به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در این موضوع که باید به حاکمیت کشورها برای ایجاد روابط حسنه با همسایگان احترام گذاشت، تردید و اختلافی وجود ندارد، اما باید دانست رفتن پای میز گفت و گو و طرح موضوعات مناقشه برانگیز و رایزنی با طرف های مقابل مؤثرترین راه برای دستیابی به چارچوب خروج از بحران هاست.
پس از مدتها به نظر میآید دولت مرکزی عراق به درخواستهای ایران مبنی بر بازآرایش و تجدید نظر در استقرار نیروهای ارتش در مرز با ایران از سمت اقلیم کردستان برای جلوگیری از نفوذ عناصر تروریستی به این منطقه گوش داده؛ تروریست هایی که مدتهاست به دنبال ایجاد هرج و مرج و بی ثبات کردن امنیت کشور همسایه ما هستند. با وجود این، در داخل راهروهای دولت دیدگاههای مختلفی در زمینه امکانپذیری این اقدام در راستای کاهش تنش میان ایران و اقلیم کردستان عراق و نیز احتمال توقف عملیات نظامی ایران علیه مقرهای تروریست ها در خاک عراق شنیده می شود.
همه می دانیم عناصر مسلح مخالف ایران در خاک عراق حضور دارند، اما اقدامات اپوزیسیون ایران زمانی به اقدامات سیاسی محدود بود. با تلاش های فراوان آمریکا و رژیم صهیونیستی دایره این اقدامات سیاسی به اقدامات نظامی کشیده شده است و نیاز به گفت وگو میان دو کشور برای کنترل گروه های مسلح مدت هاست احساس می شود تا بتوان مناقشه موجود را حل کرد.
به نظر می آید آمریکا و رژیم صهیونیستی بر این باورند فرصت مناسبی برای سرنگونی نظام ایران به وجود آمده و تنها دروازه ورود به این کشور، مرز مشترک با عراق است. با وجود این، دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ایران همواره به عراق درباره تحرکات گروههای وابسته به رژیم صهیونیستی که در تلاش برای نفوذ به داخل خاک این کشور هستند، هشدار دادهاند.
دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ایران همواره به عراق درباره تحرکات گروههای وابسته به رژیم صهیونیستی که در تلاش برای نفوذ به داخل خاک این کشور هستند، هشدار دادهاند
گروههای وابسته به رژیم صهیونیستی به دنبال جذب گروههای بزرگتر در داخل ایران برای عملیات های خرابکارانه به ویژه در تأسیسات هستهای هستند. برجسته ترین نمونه آن یک گروه جاسوسی رژیم صهیونیستی بود که از مرز عراق وارد ایران شد و تعدادی را برای حمله خرابکارانه در رآکتور هسته ای فردو استخدام کرد که با هوشیاری نیروهای اطلاعاتی ایران بازداشت شدند. با آغاز اعتراضات در ایران، به نظر میآید عملیاتها مسیر جدیدی به خود گرفته است، زیرا آمریکا و رژیم صهیونیستی میخواهند عناصر جداییطلب مسلح و قاچاقیان سلاح را به ایران وارد کنند تا عملیاتهای تروریستی علیه نیروهای امنیتی ایران انجام دهند و این کشور را به سوریه ای دیگر تبدیل کنند.
راه حل چالش میان ایران و عراق در این زمینه گفت و گوی مشترک و رایزنی درباره خواسته های متقابل است، اما به نظر می آید مداخله آشکار و دائم آمریکا در امور داخلی عراق، بغداد را به کانتون های فرقه ای و ملی گرا تبدیل کرده و هویت ملی را به خواب زمستانی برده است و هویتهای فرقهای فعال شدهاند؛ این همان چیزی است که بر وضعیت عمومی کشور تأثیر منفی گذاشت. بر این اساس، کانتون ها شروع به ایفای نقش محوری در سوق دادن روابط میان دو کشور به سمت تقابل کرده اند.
اقدام اخیر دولت عراق در جابجایی نیروهای عراقی در مرز با ایران مقدمه ای برای جلوگیری از هرگونه تقابل با ایران و گامی در راستای برهم زدن نقشه های دشمن صهیونیستی و آمریکاست
تجربه تاریخی عراق به همه آموخت هرج و مرج همان چیزی است که آمریکا و صهیونیست ها می خواهند. ایجاد هرج و مرج به وسیله مداخله در امور داخلی کشورهای همسایه و سوق دادن دولت عراق به تقابل با آنها و سپس تلاش برای بی ثبات کردن عراق با عملیات های خرابکارانه و دامن زدن به نزاع و درگیری میان فرقه ها و احزاب عراقی که نمونه های آن در گزارش های رسانه های عراقی وجود دارد.
بارزترین نمونه از این نقشه، برنامه موساد برای عملیات ترور شخصیت های برجسته سیاسی عراقی است. فردی ایتان، روزنامه نگار صهیونیستی در مقاله ای به زبان فرانسوی در وب سایت jcpa-lecape چاپ رژیم صهیونیستی با عنوان «توانایی عملیاتی موساد و واحد کیدون در خاورمیانه» اجرای نقشه ترور مقتدا صدر، رئیس جنبش صدر را فاش کرد.
اقدام اخیر دولت عراق در جابجایی نیروهای عراقی در مرز با ایران مقدمه ای برای جلوگیری از هرگونه تقابل با ایران و گامی در راستای برهم زدن نقشه های دشمن صهیونیستی و آمریکاست، اما این اقدام به تنهایی کافی نیست، زیرا عراقی ها و دولت بغداد باید بر تحرکات رژیم صهیونیستی و آمریکا نظارت داشته باشند و از ایجاد هرج و مرج و عملیات های تروریستی در داخل عراق جلوگیری کنند.