وزارت دفاع عراق: انفجاری در انبار مهمات الحشد الشعبی رخ داده است بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا؛ حمایت از مذاکرات تهران-واشنگتن نتانیاهو: ارتش اسرائیل در لبنان آزادی عمل دارد؛ عقب‌نشینی نمی‌کنیم! واکنش تند قالیباف به ادعای ترامپ در مورد الزام واردات محصولات آمریکایی آمار تکان‌دهنده از ونزوئلا / بیش از ۲۱ هزار مفقودی پس از زمین لرزه ونس مدعی ایجاد کانال ارتباطی مستقیم با ایران شد جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و سلطنت عمان البوسعیدی: هیچ عوارضی برای عبور از تنگه هرمز دریافت نخواهد شد مادورو پیامی در حمایت از مردم زلزله زده ونزوئلا صادر کرد پاکستان ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر را رد کرد گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد

روسیه: آمریکا کردها را علیه ایران و ترکیه تحریک می‌کند

روسیه: آمریکا کردها را علیه ایران و ترکیه تحریک می‌کند «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه روسیه در امور سوریه بر نقش ایالات متحده در تحریک شبه‌نظامیان کرد علیه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 24
کد خبر: ۱۶۰۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر بنا بر گزارش خبرگزاری ریانووستی روسیه، لاورنتیف در جمع خبرنگاران به تحرکات شبه‌نظامیان کرد علیه ایران و ترکیه تأکید کرد و گفت: «و اخیراً فعالیت‌های کردهای ایران علیه ایران و کردهای سوریه علیه ترکیه تشدید شده است و احتمالاً دلیلی پشت پرده این تحرکات وجود دارد اما احتمالاً یک رهبر باتجربه پشت این موضوع است. به جرئت می‌توان گفت که ایالات متحده به احتمال زیاد پشت این موضوع است زیرا آمریکا نیز از کردهای ایران حمایت می کند و آن‌ها را برای تظاهرات آماده می‌کند».

این مقام روس در ارتباط با نقش آمریکا در تحریک شبه‌نظامیان کرد سوریه نیز این گونه ادامه داد: «آمریکایی‌ها قطعاً شمال شرق سوریه را با سلاح و مواد غذایی تامین می‌کنند و البته کردها بسیار به آن‌ها وابسته هستند».

روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، 30 آبان ماه در اطلاعیه‌ای از آغاز حملات جدید موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه‌السلام برای انهدام مقرها و مراکز باقی‌مانده گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب ضدایرانی مستقر در شمال منطقه عراق خبر داد.

این چندمین مرحله از حمله علیه مواضع این گروهک‌های تروریستی در شمال عراق بود. روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران ششم مهرماه سال جاری نیز در اطلاعیه‌ای از آغاز عملیات علیه بقایای گروهک‌های ضد انقلاب تروریستی خبر داد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز همان زمان در این خصوص گفت: «اقدام نظامی ایران علیه گروه‌های تروریست مسلح تجزیه طلبی که از خاک دولت عراق و اقلیم کردستان عراق برای نقض حاکمیت ایران و نقض امنیت مرزی ایران و سلب امنیت شهروندان ایرانی استفاده و اقدام می‌کنند، اقدامی کاملا قانونی است».

وی تأکید کرد: «دولت عراق بر اساس قواعد بین‌المللی و مناسبات دو کشور همسایه برای جلوگیری از این اقدامات تروریستی مسئولیت دارد و باید به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند».

از طرف دیگر، آنکارا در تاریخ ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان ماه)، عملیات نظامی هوایی را تحت عنوان «پنجه-شمشیر» بر فراز مناطق شمالی سوریه و عراق علیه شبه‌نظامیان کرد انجام داد و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز اعلام کرد که عملیات پنجه-شمشیر با حمله زمینی ادامه پیدا کند.

وی در حین پرواز از قطر به ترکیه در تاریخ ۲۰ نوامبر به خبرنگاران گفت: « چه تعداد از نیروهای زمینی ما باید در این‌جا حضور داشته باشند، یگان‌های مربوطه ما، وزارت دفاع ما و ستاد کل ما با هم تصمیم می‌گیرند. ما قطعاً رایزنی‌ها را انجام می‌دهیم و سپس مطابق با آن گام برمی‌داریم».

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه نیروی زمینی ترکیه شامل تانک‌ها و پیاده نظام به زودی وارد شمال سوریه می‌شوند، گفته بود عملیات نظامی علیه شبه‌نظامیان کُرد را تشدید می‌کنند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار