ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود

پورابراهیمی:‌ دلیل اصلی ناترازی تولید و مصرف گاز، عدم سرمایه گذاری وزارت نفت در این حوزه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: دلیل اصلی بحث ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور، عدم سرمایه‌گذاری وزارت نفت در این حوزه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 18
کد خبر: ۱۵۵۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز و در روند بررسی ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور در مورد گزارش کمیسیون انرژی گفت: در گزارشی که کمیسیون انرژی ارائه کرد دو سرفصل حائز اهمیت بوده و ایجاد تکلیف می‌کند. اولین تکلیف به وزارت نفت بازمی‌گردد که بر اساس برنامه ششم مکلف شده روزانه ۱.۳ میلیارد متر مکعب تولید گاز داشته باشد اما اکنون در پایان برنامه ششم مجموع تولید کمتر از یک دوم تکالیف مقرر در برنامه است که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری و بی‌توجهی به ظرفیت بازار سرمایه این وضعیت رقم خورده است.

 

وی افزود:‌ اولین مشکل در حوزه ناترازی گاز عدم سرمایه‌گذاری وزارت نفت در این حوزه به دلیل عدم توجه به ظرفیت‌های بازار سرمایه است. از سوی دیگر وزارت نیرو مکلف بوده سالانه هزار مگاوات تولید برق از محل تجدیدپذیر داشته باشد که متاسفانه گزارش‌ها نشان می‌دهد کمتر از پنج درصد تعهدات وزارت نفت نیز در حوزه تولید برق تجدیدپذیر محقق شده است. در پایان برنامه ششم توسعه باید پنج هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید می‌کردیم اما به دلیل سیاست‌های نامناسب، عدم توجه به ظرفیت‌ها شاهد عدم نفع در نظام اقتصادی کشور هستیم.

 

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار کرد: مدیریت مصرف و مدیریت تلفات برق در شبکه کشور از تکالیفی است که به وزارت نیرو بازمی‌گردد. از سویی دیگر وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی انرژی باید فعال باشد. بعد از جنگ اوکراین و روسیه ظرفیت بزرگی برای جمهوری اسلامی ایجاد شد تا جایگزین روسیه در صادرات گاز به اروپا شود. از وزارت خارجه و وزارت نفت انتظار می‌رود از این فرصت‌ها با رویکرد مثبت استفاده کند. صنعت تجدیدپذیر در کشور به زمین نشسته است و اگر این سازمان به وزارت نفت بپیوندد می‌تواند اقدامات مثبتی صورت گیرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار