ترجیحی گفت: بار‌ها اعلام کرده‌ایم که قاچاق معکوس از عواقب ارز ترجیحی است و این موضوع بدیهی است و چنانچه کسی این موضوع را نفی کند، عدم احاطه‌اش به موضوعات اقتصادی را می‌رساند. وقتی دارویی با یک‌دهم قیمت واقعی به فروش برسد، قطعا انگیزه قاچاق فراهم می‌شود.

هاشمی عنوان کرد: وقتی آن کالا در خارج از کشور قیمت بالاتری داشته باشد، به جای اینکه در کشور مصرف شود، مجدد از کشور خارج می‌شود. چند سال قبل در مورد دام نیز این مسئله وجود داشت و به دلیل پایین بودن قیمت دام در کشور و یارانه‌ای بودن خوراک دام، قاچاق معکوس در کشور اتفاق میفتاد.

وی گفت: ارز ترجیحی تنها دلیل قاچاق معکوس است و شاید بخش اعظم فساد در حوزه دارو، مرتبط با ارز ترجیحی است.

وی در ادامه درباره اصلاح قیمت دارو تصریح کرد: این اصلاح قیمت دارو طبیعی است، زیرا مولفه‌های زیادی بر قیمت دارو تاثیر دارند، پس در نتیجه، محصول نهایی نیز متاثر می‌شود، سازمان‌های بیمه‌گر و صنعت بیمه در تمام دنیا وظیفه دارند که این هزینه‌ها را پوشش دهند. در کشور ما سازمان‌های بیمه‌گر باید به درستی به نقش خود عمل کنند و اگر همزمان با تغییر نرخ دارو، تجهیزات و خدمات، پوشش کاملی بدهند، قطعا فشاری به بیماران نمی‌آید.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه دارو همیشه افزایش قیمت داشته است، اما باید توجه داشت که این افزایش قیمت از تورم جامعه و افزایش نرخ سایر اقلام اساسی بسیار پایین‌تر است، تاکید کرد: سازمان‌های بیمه‌گر می‌توانند مسئولانه‌تر عمل کنند تا فشار ناشی از افزایش قیمت‌ها بر بیماران تحمیل نشود./تسنیم

ارسال نظر