آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده + فیلم افزایش ۶ درجه‌ای دمای هوای تهران تا روز یکشنبه انهدام شبکه فساد مالی در یکی از ادارات قرچک ممنوعیت سراسری طبخ و عرضه کوسه و سفره‌ماهی هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران طی ساعات آینده  ۸۸ ایرانی محبوس در زندان‌های مالزی به کشور منتقل شدند/ انتقال دو زندانی زن مالزیایی از ایران انتصاب سرپرست جدید دانشگاه تهران / محمدحسین امید کیست؟ چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد هشدار وزارت بهداشت در پی وقوع طوفان گرد و غبار مدارس این منطقه فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تعطیل شدند گرد و غبار مدارس برخی شهرهای کردستان را سه‌شنبه تعطیل کرد تمام مدارس این استان فردا (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت) تعطیل شد ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد + فیلم نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند تاریخ بارش‌های بهاری در استان‌های مختلف؛ مردم مراقب باد شدید باشند

ارتباط آلودگی هوا با خطر بیماری کلیوی

داده های اولیه یک مطالعه جدید نشان می دهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است خطر بیماری کلیوی را افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 05
کد خبر: ۱۵۷۶۹۰

به گزارش راهبرد معاصر هر دو عامل ژنتیک و محیط در ایجاد بیماری مزمن کلیه (CKD) نقش دارند. این مطالعه جدید، تأثیر متقابل آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی را بر ایجاد بیماری مزمن کلیه ارزیابی کرده است.

متخصصان در این مطالعه داده های ۳۵۰ هزار و ۹۹۴ شرکت کننده بدون بیماری مزمن کلیه را تجزیه و تحلیل کرده اند. داده ها نشان داد که قرار گرفتن در معرض غلظت های بالاتر از اجزای آلودگی هوا با خطرات بالاتر برای ابتلا به بیماری مزمن کلیه مرتبط بوده است.

در عین حال در مقایسه با افراد با خطر ژنتیکی بالا برای ابتلا به بیماری مزمن کلیه، افرادی که بیشتر در معرض آلودگی هوا بوده و خطر ژنتیکی کمتری داشتند، با خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیه مواجه بودند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، نویسندگان این مطالعه اظهار کرده اند: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه را افزایش دهد، حتی در افرادی که خطر ژنتیکی پایینی برای ابتلا به این نوع بیماری را دارند.

پیش از این نیز داده های یک مطالعه دیگر نشان داد که آلودگی هوا منجر به نارسایی کلیه ها می شود.

همچنین کیفیت پایین هوا می‌تواند چشم‌ ها، بینی و گلو را تحریک کند، باعث تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماری‌ های تنفسی شود و بر سیستم قلبی عروقی نیز تأثیر بگذارد./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده