به گزارش «راهبرد معاصر»؛ همانطور که در هفته گذشته نیز پیشبینی کرده بودیم بازار سرمایه این هفته نیز در وضعیت نوسانی بود و شاخص کل همچنان در همان محدودهای که در هفتههای قبل قرار داشت در جا زد، اما بازارسرمایه در هفتهی گذشته با یک گزارش عالی از یکی از نمادهای پالایشی مواجه بود و در هفته آتی نیز بازار با چند متغیر مهم روبرو است.
صورتمالی 3 ماهه شاوان درآمدهای عملیاتی با افزایش 103 درصدی مواجه شده و به عدد ۱۳۲۲۳ میلیارد تومان رسیده است.
همانطور که در هفتههای قبل نیز گفته شد، پالایشیها به علت سود خوب از نرخ کرک اسپرد وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته دارند، گزارش پالایشگاه نفت لاوان یا همان نماد شاوان این تحلیل را اثبات کرد. در صورتمالی 3 ماهه شاوان درآمدهای عملیاتی با افزایش 103 درصدی مواجه شده و به عدد ۱۳۲۲۳ میلیارد تومان رسیده است. حال آنکه هزینههای عملیاتی با افزایش کمتری مواجه شده و باعث شد حاشیه سود ناخالص این نماد از 15 درصد سال گذشته به 17 درصد برسد.
اما نکتهای که باعث شد فعالان بازار سرمایه بیشتر از گذشته شگفتزده شوند، سود خالص هر سهم نماد شاوان بود که با افزایش 103 درصدی به 203 تومان رسید، حال آنکه کل سود پایه هر سهم این نماد درسال گذشته در 12 ماه به میزان 356 تومان بوده که شاوان توانسته تنها در طول سه ماه 203 تومان یعنی بیش از 50 درصد 12 ماه گذشته را سود بسازد. حال نوبت به پالایشیهای دیگر است که با گزارشهای عالی نوسان مثبت داده و یا بازار را به حرکت بیاورند.
پیشبینی میشود این هفته حجم معاملات بیش از گذشته کاهش یابد و بازار در استراحتی بدون معاملات تاثیرگذار باشد، هرچند هر شوک کلان به بازار میتواند بورس را به سرعت به سمت صف خرید یا صف فروش ببرد.
هفته پیشرو یکی از شلوغترین هفتههای بازار سرمایه در مجامع عمومی است، البته پیشبینی میشود این هفته حجم معاملات بیش از گذشته کاهش یابد و بازار در استراحتی بدون معاملات تاثیرگذار باشد، هرچند هر شوک کلان به بازار میتواند بورس را به سرعت به سمت صف خرید یا صف فروش ببرد.
یکی از موارد تاثیرگذار در هفته پیشرو میتواند انتشار قیمت بلوک سایپا در کدال باشد که میتواند نماد خساپا را به سمت بالا بکشاند و پیشران صعود کلی بازار سرمایه باشد.
یکی دیگر از مواردی که میتواند بازار سرمایه را با ریسک مواجه کند یا ریسک بازار را کم کند، تحولات دیپلماتیک در هفته آینده است. پوتین رئیس جمهور روسیه در سفر به تهران و مسائل بینالمللی و اقتصادی از جمله بحث انرژی و کریدور جنوب به شمال ایران را بررسی میکند، از سوی دیگر بایدن به عربستان سفر کرده و با مقامات سعودی بیشتر درباره افزایش عرضه نفت و گاز سعودی رایزنی خواهد کرد، این دو سفر مهم میتواند زمینه حصول توافق برجام را بیش از پیش مهیا کرده یا زمان توافق برجام را باز هم دور کند.
یکی از نکات مهم دیگر در هفته گذشته برابر شدن نرخ دلار و یورو بعد از 21 سال بود، بعد از واقعه یازده سپتامبر در سال 2001 میلادی نرخ دلار برابر یورو تضعیف شده بود، البته به اعتقاد کارشناسان بینالمللی اقتصاد این حادثه توسط خود آمریکا صورت گرفت تا بتواند دلار را برابر یورو تضعیف کرده تا واردات از اروپا تضعیف و صادرات به اروپا تقویت شود. البته بعد از این اقدام آمریکا، اروپا با بحرانهای اقتصادی سختی در چند سال پس از آن روبرو شد.
حال آمریکا تغییر سیاست داده و به دنبال تقویت دلار برابر یورو است و این میتواند باعث تضعیف کامودیتیها به ویژه مس، طلا و فولاد باشد. آمریکا با این کار میخواهد به صادرات این محصولات کشورهایی مانند روسیه و ایران ضربه زده و جنگ اقتصادی را بیش از پیش عیان کند. با افزایش قدرت دلار در بازار جهانی رمزارزها نیز به شدت افت کرده و کوره پول سوزی اقتصاد جهانی یا به عبارت دیگر سد تورمی چاپ پول قدرتهای جهان بتواند، با این حربه چاپ پول بدون پشتوانه را کنترل کند.
شاخص کل در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز نزولی است.
ارزش معاملات خرد عدد 2755 میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، 9% و نسبت به میانگین ماهانه 24% کاهش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش 2287 میلیارد تومان را نشان میدهد. چهارشنبه نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای بیست و یکمین روز متوالی با ثبت رقم 223 میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از 795 میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. چهارشنبه با ورود 299 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای هشتمین روز متوالی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید 156 میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی 28 میلیارد تومان افزایش داشته است.
از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش 47 میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده 86 میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه پالایش فرآوردههای نفتی با ثبت رقم 346 میلیارد تومان (1.3 برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات 312 میلیارد تومان (0.7 برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات 196 میلیارد تومان (0.7 برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه کانیهای غیرفلزی با ارزش معاملات 100 میلیارد تومان (1.5 برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه عرضه برق و گاز با ارزش معاملات 75 میلیارد تومان (1.3 برابر میانگین هفتگی) و گروه پالایش فرآوردههای نفتی با ارزش معاملات 346 میلیارد تومان (1.3 برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.