سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد
سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

پافشاری ایران بر حفظ منافع ملی با وجود جنگ ترکیبی آمریکا

سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها برای حفظ منافع ملی موضوعات مختلفی را دنبال می‌کند، گفت: آمریکایی‌ها امیدوارند با جنگ ترکیبی بتوانند ایران را به عقب برانند، ایران نیز در این زمینه در حوزه پدافندی اقداماتی در جنگ ترکیبی انجام داده و نیاز است اقدامات خود را در حوزه آفندی افزایش دهد.
سید مصطفی خوش‌چشم؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۱۶۵۲۸۳

پافشاری ایران بر حفظ منافع ملی با وجود جنگ ترکیبی آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در آخرین مواضع طرف های مذاکرات رفع تحریم ها، محمد مرندی مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان گفت: در جریان مذاکرات هسته‌ای وین، رژیم‌های غربی مدام ادعا می‌کردند برنامه هسته‌ای ایران به نقطه‌ای بدون بازگشت می‌رسد. ماه ها از مذاکرات گذشته و غرب ساکت است. زیرا دروغ می‌گفتند.


درحالی که مذاکرات رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام چند ماه است به دلیل زیاده‌خواهی‌ و رویکرد غیرواقع‌بینانه طرف آمریکایی و کارشکنی‌های اروپایی‌ها متوقف شده است، مقام های کشورمان بارها اعلام کرده‌اند تهران آماده ازسرگیری رایزنی‌ها و به نتیجه رساندن آن است.

آمریکایی ها در عین حال که می دانند زیاده خواه هستند، اما همچنان به مذاکره ادامه می دهند


سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره آخرین اخبار مذاکرات رفع تحریم ها و آنچه میان مسئولان ایرانی و طرف غربی رد و بدل شد، به «راهبرد معاصر» گفت: برخلاف اینکه رابرت مالی و مسئولان آمریکایی بر این موضوع تأکید می کنند ایران زیر میز مذاکره زده، اما واقعیت این است طرف آمریکایی در مذاکراتی که ماه های گذشته انجام شد، راضی به اعطای امتیازات مرتبط و تضامینی نشد که حق ملت ایران است.


وی افزود: آنچه در روند مذاکرات ماه های گذشته باز هم تکرار شد، زیاده خواهی طرف آمریکایی طبق معمول بود. موضوع این است آمریکایی ها در عین حال که می دانند زیاده خواه هستند، اما همچنان به مذاکره ادامه می دهند. جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات رفع تحریم ها برای حفظ منافع ملی موضوعات مختلفی را دنبال می کند که بخشی از آن اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی است.


کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: در این زمینه آمریکایی ها در دو نوبت بهار و پاییز جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی ایران راه انداختند تا بتوانند از راه های مختلفی ایران را از دستیابی به حقوق مطالبات خود دور کنند و از آنچه مد نظر داریم کوتاه بیایم. به همین دلیل طرف آمریکایی مذاکره نمی کند و در حال بررسی وضعیت ماست که ببیند آیا ایران دست از خواسته های خود برمی دارد و برای تحمیل مطالباتش بار دیگر به پای میز مذاکره بازگردد.


خوش چشم توضیح داد: آن بخش مذاکره که در شهریور ماه در حد تبادل پیام بود به اندازه ای متوقف شد و در ادامه، بخش های دیگر به وسیله آمریکایی ها با هدف کوتاه مدت تأثیرگذاری بر مواضع ایران در مذاکرات رفع تحریم ها فعال شده است.


کارشناس مسائل بین الملل گفت: تا زمانی که آمریکایی ها با برداشته شدن تحریم موافقت نکنند و تضامین لازم بابت این موضوع و حفظ منافع ملی به ایران ندهند و با بسته شدن پرونده های آژانس موافقت نکنند، توافقی حاصل نمی شود، زیرا از چنین توافقی انتفاع اقتصادی پایدار از برجام برای ما به دست نمی دهد. موضوع مهم این است که همه دعواها بر  سر سه موضوع باقی مانده، اما در موارد اختلافی گرفتن امتیازات به وسیله هرکدام از طرف ها قطعاً به منزله چربیدن منافع آن کشور در مقابل طرف مقابل است؛ بنابراین بحث بر سر نکات بسیار مهمی است که دو طرف برمواضع خود پافشاری می کنند.

تا زمانی که آمریکایی ها با برداشته شدن تحریم موافقت نکنند و تضامین لازم بابت این موضوع و حفظ منافع ملی به ایران ندهند و با بسته شدن پرونده های آژانس موافقت نکنند، توافقی حاصل نمی شود


خوش چشم تصریح کرد: آمریکایی ها امیدوارند با جنگ ترکیبی بتوانند ایران را به عقب برانند، ایران نیز در این زمینه در حوزه پدافندی اقداماتی در جنگ ترکیبی انجام داده و نیاز است اقدامات خود را در حوزه آفندی، یعنی استفاده از مؤلفه های قدرت علیه آمریکا و متحدانش افزایش دهد تا در دستیابی به خواسته های خود موفق شود.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار