تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران در پی صدور هشدار قرمز هواشناسی خبر خوش برای بازنشستگان و کارکنان نظام سلامت وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات در روز شنبه ۴ اسفند مدیر عامل خبرگزاری قوه قضائیه: هر دو سارق دانشجوی دانشگاه تهران ایرانی هستند انسداد محور عباس آباد-کلاردشت به علت ریزش کوه آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌های کشور / بارش برف و باران در برخی محور‌ها افتتاح بازار بزرگ میوه و تره‌بار غرب استان تهران در شهریار بارش برف و باران شدید در مازندران / سفر به شمال ممنوع هواشناسی: یخبندان در راه تهران؛ هوا ۱۰ درجه سردتر می‌شود وزیر آموزش و پرورش: حل مسائل معیشتی معلمان از اولویت‌ها است پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک توضیحات وزیر آموزش و پرورش در خصوص رقم یک میلیونی بازمانده از تحصیل در کشور صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازسازی شد هواشناسی ایران ۲ اسفند؛ هشدار بارش سنگین برف و یخبندان در ۱۵ استان ترافیک سنگین در محور شهریار – تهران/ تردد روان در محور‌های شمالی کشور

اعلام اولین مورد ابتلا به آبله میمون در ترکیه

وزیر بهداشت ترکیه امروز پنجشنبه اعلام کرد اولین مورد ابتلای به آبلای میمون در یک بیمار ۳۷ ساله، شناسایی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 30
کد خبر: ۱۴۰۵۳۸

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزای رویترز به نقل از فخرالدین کوجا نوشت: فردی که در او آبله میمون شناسایی شده است دچار نقص سیستم ایمنی بوده است.

وی همچنین گفت فرد مورد نظر در فرنطینه بسر می برد و مورد دیگری کشف نشده است.

ویروس آبله میمون در بیش از ۵۰ کشور در خارج از آفریقا که در این قاره یک بیماری بومی محسوب می شود، شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید موارد ابتلا همچنین در خود کشورهای آفریقایی نیز افزایش یافته و نیاز به افزایش آزمایشات را تقویت کرده است.  

از ابتدای شیوع آبله میمون در ماه مه (اردیبهشت) بیش از ۳ هزار ۴۰۰ مورد ابتلا و یک مورد مرگ ثبت شده است. این ویروس بیشتر مردان اروپایی همجنس گرا را مبتلا کرده است.

سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد که شیوع این بیماری هنوز یک اضطرار بهداشت عمومی را ایجاد نکرده است.

اولین مورد شناخته شده ویروس آبله میمونی در سال ۱۹۵۸ در بین میمون‌هایی که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری شدند، مشاهده شد. ولی اولین مورد انسانی این بیماری در سال ۱۹۷۰ در آفریقا و در یک کودک شناسایی شد. زادگاه آبله میمونی در کشورهای مرکزی و غرب آفریقا و در مناطقی پوشیده شده از جنگل‌های بارانی استوایی است چرا که مخزن این ویروس علاوه بر میمون‌ها برخی از جوندگان نیز هستند که البته هنوز به صورت دقیق و کامل مخزن این ویروس شناسایی نشده است. اما به  علت تماس بین انسان و حیوانات در این مناطق این بیماری به انسان سرایت کرده است.

به طور معمول از زمانی که علائم بالینی آبله میمون در فرد ایجاد شده تا زمانی که تاول‌ها کاملا برطرف شود، فرد می‌تواند ناقل بیماری باشد و اگر در تماس نزدیک با یک فرد سالم قرار بگیرد می‌تواند این بیماری را انتقال دهد.

بیشترین راه انتقال بیماری آبله میمونی، تماس نزدیک از جمله تماس پوست به پوست است. اما انتقال قطره‌ای از طریق تنفس، تماس انسان با حیوانات آلوده و خوردن گوشت آلوده نیز از دیگر راه‌های ابتلا به آبله میمون است. انتقال بیماری از طریق مادر به جنین نیز راه دیگر انتقال این ویروس است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار