نهاد امنیتی تل‌آویو: آمریکا علاقه‌مند به امضای توافق هسته‌ای با ایران است-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

نهاد امنیتی تل‌آویو: آمریکا علاقه‌مند به امضای توافق هسته‌ای با ایران است

نهاد امنیتی تل‌آویو بر این باور است که واشنگتن علاقه‌مند به امضای توافق هسته‌ای با ایران است و اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره مرگ توافق هسته‌ای یک «لغزش زبانی» بوده تا سخنانی الزام‌آور.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۱۶۵۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ نهاد امنیتی تل‌آویو بر این باور است که آمریکا علاقه‌مند به امضای تواق هسته‌ای با ایران است و پیش‌بینی می‌کند با رخ دادن تحولاتی در چند ماه آینده گفت‌وگوهای هسته‌ای از سر گرفته شود.

 

بنابر گزارش امروز (سه‌شنبه) روزنامه عبری «هاآرتص»، مقامات امنیتی تل‌آویو بر این باورند که سطوح نظامی در آمریکا امضای توافق هسته‌ای با ایران را تأیید می‌کنند؛ اما مانع اساسی را در حال حاضر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین می‌دانند.

 

طبق این گزارش، سرویس امنیتی تل‌آویو به اظهارات «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا درباره مرگ توافق هسته‌ای بیشتر به عنوان یک «لغزش زبانی» می‌نگرد تا سخنانی الزام‌آور.

 

هاآرتص می‌گوید که برخی مقامات در دستگاه‌های اطلاعاتی تل‌آویو از تشدید تأثیر ایران در برخی مناطق جدید خاورمیانه نگرانند. این مقامات که اشاره‌ای نیز به نام آن‌ها نشده، ادعا کردند که اردن از جمله کشورهایی است که تأثیر ایران در آن بیشتر خواهد شد.

 

در بخش دیگری از این گزارش همچنین به نقل از مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا شده است که ممکن است فشارهای اقتصادی وارد شده به ایران و اغتشاشات در این کشور، تهران را به مذاکرات هسته‌ای باز گرداند.

 

براساس این گزارش، اتفاق‌نظری در سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی وجود دارد که می‌گوید خروج «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با تشویق‌های «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر وقت تل‌آویو «یک خطای راهبردی» بوده است.

 

برخی منابع دیگر نیز در دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اشاره کردند که خروج از برجام با یک طرح جایگزین برای مقابله برنامه هسته‌ای ایران همراه نبوده است. به گفته این منابع، ایران از زمانی که کار روی برنامه هسته‌ای را آغاز کرده، اکنون در بهترین وضعیت قرار دارد.

 

یک منبع سیاسی صهیونیست با تکرار ادعای همیشگی تل‌آویو در خصوص تلاش ایران برای ساخت بمب هسته‌ای، به هاآرتص در این باره گفت: «کابینه نتانیاهو برای جلوگیری از توسعه یک بمب هسته‌ای توسط ایران اقدامات کافی را انجام نداد. همه اعتقاد داشتند که فشارهای اقتصادی باعث خواهد ایران بازگردد؛ اما روشن است که این یک اشتباه بود.»

 

این مقام سیاسی که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، با اشاره به هزینه‌کرد میلیاردی تل‌آویو در زمینه نظامی برای مقابله با ایران و همکاری امنیتی این رژیم با آمریکا و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در این خصوص، افزود: «قدرتی که بدون حمایت و همکاری با آمریکا مناسب جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران باشد، وجود ندارد و هر کسی که غیر از این بگوید، حقیقت را بر زبان نیاورده است.»

 

براساس این گزارش، برخی مقامات امنیتی تل‌آویو نیز اشاره کردند در گفت‌و‌گوهایی که پیرامون برنامه‌ هسته‌ای ایران در دوره کابینه پیشبرد امور در اراضی اشغالی صورت گرفته، بر اهمیت هماهنگی با آمریکا در خصوص مسئله ایران تأکید شده است. هاآرتص می‌گوید در یکی از این جلسات گفته شده که برنامه هسته‌ای بایست به پایان برسد به‌نحوی که نظام ایران دیگر آن طور که هست، باقی نماند.

 

در ادامه این گزارش همچنین آمده است که سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی بیم آن دارد که تغییر سیاست‌های تل‌آویو در خصوص کرانه باختری در کابینه جدید این رژیم می‌تواند به همکاری‌ها با آمریکا لطمه بزند. برخی مقامات رژیم صهیونیستی در این خصوص ابراز امیداوری کردند که نتانیاهو اقداماتی را که باعث آسیب به روابط با آمریکا شود، خنثی کند. یک منبع امنیتی بلندپایه رژیم صهیونیستی در این باره گفت: «آن طور که اکنون به نظر می‌رسد، مسائل در حال حرکت به سمت و سوی خوبی نیست و آمریکایی‌ها این را پنهان نمی‌کنند.»/ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده