موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

پورابراهیمی:‌ دلیل اصلی ناترازی تولید و مصرف گاز، عدم سرمایه گذاری وزارت نفت در این حوزه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: دلیل اصلی بحث ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور، عدم سرمایه‌گذاری وزارت نفت در این حوزه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 18
کد خبر: ۱۵۵۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز و در روند بررسی ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور در مورد گزارش کمیسیون انرژی گفت: در گزارشی که کمیسیون انرژی ارائه کرد دو سرفصل حائز اهمیت بوده و ایجاد تکلیف می‌کند. اولین تکلیف به وزارت نفت بازمی‌گردد که بر اساس برنامه ششم مکلف شده روزانه ۱.۳ میلیارد متر مکعب تولید گاز داشته باشد اما اکنون در پایان برنامه ششم مجموع تولید کمتر از یک دوم تکالیف مقرر در برنامه است که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری و بی‌توجهی به ظرفیت بازار سرمایه این وضعیت رقم خورده است.

 

وی افزود:‌ اولین مشکل در حوزه ناترازی گاز عدم سرمایه‌گذاری وزارت نفت در این حوزه به دلیل عدم توجه به ظرفیت‌های بازار سرمایه است. از سوی دیگر وزارت نیرو مکلف بوده سالانه هزار مگاوات تولید برق از محل تجدیدپذیر داشته باشد که متاسفانه گزارش‌ها نشان می‌دهد کمتر از پنج درصد تعهدات وزارت نفت نیز در حوزه تولید برق تجدیدپذیر محقق شده است. در پایان برنامه ششم توسعه باید پنج هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید می‌کردیم اما به دلیل سیاست‌های نامناسب، عدم توجه به ظرفیت‌ها شاهد عدم نفع در نظام اقتصادی کشور هستیم.

 

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار کرد: مدیریت مصرف و مدیریت تلفات برق در شبکه کشور از تکالیفی است که به وزارت نیرو بازمی‌گردد. از سویی دیگر وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی انرژی باید فعال باشد. بعد از جنگ اوکراین و روسیه ظرفیت بزرگی برای جمهوری اسلامی ایجاد شد تا جایگزین روسیه در صادرات گاز به اروپا شود. از وزارت خارجه و وزارت نفت انتظار می‌رود از این فرصت‌ها با رویکرد مثبت استفاده کند. صنعت تجدیدپذیر در کشور به زمین نشسته است و اگر این سازمان به وزارت نفت بپیوندد می‌تواند اقدامات مثبتی صورت گیرد./ فارس

ارسال نظر