بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر ادعای رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است سقوط هواپیما در مکزیک؛ ۷ نفر جان باختند آمریکا با معامله احتمالی ۳۵ میلیون دلاری با ارتش لبنان موافقت کرد واکنش مکزیک به تصمیم «ترامپ» درباره ماده مخدر «فنتانیل» مبادله ۶ زندانی میان ایران و ترکمنستان احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران عبدالفتاح البرهان: آماده همکاری با ترامپ برای پایان دادن به جنگ سودان هستیم گروسی: بدون توافق با ایران، سایه شمشیر داموکلس پابرجاست وزیر خارجه عراق: ایران به دنبال جنگ نیست / در امور داخلی سوریه مداخله نمی‌کنیم دیوان کیفری بین‌المللی درخواست تجدیدنظر تل‌آویو را رد کرد موافقت روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا بشار اسد این روز‌ها به چه مشغول است؟

خروج روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک

خبر خروج روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک در حالی منتشر شده است که دو کشور فنلاند و سوئد برخلاف مخالفت‌های شدید روسیه درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 17
کد خبر: ۱۳۴۱۱۴

به گزارش راهبرد معاصر وزارت امور خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک خارج می‌شود. شورای کشورهای دریای بالتیک (CBSS) یک سازمان بین‌المللی است که در سال 1992 بنیانگذاری شد و از 11 کشور روسیه، دانمارک، استونی، فنلاند، آلمان، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، لهستان و سوئد تشکیل شده است و شماری از کشورها نیز به عنوان عضو ناظر در این شورا حضور دارند.

بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، سازمان شورای کشورهای دریای بالتیک، حل مشکلات منطقه‌ای را از جمله وظایف خود می‌داند و جلسات این شورا در سطح وزرای خارجه تشکیل می‌شود.

اعلام خبر خروج روسیه از این شورا در حالی منتشر شده است که دو کشور فنلاند و سوئد برخلاف مخالفت‌های شدید روسیه درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند. روسیه پیش از این هشدار داده بود که عضویت این دو کشور اروپایی در ناتو، پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت و روسیه تسلیحات اتمی را در بخش شرقی مرز خود مستقر خواهد کرد.

از طرف دیگر، وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که روسیه در اقدامی متقابل دو کارمند سفارت فنلاند در روسیه را اخراج می کند.

در حالی درگیری‌ها در اوکراین ادامه دارد که مسئله الحاق دو کشور سوئد و بخصوص فنلاند به دلیل مرز مشترک با روسیه به نقطه تقابل جدید مسکو و غرب تبدیل شده است. روز یکشنبه، رئیس‌جمهور و دولت فنلاند اعلام کردند که این کشور قصد دارد برای عضویت در ناتو درخواست دهد تا راه را برای گسترش ائتلاف نظامی ۳۰ کشور غربی در بحبوحه عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و در میانه هشدارهای مسکو، هموار کند.

پس از اعلام این تصمیم فنلاند و همچنین حمایت حزب حاکم سوئد از اقدام مشابه، رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه از تقویت خطوط مرزی با فنلاند خبر داد. فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بیش از هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که قرار است در ناتو عضویت پیدا کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر