چه واکسنی برای دز چهارم ایمنی بیشتری دارد؟-راهبرد معاصر
جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

چه واکسنی برای دز چهارم ایمنی بیشتری دارد؟

با افزایش آمار کرونا در کشور تزریق دز چهارم واکسن کرونا اهمیت زیادی دارد اما اینکه چه نوع واکسنی موجب ایمنی بیشتر در بدن می شود نیز مهم است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 23
کد خبر: ۱۴۳۶۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، عضو انجمن پزشکان عمومی کشور گفت: استفاده از واکسن متفاوت در دُز چهارم ممکن است باعث ایمنی بیشتری شود بنابراین توصیه می‌شود واکسنی از تکنولوژی متفاوت زده شود تا تأثیرات متقاطع بهتری ایجاد کند.

دکتر هادی یزدانی اظهار کرد: در تحقیقاتی که به صورت مستمر در زمان همه‌گیری کووید ۱۹ در حال انجام است، مشاهده شد سطح ایمنی مطلوبی که واکسن‌ها ایجاد می‌کنند بعد از شش ماه سقوط می‌کند به همین علت بحث تزریق دُز یادآور برای واکسن‌ها مطرح شد.

وی تصریح کرد: در مطالعات انجام شده، دیده شده افرادی که سطح آنتی بادی بالا و سطح ایمنی بیشتری دارند، کمتر دچار سویه‌های کووید ۱۹ می‌شوند و اگر دچار شوند، علائم خفیفی دارند همچنین درصد مرگ و بستری در این افراد به طرز معناداری با افرادی‌که مدت زمان بیشتری از تزریقشان گذشته، متفاوت است.

یزدانی ادامه داد: این اتفاق حتی در سویه‌های واکسن گریزتری مثل زیر سویه‌های مختلف اُمیکرون هم صدق می‌کند به همین علت با وجود واکسن گریزتر بودن زیرسویه‌های مختلف اُمیکرون به ویژه زیرسویه BA۴ و BA۵ که فعلاً اروپا، آمریکا و ما درگیر آن هستیم، بحث تزریق دُز یادآور مطرح شد.

این پزشک عمومی با بیان اینکه واکسن‌های اسپوتنیک و بهارات دیگر در کشور موجود نیست، مطرح کرد: موجودی واکسن‌های آسترازنکا و سینوفارم در کشور محدود است و براساس اعلام وزارت بهداشت تصمیمی برای واردات واکسن وجود ندارد و قرار است واکسیناسیون را با واکسن‌های ایرانی انجام دهند.

یزدانی در رابطه با نحوه انتخاب واکسن برای تزریق دُز چهارم، توضیح داد: از همان ابتدای ماجرای واکسن، بحث استفاده از نسل‌ مختلف واکسن‌ها مطرح بود و بیشتر تحقیقاتی که در دنیا انجام شده بر روی ترکیب واکسن‌های آدنوویرویسی و mRNA است.

پروتز دندان، سبک و چسبنده (عودت وجه در صورت عدم رضایت)

مشاهده

تبلیغ

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ما واکسن‌هایی دیدیم که در سویه اُمیکرون کارآیی کمتری داشتند و بحث این مطرح می‌شود که واکسن‌هایی از نسل‌های مختلف زده شود تا تأثیرات متقاطع بهتری ایجاد کند، ترجیحاً اگر دُزهای قبلی از یک نسل واکسن خاص زده شده بهتر است در دُز چهارم از یک تکنولوژی و نسل دیگری استفاده شود و واکسن متفاوتی بزنند تا شاید باعث ایمنی بیشتری شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه مستندی در کشور نداریم تا ببینیم افرادی که سه دُز واکسن سینوفارم زدند شرایط متفاوتی با افرادی دارند که دو دُز سینوفارم و یک دُز آسترازنکا زدند یا نه؟ خاطرنشان کرد: جای خالی این مستندات و پژوهش‌ها در کشور کاملاً محسوس و چشمگیر است.

عضو انجمن پزشکان عمومی کشور در رابطه با عوارض تزریق دُز چهارم واکسن کووید ۱۹ توضیح داد: عوارض معمولی مانند تب، لرز، بدن درد، درد محل تزریق، تهوع و استفراغ با اغلب واکسن‌ها تجربه می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از ایرادات سیستم بهداشتی و درمانی ما این است که نتوانست عوارض واکسن را درست ردیابی، تشخیص، و ثبت و بررسی کند به همین علت فضا را برای غیرشفاف شدن، شایعات و حرف‌های ضدعلمی مهیا کرد. الان هیچ کس نمی‌تواند با استدلال علمی و مستندات بگوید واکسن‌های کرونا عارضه داشته یا نداشته اما در کل چیزی که می‌بینیم عوارض عامی است که همه واکسن‌ها می‌تواند داشته باشد.

این پزشک عمومی در رابطه با محدودیت تزریق دُز چهارم برای گروه‌های خاص، توضیح داد: در دوران بارداری فقط سینوفارم در ایران تزریق می‌شود و هنوز دستورالعمل آن تغییر نکرده است. در دستورالعمل تزریق دَُز چهارم به محدودیت سنی اشاره نشده و به نظر نمی‌رسد محدودیتی برای گروه سنی ۱۲ سال به بالا وجود داشته باشد همچنین منعی برای تزریق به افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند وجود ندارد و آن‌ها باید در اولویت باشند.

 

ارسال نظر