ابوالفتح: آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

ابوالفتح: آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: سیاست دوگانه آمریکا در قبال ایران ناشی از این واقعیت است که دولت آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد و نه تمایلی به وارد شدن به دوران بدون برجام و مخاطرات آن دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 24
کد خبر: ۱۵۵۹۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در تحلیل سیاست دوگانه آمریکا مبنی بر حمایت از تداوم ناآرامی‌ها در ایران از یک سو و ارسال پیام به مقامات کشورمان برای از سرگیری مجدد مذاکرات از سوی دیگر گفت: اینکه سیاست اعلامی و اعمالی آمریکا در قبال ایران متفاوت باشد، مسئله جدیدی نیست.

 

وی افزود: در 43 سال گذشته در خیلی از مواقع از یک طرف ایران را محور شرارت و حامی تروریسم خطاب می‌کنند و از طرف دیگر در پی مذاکره با ایران بر سر موضوعات مختلف بوده‌‌اند. در این یک و سال نیم مذاکرات وین نیز همین طور بوده و در برخی موارد، در حالی که مذاکرات ادامه داشته آمریکایی در برهه‌های زمانی مختلف ایران را متهم به کارشکنی در مذاکرات کرده‌اند.

 

*آمریکا نه می‌خواهد به برجام 2015 بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: اینکه یک روز مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی می‌شود که مذاکره با ایران از دستور کار این کشور خارج شده و تمرکز آنها بر اعتراضات مدنی در ایران است و روز بعد از آن مقام دیگر آنها تنها راه کاهش مناقشات را دیپلماسی قلمداد می‌کند ناشی از این واقعیت است که دولت آمریکا نه می‌خواهد به برجام 2015 بازگردد و نه اینکه وارد دوران بدون برجام شود.

 

بلینکن: همچنان دیپلماسی را بهترین راه حل درباره برنامه هسته‌ای ایران می‌دانیم

ابوالفتح با بیان اینکه " این بازی دوگانه آمریکایی یک تکنیک قدیمی با هدف اثرگذاری بر افکار عمومی است" ادامه داد: فارغ از اینکه چه اتفاقاتی در یک ماه گذشته در ایران افتاد، آمریکایی‌ها حدفاصل دو سر یک طیف قرار گرفتند و در این مسیر نیز هدف مشترکی را دنبال می‌کنند. هدف آنها این است که بتوانند ضمن طولانی کردن بندهای غروب آفتاب (sunset clause) در توافق هسته‌ای 2015، برجام منطقه‌ای و موشکی را به ایران تحمیل کنند.

 

وی افزود: البته برای تحقق این هدف اختلاف نظری که در میان طیف‌های مختلف آمریکا وجود دارد این است که جمهوری‌خواهان معتقدند این امتیازات باید به شکل یکجا و در قالب یک توافق از ایران گرفته شود در حالی که دموکرات‌ها معتقد به گرفتن این امتیازات به شکل مرحله‌ای و فاز به فاز هستند.

 

*چرا آمریکا تمایلی به اعلام مرگ برجام ندارد

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکایی‌ها بر این باورند که دوران بدون برجام مخاطراتی برای آنها دارد، خاطرنشان کرد: معنای دوران بدون برجام برای آمریکایی‌ها این است که ایران سلاح هسته‌ای خود را می‌سازد که در این صورت آنها نیز در تقابل با این اقدام باید عکس‌العملی داشته باشند. بنابراین باید وارد جنگ با ایران شوند. از آنجا که آمریکا یا نمی‌خواهد یا توانایی ورود به یک جنگ مستقیم با ایران را ندارد به همین دلیل مرگ مذاکرات را هم رسماً اعلام نمی‌کند و در پشت پرده سیگنال‌هایی برای تداوم مذاکرات ارسال می‌کند.

 

ابوالفتح درباره اینکه برخی‌ کارشناسان معتقدند پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات کنگره در پایان آبان ماه، سیاست نهایی آمریکا در قبال احیای برجام نیز مشخص می‌شود، تصریح کرد: من منکر تاثیر انتخابات بر روند مذاکرات نیستم، حال این انتخابات چه می‌خواهد انتخابات مجلس یا ریاست‌جمهوری در ایران باشد یا انتخابات کنگره یا ریاست‌جمهوری در آمریکا باشد اما این اثرگذاری به گونه‌ای نیست که ما تصور کنیم با برگزاری یک انتخابات در یکی از دو کشور تحول بنیادین رخ دهد.

 

کاخ سفید: چشم‌اندازی برای احیای برجام در آینده نزدیک وجود ندارد

وی با تاکید بر اینکه مشکل برجام در ذات این توافقنامه است نه اینکه مذاکره کننده و دولت‌ها چه رویکردی داشته باشند، گفت: ترامپ از روی میل شخصی از برجام خارج نشد که حالا بایدن بخواهد به آن بازگردد، عقل جمعی در ایالات متحده به این نتیجه رسید که برجام منافع این کشور را تامین نمی‌کند بنابراین از آن خارج شد و تا زمانی که تمام منافع ملی آمریکا در برجام تامین نشود، این کشور اراده جدی برای بازگشت به برجام 2015 نخواهد داشت و این مسئله به تغییرات سیاسی در هر یک از دو کشور نیز وابستگی خاصی ندارد.

 

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: منافع آمریکا زمانی تامین می‌شود که این کشور بتواند علاوه بر توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران، برنامه موشکی و منطقه‌ای کشورمان را نیز تحت کنترل کامل خود قرار دهد، بنابراین حتی اگر در انتخابات آتی کنگره، دموکرات‌ها نیز به پیروزی برسند، تغییر خاصی در نحوه سیاست‌ورزی هیئت حاکمه آمریکا در قبال ایران اتفاق نمی‌افتد./ تسنیم

ارسال نظر