بررسی اعتراف CIA به انهدام «رُتیل‌های سایبری» آمریکا توسط وزارت اطلاعات-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

بررسی اعتراف CIA به انهدام «رُتیل‌های سایبری» آمریکا توسط وزارت اطلاعات

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ملقب به «CIA» از مدتی پیش متوجه انهدام شبکه جاسوس های خود در کشورهای مختلف اروپایی، آفریقایی آسیایی و عربی توسط ایران و دوستان اطلاعاتی‌اش در جهان شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 23
کد خبر: ۱۴۳۴۵
به گزارش راهبرد معاصر؛  سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «Central Intelligence Agency» ملقب به «CIA» از مدتی پیش متوجه انهدام شبکه جاسوس‌های خود در کشورهای مختلف اروپایی، آفریقایی آسیایی و عربی شد.

 

ماجرا از آنجا آغاز شد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران یک ضربه ویران کننده به شبکه جهانی سایبری جاسو‌س‌های آمریکا و خبرچین‌های آنان در کشورهای متعدد زد. سربازان گمنان امام زمان(عج) با همراهی متحدین اطلاعاتی خود در سرتاسر جهان توانستند برای اولین بار در تاریخ اطلاعاتی جهان تعداد زیادی از جواسیس آمریکایی که در بستر شبکه جهانی اینترنت فعالیت می‌کردند و از بهترین و با ارزش ترین فعالان کسب خبر بودند را شناسایی و منهدم شدند.

 

به گزارش فارس، معاونت ضد جاسوسی کشورمان توانست با در میان گذاشتن یافته‌های اطلاعاتی خود با متحدینش این شبکه را شناسایی و اقدامات و عملیات‌های آنان را پیش بینی و خنثی کند.

 

این شبکه جاسوسان آمریکایی فعال در بستر سایبری، که قرار بود با استفاده از فضای امن، اطلاعات مهمی را در اختیار «CIA» قرار دهند یکی پس از دیگری از حرکت ایستادند. برای اولین بار در گستره جهانی بود که توانسته شد در این سطح به اطلاعات آمریکایی ها نفوذ و با مدیریت سربازان گمنام امام زمان(عج) اشراف اطلاعاتی نسبت به عملکرد آمریکایی‌ها ایجاد شود.

 

*ایران آغازگر اقدام نوین جهانی در برهم زدن سیطره اطلاعاتی آمریکا

شناسایی این شبکه امن و پوششی تنها مربوط به کشورمان نبود، و هرچند افرادی نیز در داخل کشور در تور اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند. بسیاری از این افراد آگاهانه در داخل علیه کشورمان فعالیت می‌کردند که رصد، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و برخی نیز به عنوان فرصت از آن ها استفاده شده است.

 

*اعدام جاسوسان جهانی آمریکا در کشورهای مختلف

وسعت و عمق اقدامات این جواسیس در حدی بود که پس از دستگیری در کشورهای مختلف جهان اعدام شدند. در همین راستا بود که آمریکایی ها احساس خطر کردند و به خاطر همین هم تصمیم گرفتند که یک فراخوان جهانی برای خنثی‌سازی این فضاحت اطلاعاتی انجام دهند، لذا از ورژن جدیدی استفاده کردند تا عناصر آن ها بطور کامل از بین نروند و در اسرع وقت جاسوس های خود را به کشورهای دیگر فراخواندند و از سرزمین‌های محل فعالیت و میدان جاسوسی دور کردند.

 

بنا بر اطلاعات، آمریکایی‌ها از این شکست اطلاعاتی در رنج هستند و هنوز در سردرگمی پس از آن قرار دارند و راه حل مناسبی برای فرار از این موضوع پیدا نکردند. بنا بر گفته یکی از مقامات ارشد CIA این یک ایراد جزئی در سیستم نیست و به گفته همکار دیگر وی این یک فضاحت اطلاعاتی است. گزارش ها در این سازمان اطلاعاتی نشان دهنده اختلاف شدید مدیران سیا برای چگونگی فرار از این رسوایی عظیم است. 

 

*اعتراف مدیر CIA به شکست اطلاعلاتی از ایران

«جینا هاسپل» مدیر سیا در یکی از سخنرانی‌های خود در سپتامبر سال گذشته در دانشگاه دانشگاه لوییویل کنتاکی به این شکست تاریخی اعتراف کرد و دلیل سکوت رسانه ها را درباره این موضوع را این چنین توجیه کرد و گفت که ماموران و جاسوسان کشته شدند اما جهت حفاظت از کار و منزلت عوامل دیگر ما بر سر مشکلات پیش آمده سرکوب گذاشتیم.

 

یاهو نیوز در مقاله‌ای ضمن اعتراف به انهدام شبکه بزرگی از جاسوسان سایبری آمریکا در اقصی نقاط دنیا با 11 عضو بلند پایه CIA که جزو افسران و جاسوسان کارکشته بودند مصاحبه و طی گزارشی به این اقدام وزارت اطلاعات ایران پرداخت.

 

در این مقاله نکات قابل توجهی وجود دارد. افسران عالی رتبه CIA بارها اعتراف کرده‌اند که تعداد زیادی از آن‌ها هفته‌ها بی‌وقفه کار می‌کردند تا به سرعت برای مهار این فاجعه در عرصه مناسبات جهانی اقدامی انجام دهند. این افتضاح سوختن سیستم ارتباطات پنهان مبتنی بر بستر سایبر بود که آژانس اطلاعات مرکزی امریکا از آن برای تعامل با خبرچین‌هایش در نقاط تاریک سراسر جهان استفاده می‌کرد.

 

*التهاب در CIA پس از رسوایی اطلاعاتی

تیم‌های متشکل از کارشناسان سیا با بی‌قراری زیاد مشغول به کار شدند تا وب‌سایت‌هایی که به صورت مخفیانه برای ارتباط با جاسوسان استفاده شده بودند را از دسترس خارج و ورژن جدیدی را تشکیل دهند. آن‌ها همچنین سلسله عملیات‌هایی را اجرا نمودند تا به سرعت مهره‌های آژانس خود را در حاشیه امنیت قرار داده و اقدامات مقابله‌ای مورد نیاز را پیش‌بینی و اجرا نمایند.

 

یکی از مقامات سابق جامعه اطلاعاتی آمریکا در این خصوص گفته است این وضعیت فاجعه‌بار بوده است.  سیستم جهانی اطلاعاتی ایالات متحده شکست‌های اطلاعاتی فلج کننده‌ای را مرتبط با ارتباطات بر پایه اینترنت تجربه کرده است. این سیستم یک ابزار کلیدی برای برقراری ارتباط از راه دور بین افسران سیا و منابع‌شان در حوزه عملیاتی کشورهای مختلف جهان بود.

 

مبدا آن از ایران آغاز گشته و از آنجا به سایر نقاط جهان گسترش یافت آن هم علیرغم هشدارها راجع به پیامدهای آن. مطابق اظهارات 11 نفر از مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی آمریکا نتیجه این اقدام ایران و دوستان اطلاعاتی خود در جهان  بیش از دو جین از منابعشان در چین از بین رفتند.

 

یاهو نیوز از قول مقامات ارشد CIA می‌نویسد:«این فاجعه تمامی شئونات اداری مرتبط با امنیت ملی را مستاصل کرد. از چندین آژانس اطلاعاتی مختلف گرفته تا کمیته‌های اطلاعاتی کنگره تا پیمانکاران مستقل و بازرسان داخلی دولت، این موضوع ماشین پیچیده و کند دولت را مجبور ساخت تا به مقابله با خطرات مرگبار فناوری‌های نوظهور بپردازد.»

 

این نکته حائز اهمیت است که در جهانی که در آن وابستگی به فناوری پیشرفته ممکن است یک ضرورت جهت جاسوسی نوین باشد (به ویژه در مناطق متخاصمی که مقامات آمریکایی نمی‌توانند آزادانه اقدام کنند) شکست‌های فنی از این دست یک خطر جاری بود و با گذشت زمان حساس‌تر نیز می‌شوند.

 

یک مقام سابق CIA در این باره گفته است که وقتی سوخت و سوزهای این مدلی اتفاق می‌افتد خیلی همه چیز تاریک و بد است. آنها می‌توانند قضیه را چال کنند ولی هیچ وقت مشکل حل نشده و پایان نمی‌یابد.

 

این عملیات شامل محیط جغرافیایی از چین تا روسیه؛ ایران تا کره شمالی است . سیا به شدت نگران از هم گسیختگی کامل و جهانی شبکه‌اش است.

 

گزارش یاهو نیوز از این شکست در حوزه ارتباطی جهانی بر پایه مصاحبه با 11 نفر از مقامات دولتی و اطلاعاتی سابق ایالات متحده که مستقیما با این موضوع آشنا بوده‌اند قرار داشته است. این افراد برای اینکه بتوانند راجع به عملیات‌های حساس بحث نمایند در خواست نمودند که گمنام باقی بمانند. تعداد کثیری از مقامات اطلاعاتی سابق نیز بیان داشتند که صدمات ناشی از سوخت و سوز بالقوه جهانی جدی و حتی فاجعه‌آمیز بوده و تا سال‌ها ادامه خواهد داشت.

 

*افتضاح فروپاشی سیستم اطلاعاتی پوشالی

بیش از اینکه این موضوع؛ پرسش در خصوص تنها یک شکست باشد این افتضاح یک فروپاشی را توصیف می‌نماید که هیچ گاه به صورت شایسته‌ای به آن پرداخته نشده است. ناتوانی دولت آمریکا برای رفع ناامنی‌های سیستم ارتباطی آن هم بعد از اینکه منابع در چین قیچی شدند فاجعه‌آمیز بوده است. یکی از مقامات سابق امنیت ملی در این خصوص گفته است که ما همچنین درگیر پیامدها هستیم دسته‌های زیادی از افراد در اقصی نقاط جهان به خاطر این موضوع کشته شده‌اند.

 

یکی از مقامات سابق آژانس اطلاعاتی آمریکا می‌گوید که اداره کل علوم و فناوری که سیا مسئول سیستم ارتباطات امن است ادعا می‌کند سیستم‌های ما رسوخ ناپذیر هستند ولی خب مشخص است که نیستند.

 

در سال 2010 مشخص می‌شود ایران شروع به شناسایی عوامل سیا کرده است و نیز مسئولین ایرانی یک شبکه جاسوسی متعلق به سیا در آن کشور را متلاشی نمودند. (در واقع در ماه مه 2011 مقامات اطلاعاتی ایران به صورت عمومی اعلام داشتند که موفق به از بین بردن حلقه‌ای 30 نفره از جاسوسان سیا شده‌اند مقامات آمریکایی بعد این رخنه را در ارتباطی با ABC News تائید کردند و همین موضوع نیز تحت عنوان سوختن بالقوه سیستم ارتباطی  گزارش شده است) ایران تعدادی از خبرچین‌های سیا را اعدام نموده و بقیه را نیز در یک محیط دهشتناک اطلاعاتی زندانی کرد.

 

مقامات آمریکایی معتقدند که ایران احتمالاً به روشی تحلیلی، شبکه مهره‌های سیا را کشف نموده است . به این معنی که آنها (ایران) استنتاج کردن که واشنگتن عملیات‌های تهرانش را می‌دانست سپس ایرانیانی که آن اطلاعات را داشتند شناسایی نموده و نهایتا به یک منبع ممکن رسیده است. این شکار علیه «سیا» نهایتا مثمر ثمر واقع شده است و نتیجه آن شناسایی سیستم ارتباطی پنهان بود.

 

همین چند سال گذشته بود که رسماً ایران اعلام کرد که یک شبکه بزرگ از عوامل سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در ایران منهدم شدند. شگرد این عوامل بدین صورت بود که نیروهای اطلاعاتی آمریکا وب‌سایت‌هایی برای شرکت‌های جعلی ایجاد کرده‌اند تا عوامل خود در ایران را از طریق وعده اشتغال، ویزا و تحصیل در خارج از کشور استخدام نمایند.

 

*روش آمریکایی‌ها برای جذب جاسوس چگونه بود؟

تور جذب جاسوس بدین صورت بود که عوامل خود باخته ابتدا فکر می‌کردند که در حال پاسخ دادن به یک فرصت قانونی و سوالت ابتدایی هستند اما در نهایت خود را در جلسه ملاقات با افسران سیا در مکان‌هایی مانند دوبی یا استانبول جهت به استخدام آنها درآمدن می‌یافتند.

 

بعد از این اتفاقات سازمان اطلاعات رژیم مجهول صهیونیستی به سیا پیام داد که ایران احتمالا تعدادی از مهره‌هایش را شناسایی کرده است. شکست‌ها ادامه داشت تا اینکه مقامات آمریکایی معتقد بود که اطلاعات ایران در این صورت می‌تواند سیستم ارتباط پنهان را در معرض کشف شدن قرار دهد. بر اساس اظهارات مقامات سابق در سیا وضعیت شوک و بهت، در خصوص سادگی تکنیکی که ایرانی‌ها از آن برای کشف موفقیت‌آمیز سیستم استفاده کرده بودند، ایجاد شده بود.

 

*استفاده از سیستم آمریکایی جهت ضربه زدن به ایالات متحده آمریکا

در حقیقت ایرانی‌ها از گوگل برای شناسایی وب‌سایتی که سیا از آن برای ارتباط با عواملش استفاده می‌نموده بهره گرفت. از آنجا که گوگل دائما در حال شخم زدن اینترنت برای کسب اطلاعات در خصوص تمامی وب‌سایت‌های جهان است می‌تواند به عنوان یک ابزار تحقیقاتی بسیار چشمگیر حتی برای مقاصد ضد جاسوسی- عمل نماید. ابزارهای جستجوی گوگل به کاربران اجازه می‌دهد تا عملگرهای پیشرفته‌ای مانند OR-AND و سایر موارد تخصصی‌تر را به کار گیرند با این کار وب‌سایت‌ها و اطلاعات آنلاین به صورت بسیار مشخص جدا و نمایان می‌شوند.

 

بر اساس اظهارات مقام اطلاعاتی سابق، به محض اینکه منبع دوبل (تور اطلاعاتی) ایرانی‌ها وب سایتی را که برای برقراری ارتباطات با هادی یا هادیانش در سیا از آن استفاه می‌کرد را به اطلاعات ایران نشان داد آنها شروع به کاوش اینترنت برای یافتن وب‌سایت‌هایی با مؤلفه‌ها و علائم دیجیتالی مشابه با آن (وب‌سایت) نموده و نهایتا به رشته‌‌ای صحیح از عبارت‌های جستجوی پیشرفته رسیدند تا بتوانند سایر سایت‌های مخفی سیا را نیز بیابند. از اینجا به بعد وزارت اطلاعات ایران شروع به ردیابی افرادی نمود که از این سایت‌ها بازدید می‌نمودند و از همین جا شروع به کشف شبکه وسیع‌تری از سیا کرد.

 

مقامات اطلاعاتی آمریکا از توانمندی‌های جاسوسی سایبری قوی ایران به خوبی آگاهی داشتند ولی آنها از اینکه ایرانی‌ها توانستند با استفاده از یک تکنیک (که یکی از مقامات آن را بدوی توصیف نموده و چیزی بود که در کتب آموزشی مقدماتی نیز یافت می‌شود) شکبه کامل جاسوسی سیا را ریشه‌کن کنند کاملا مات و مبهوت شدند.

 

کشور چین حدود سی نفر از عوامل در حال همکاری با آمریکا را جمع کرده و اعدام نمودند.(اولین بار نیویورک تایمز  در ماه مه سال 2017 گزارش ریشه‌کنی منابع چینی سیا را منتشر کرد) همچنین بعضی از مقامات اطلاعاتی آمریکا بر این باور هستند که افسر پیشین سیا و مقیم پکن به نام «جری لی» که در ماه می سال 2018 متهم به جاسوسی به نفع دولت چین شده است؛ به صورت جزئی مسئول تخریب شبکه منابع سیا که در چین مستقر بودند بوده است. ولی خیانت «لی» دامنه خرابی‌ها و سرعت عملی که اطلاعات چین توانست با آن شبکه را شناسایی و تخریب کند راتوجیه نمی‌کند.

 

مقامات آمریکایی معتقدند که اداره اطلاعات چین دسترسی فیزیکی به سیستم ارتباط پنهان موقتیی یا گذرایی پیدا کرد که سیا از آن سیستم برای تبادل منابع جدید و چک نشده‌اش استفاده می‌کرده است وسپس با شکستن «فایروالی» که آن را از سیستم ارتباطات پنهان اصلی جدا می‌نمود موفق به کشف کل شبکه مهره‌های سیا در آن کشور گردید (فارین پالسی در ابتدای سال جاری گزارش آن را منتشر کرده است).

 

*عملیات مشترک جهانی

در این عملیات طولانی مدت مقامات اطلاعاتی ایرانی، چینی و روسی در همان زمان در خصوص مسائل سایبری مشغول ارتباطات با یکدیگر در سطوح بالا بودند.

 

بعضی از مقامات اطلاعاتی آمریکا این تعاملات را به عنوان شاخصی از هماهنگی‌های وسیع و ارتقاء یافته بین این کشورها و حتی یک ائتلاف در حال شکل‌گیری علیه آمریکا و شرکای اطلاعاتی آن در پنجم چشم تلقی نمودند.

 

مقامات آمریکایی همچنین معتقدند که مقامات چینی اطلاعات خود در خصوص نفوذشان به سیستم مخفی سیا را با همتایان روسی خود به اشتراک گذاشته‌اند.

 

یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا اعتراف کرده که که حریف‌های ( ایران، چین و روسیه) به صورت چشمگیری بازی خود را در عملیات‌های هک تهاجمی ارتقا دادند که این امر شامل آنهایی می‌شود که برای شکستن پلتفورم‌های ارتباط پنهان آمریکایی تلاش کردند. این موضوع به صورت تقریبا قطعی شامل اشتراک اطلاعات بین این کشورها در خصوص تکنیک‌های ارتباطات پنهان آمریکا می‌شده است.

 

افتضاح آمریکایی ها تا جایی پیش رفت که در گزارش یاهو نیوز آمده است «که ایران اطلاعات فنی مورد نیاز چین برای تشخیص دقیق علائم فعالیت‌های آنلاین بر روی سیستم ارتباطی را در ازای سخت‌افزارهای نظامی به طرف چینی ارائه کرده باشد.»

 

با آغاز وحشت مقامات آمریکایی فهمیدند که مقامات اطلاعاتی ایران و چین قادر به تشخیص دقیق مهره‌های سیا درون مرزهای خودشان بودند.

 

یکی از مقامات ارشد سابق سیا در این باره می‌گوید: آیا ما در حال ساخت خانه پوشالی بودیم؟ دراین مقطع زمانی (آغاز عملیات توسط ایران و دوستان اطلاعاتی‌اش) بسیاری از برنامه‌های سازمان اطلاعاتی آمریکا تعطیل شدند، به این دلیل که آن چه چینی‌ها و ایرانی‌ها موفق به شناسایی آن شده بودند تمامی روش‌ها و رویه‌های در حال استفاده را در معرض خطر قرار داده بود. 

 

مقامات اطلاعاتی و جواسیس تحت حمایت آمریکا پس از رسوایی در ایران و چین به سراغ عوامل خود در روسیه رفتند. یکی از کشورهایی که به نظر می‌رسد از بروز صدمات بیشتر توسط سیا در آنجا جلوگیری شده است، روسیه بود. مقامات سیا که بر روی روسیه متمرکز بودند، از تجربه دلخراش چین و ایران مطلع بودند و بر همین اساس و به سرعت ارتباطات خود با منابع را اصلاح کردند. سیا چندین مرتبه مجبور شد استفاده خود از سیستم‌های ارتباطات مخفی برپایه اینترنت را به حالت تعلیق درآورد.

 

 یکی از مقامات سابق در این مورد گفته است که: «ایرانی‌ها از لحاظ تاکتیکی خیلی خوب بودند و مهارت خاصی در نفوذ به ارتباطات سطح پایین در صحنه داشتند، برای مثال ارتباطات بین نیروهای عراقی و همتایان آمریکایی آنها». ایران به صورت تهاجمی درصدد شکار سیستم ها بود، و دیگر بعد از انهدام رتیل‌های سایبری آمریکایی دیگر فقط از خودش مراقبت نمی‌کردند.بلکه با هم‌پیمانان اطلاعاتی خود یک جبهه جدیدی را برای تخریب، انهدام و شکست سیستم اطلاعاتی جاسوسان آمریکایی را دنبال می کرد.

 

قبل از اینکه ایرانی‌ها تمامی عوامل را دستگیر کنند، یک پیمانکار دفاعی به نام «جان ریدی» که شغلش شناسایی، تماس و مدیریت منابع انسانی برای سیا در ایران بود؛ همان موقع زنگ هشدار را پیرامون موضوع «شکست اطلاعاتی گسترده در خصوص ارتباطات با منابع» به صدا درآورد. براساس افشاگری پیش‌دستانه ریدی که به صورت عمومی منتشر شده اما سانسور عمده‌ای نیز جهت انتشار روی آن صورت گرفته است.

 

پرونده «جان ریدی» پیچیده بود. بعد از به صدا درآوردن زنگ خطر توسط وی، او از مجموعه پیمانکاری خود (که یک شرکت مستقر در ویرجینیا بوده و روی تولید و پشتیبانی محصولات فناوری اطلاعات برای دولت کار می‌کرد و به همین منظور با SAIC قرارداد داشت)، کنار گذاشته شد، براساس افشاگری عمومی، او با بازرس کل سیا و بازرسان کنگره در خصوص وضعیت استخدامی خود تماس گرفت ولی با مقاومت روبه‌رو شد، بخشی از آن به خاطر این بود که قوانین محافظت از افشاگران برای پیمانکاران فدرال پیچیده است؛ با این حال او اخراج نشد.

 

در درخواست استیناف او به بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا (که اول توسط مک کلاچی نیوز منتشر شد)، ریدی علائم اولیه نَشت اطلاعاتی را با جزئیات خیره‌کننده‌ای توصیف می‌کند. در آن زمان به خاطر سانسور انجام شده بر روی افشاگری وی، مسئله ای که او داشت راجع به آن اخطار می‌داد بسیار مبهم بود. او در آن گزارش نوشته است: «با بیشتر شدن تلاش‌هایمان، ما متوجه ناهنجاری‌هایی در عملیات‌هایمان شدیم ... منابع به صورت ناگهانی و بدون دلیل به تمامی ارتباطاتشان با ما خاتمه می‌دادند.»

 

«ریدی» هشدار داد که مشکل صرفاً به یک کشور محدود نشده و به هر جایی که سیا در آن مشغول عملیات است، گسترش می‌یابد. او اشاره کرد که در این صورت نزدیک به ۷۰ درصد از عملیات‌های جاری به صورت بالقوه سوخته می‌شوند. به عبارت دیگر گروه کاملی از عوامل سیا کسانی که نسخه‌ای از سیستم آنلاین را استفاده می‌کردند در خطر بودند. او نوشته است که «سیا از این موضوع مطلع است که طراحی و نگهداری این سیستم دچار اشکال شده است».

 

اروین مک‌کولو یک تحلیل‌گر مسائل امنیت ملی اظهار داشت که این اقدام ایران و هم‌پیمانانش  یکی از فاجعه‌بارترین شکست‌های اطلاعاتی بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر بود و سیا، کسی که مسئله را آشکار نموده مجازات کرده است».

 

جمع شدن شبکه‌های سیا، سبب آغاز مناظره‌هایی درون جامعه اطلاعاتی پیرامون مزیت‌های روش‌های با فناوری پیش‌رفته در برابر روش‌ها با فناوری پایین در خصوص برقراری ارتباط با منابع شد. براساس اظهارات یکی از مقامات سابق؛ در گوشه‌هایی از جهان اطلاعاتی، این عقیده به صورت گسترده وجود داشت که فناوری راه‌حل تمامی مشکلات ارتباطی می‌باشد، لذا طرفداران روش‌های قدیمی‌تر مانند علائم گچی، پیام‌های یهویی، رد قلم‌مو و پدهای یک‌بار مصرف از دید این افراد، غارنشین تصور می‌شدند.

 

سخنگوی کمیته اطلاعاتی سنا از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرد. کمیته اطلاعاتی مجلس نیز به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی نداد.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده