کمبود خوراک گاز مایع مهمترین چالش تولیدکنندگان پلی پروپیلن-راهبرد معاصر

کمبود خوراک گاز مایع مهمترین چالش تولیدکنندگان پلی پروپیلن

مدیرعامل شرکت تولید پلی‌ پروپیلن، مهم‌ترین چالش تولیدکنندگان پلی پروپیلن را کمبود خوراک گاز مایع عنوان کرد و گفت: از هم‌اکنون باید به فکر تولید خوراک این شرکت‌ها باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۴۱۰

به گزارش راهبرد معاصر منطقه عسلویه و نخل تقی در استان بوشهر و در مجاورت دریای نیلگون خلیج فارس قرار گرفته است،‌ جایی که تا 30 سال قبل به عسل تولیدی‌اش معروف بود،‌ اما با کشف گاز در این منطقه و سرمایه‌گذاری کلان در فازهای پارس جنوبی،‌ هم اکنون به پایتخت انرژی ایران تبدیل شده و دریایی از لوله و تجهیزات گاز و پتروشیمی درآن قرار دارد،‌ گرمای هوا و بخارهای صنعتی فضای سختی برای تازه واردان فراهم کرده است.

 

به گفته مقامات محلی کارگران و مهندسان تاسیسات گاز و پتروشیمی عسلویه 60 درصد مهاجر از شهرهای مختلف و 40 درصد بومی هستند،‌ کارگران و مهندسان مهاجر در شهرهای جم،‌کنگان و عسویه زندگی می‌کنند و برخی نیز 14 روز مداوم سر کار و 14 روز تعطیل هستند که در کنار خانواده‌یشان باشند.

 

محصول شیمیایی پلی پروپیلن اولین بار در 1954 توسط یک دانشمند انگلیسی به دست آمد است،‌ امروزه در تولید پلاستیک،‌ مواد بسته بندی مواد غذایی و هزاران محصول به کار می‌رود،‌ یکی از دغدغه‌های طرفداران محیط زیست این است که مواد پلاستیکی و پلیمری که غیر قابل تجزیه و یا دیر تجزیه می‌شوند و حدود 800 تا 900 سال در طبیعت می‌مانند،‌باید دانشمندان فکری کنند تا زمین با مصرف بی‌رویه پلاستیک بیش از این آلوده نشود.

 

بنابراین گزارش خبرنگاران بازار سرمایه روز سه شنبه 10 خرداد از منطقه گازی عسلویه، پایتخت انرژی ایران و شرکت بورسی پلی پروپیلن جم (نماد معاملاتی جم پیلن) بازدید کرده و در جریان روند تولید این محصول قرار گرفتند،‌ ماده اولیه پلی پروپیلن، گاز مایع شده است و خود پلی پروپیلن به عنوان ماده اولیه صنایع مختلف مانند نساجی، الیاف مصنوعی، مواد بهداشتی مثل پوشک بچه و نوار، انواع پلاستیک‌، گرید فیلم و مواد اولیه انواع بسته‌بندی‌های مواد غذایی به شمار می‌رود.

 

در این سفر همچنین این مساله مطرح شد که مسئولان پاسخ دادند، پروژه مطالعاتی با دانشگاه امیرکبیر در دست اجرا است تا پلیمر زود تجزیه برای برگشت سریعتر به طبیعت معرفی و تولید شود.

 

در حاشیه این بازدید‌، حمید مرادی مدیرعامل شرکت تولیدی جم پیلن ‌اعلام کرد: در حال حاضر نیاز کشور پلی پروپیلن کشور حدود 750 تا 800 هزار تن در سال است، اما ظرفیت تولید ایجاد شده یک میلیون تن است و در برنامه هشت سال آینده این ظرفیت به 2 میلیون افزایش می‌یابد. 

 

وی مهم‌ترین چالش تولیدکنندگان پلی پروپیلن را کمبود خوراک گاز مایع کرد و گفت: از هم‌اکنون باید به فکر تولید خوراک این شرکت‌ها باشیم.

 

مرادی اظهار داشت: در حال حاضر محصولات پلی پروپیلن گرید 3130 یوبی برای تولید محصولات ضد ضربه مانند سپر خودرو در این واحد تولید می‌‌شود.

 

به گفته وی، نرخ ارز در بازار بیشتر از نرخ نیمایی است، اما ارز صادراتی خود را در سامانه نیما ارائه می‌کنیم. 90 درصد محصولات ما در داخل کشور به فروش می‌رسد و 10 درصد آن صادر می‌شود که سال گذشته از محل صادرات 27 میلیون دلار درآمد داشتیم و حجم صادرات به 17 هزار تن گرانول پلی پروپیلن رسید و مقصد صادرات محصولات ما نیز عمدتاً ترکیه و اروپا است و در حال حاضر با کشورهای مشترک‌المنافع آسیای میانه و روسیه مذاکره می‌کنیم و مقداری هم به امارات صادر می‌کنیم و هنوز به بازار شرق آسیا ورود نکرده‌ایم.

 

مدیرعامل شرکت تولید جم پیلن گفت:‌ متأسفانه از سال گذشته محصول صادراتی ما مشمول 8 درصد عوارض صادراتی شده است که این مسئله مانعی برای حضور ما در بازار ترکیه است و در واقع مزیت صادراتی را از دست دادیم. از یک طرف درآمد ارزی ما 8 درصد کم شده و از طرفی فاصله بین نرخ ارز آزاد و ارز سامانه نیما صادرات ما را با چالش همراه کرده است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده