به گزارش راهبرد معاصر، مسعود وثوق مدیر گروه پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان در برنامه «روزنه» رادیو گفتگو اظهارکرد: ما در قرن حاضر شاهد ارتقای سطح خدمات بهداشتی و پیشرفت دانش بشر در حوزههای مرتبط به سلامت هستیم.
وی افزود: خروجی این پیشرفت و ارتقای سطح سلامت، افزایش سطح امید به زندگی در کلیه جوامع بشری است بطوریکه سطح امید به زندگی در قرن حاضر نسبت به سالها و قرون گذشته افزایش معنادار و چشمگیری پیدا کرده است.
مدیر گروه پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان گفت: با افزایش طول عمر و پیر شدن جوامع، میزان ناتوانی افراد به علت کهولت سن و بیماریهای تحلیل برندهای که اندامها و سیستم بدن را درگیر میکند خیلی افزایش پیدا میکند، اما دانش پزشکی بازساختی به عنوان یک دانش بین رشتهای دو هدف اصلی ترمیم و جایگزینی بافتهای آسیب دیده را دنبال میکند و با این دو رویکرد میتوان به ارتقای سطح رضایتمندی افراد از زندگیشان کمک کنیم.
وثوق درمورد دستاوردهای پژوهشگاه در این حوزه اظهارکرد: دانش پزشکی بازساختی دو بال اصلی دارد؛ بال سلولهای بنیادی و بال مهندسی بافت که این دو بال به تحقق دو هدف ترمیم و جایگزینی بافتهای آسیب دیده کمک میکنند.
وی افزود: دانش سلولهای بنیادی به تولید انبوه انواع ردههای سلولی در جهت جایگزینی کمک میکند و دانش مهندسی بافت هم ساخت داربست مناسب برای لانه گزینی سلولهای تولید شده را ایجاد میکند.
وثوق یادآورشد: ما سلولهای بنیادی جنینی را برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ در پژوهشگاه رویان و منطقه غرب آسیا ایجاد کردیم.
وی افزود: بعد از کسب توفیقات در علوم پایه و ایجاد ردههای مختلف سلولی، در فاز بعد باید دانش را به مرحله تجاری سازی و استفاده برسانیم و سلول را تحت فرآیند کارآزمایی بالینی بررسی کنیم که بین ۶ تا ۱۲ سال طول میکشد.
مدیر گروه پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه این فرآیندها با نظارت سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور انجام میشود و ادارههای مختلف سازمان در این کار دخیل هستند گفت: ما اولین محصول سلولی کشور را وارد فهرست دارویی برای درمان بیماری خودایمنی و ژنتیکی «ویتیلیگو» کردیم./فارس