ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

رکورد جدید هزینه‌های نظامی در جهان

هزینه‌های مصرف شده در امور نظامی در کشورهای مختلف جهان رکورد جدیدی را ثبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 25
کد خبر: ۱۳۰۹۶۶

به گزارش راهبرد معاصر  هزینه نظامی صرف شده در میان تمام کشورهای جهان، در سال ۲۰۲۱ با ثبت رکوردی جدید به بیش از دو تریلیون دلار رسیده است.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، موسسه تحقیقاتی «صلح جهانی استکهلم» اعلام کرد مقدار هزینه‌های اختصاص یافته به امور نظامی در سال گذشته میلادی با ۰.۷ درصد افزایش همراه بوده و به ۲.۱۱۳ تریلیون دلار رسیده است.

بر اساس این گزارش، آمریکا، چین، هند، روسیه و انگلیس بیشترین سهم را در هزینه‌های نظامی داشته و در مجموع، ۶۲ درصد از این دو تریلیون دلار را خرج کرده‌اند.

«الکساندر مارکشنایدر» کارشناس این موسسه سوئدی گفت: «دولت آمریکا به کرات بر لزوم حفظ برتری فناوری نظامی این کشور در مقابل شرکای راهبردی تأکید کرده است».

در این گزارش آمده است، اوکراین با وجود اینکه در مقایسه با قدرت‌های نظامی بزرگ جهان سهم چشمگیری در مصارف نظامی نداشته، اما هزینه‌های نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ و الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه، ۷۲ درصد افزایش داده است.

طبق این گزارش، جمهوری اسلامی ایران نیز با وجود تحریم‌های مختلف، برای اولین بار ظرف چهار سال گذشته، بودجه نظامی خود را به ۲۴.۶ میلیارد دلار رسانده که با یازده درصد افزایش همراه بوده است

ماه گذشته وبگاه وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بودجه سال مالی ۲۰۲۳ به وزارت دفاع اجازه می‌دهد قابلیت‌های خود را کسب، توسعه و مدرن‌سازی کند تا از آمادگی رزمی نیروها در تمام حوزه‌ها اطمینان یابد تا با چالش‌های فزاینده از سوی جمهوری خلق چین و تهدیدات حاد روسیه رویارویی کنند».

آمریکایی‌ها علاوه بر صرف بودجه‌های مستقیم هنگفت برای مقابله با رقبای خود، کمک‌های نظامی متعددی را صرف آتش‌افروزی در مناطق مختلف جهان کرده‌اند.

واشنگتن از یک سو ارسال کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و از سوی دیگر فروش تولیدات نظامی خود با تایوان را در دستورکار قرار داده است.

وزارت دفاع آمریکا چندی پیش اعلام کرد، فروش احتمالی ۱۰۰ میلیون دلار تجهیزات و خدمات نظامی به تایوان را با هدف «تقویت، حفظ و بهبود» سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت مستقر در این جزیره، تایید کرده است.

از سوی دیگر، امروز (دوشنبه) «لودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با تعریف و تمجید از کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین اعلام کرد این کمک‌ها باعث شده که توانایی دفاعی اوکراین به «سطح کیفی جدیدی» برسد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار