غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

فعالیت هر سه نیروگاه هسته‌ای در آلمان

صدر اعظم آلمان می‌گوید برای مقابله با بحران انرژی مبنای قانونی برای فعال نگه داشتن هر سه تاسیسات هسته‌ای موجود را فراهم می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 18
کد خبر: ۱۵۵۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با بحران انرژی و فرا رسیدن سرما در آلمان مقام‌های این کشور تصمیم گرفته‌اند مبنای قانونی مورد نیاز برای فعال نگه داشتن هر سه تاسیسات هسته‌ای موجود را تا اواسط آوریل فراهم کنند.

به نوشته وبگاه «لایو مینت»، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان روز دوشنبه از این طرح خبر داد. شولتز در نامه‌ای به وزرای کابینه نوشت: «مبنای قانونی برای اجازه بهره برداری از نیروگاه‌های هسته ای پس از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ (شنبه ۱۰ دی) تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ۱۴۰۲) ایجاد خواهد شد.»

آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا به منظور کاهش اتکا به واردات انرژی از روسیه در پی بحران اوکراین، پیشتر موافقت کرده بود که به فعالیت دو تاسیسات هسته‌ای خود تا پایان سال جاری میلادی ادامه دهد. اختلافات طولانی در دولت ائتلافی حاکم بر سر محاسن و معایب انرژی هسته‌ای، اجرای پیش نویس قانونی را برای تعطیلی این دو نیروگاه به تاخیر انداخت.

هدف اولیه آلمان این بود که تا پایان سال ۲۰۲۲ استفاده از انرژی هسته‌ای را به طور کامل حذف کند و برنامه «آنگلا مرکل» صدراعظم سابق را محقق کند، اما با افزایش قیمت برق و قطع عرضه گاز از طریق خط لوله گازی «نورد استریم-۱» توسط روسیه وجنگ اوکراین که در کل چشم انداز انرژی جهانی را تغییر داده، این کشور نیاز به بازنگری اساسی در برنامه‌های خود دارد.

با نزدیک‌تر شدن هوای سردتر زمستانی، آلمان در تلاش برای تامین انرژی کافی و حتی راه‌اندازی مجدد نیروگاه‌های فعال با زغال‌سنگ است.

اخیرا ، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفت، تقصیر کشور او نیست که اروپایی‌ها مانند قرون وسطی برای زمستان هیزم ذخیره می‌کنند بلکه انباشته شدن اشتباهات سیاست‌مداران اروپا عامل این بحران است.

پوتین در نشست بین‌المللی انرژی گفت: «حمله به خطوط گاز نورد استریم سابقه خطرناکی را رقم زده و تهدیدی برای زیرساخت‌های انرژی اروپا محسوب می‌شود. باید وضعیت این خط گاز هرچه زودتر مشخص شود.»

بحران انرژی در اروپا در پی تحریم‌های ضد روسیه و کاهش عرضه گاز طبیعی این کشور تشدید شده است. برخی مقامات اروپایی از جمله صدراعظم آلمان با وجود حمایت‌هایی که اروپایی‌ها از اوکراین در جنگ با روسیه به عمل آورده و تحریم‌هایی که در راستای این حمایت علیه روسیه وضع کرده‌اند، پوتین را به استفاده از موضوع صادرات انرژی برای ایجاد شکاف در اتحادیه اروپا متهم کرده‌اند.

بعد از گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ اوکراین، مسکو در یک روند مرحله‌ای صادرات گاز خود به اتحادیه اروپا را کاهش داده است. این روند کاهشی تا جایی پیش رفت که شرکت «گازپروم» روسیه اخیرا اعلام کرد صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله نورد استریم ۱ را به طور کامل متوقف کرده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر