رشد بی‌سابقه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در سال 2022-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

رشد بی‌سابقه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در سال 2022

مدیر موسسه تحقیقاتی ARIJ، با اشاره به توسعه شهرکسازی صهیونیست‌ها در طول سال 2022 و یاد کردن از آن به عنوان بدترین سال فلسطینی‌ها از سال 1967 تاکنون، پیش‌بینی کرد که سال 2023 سال دشوارتری برای آنها باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۱۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، «جاد اسحاق» مدیر موسسه تحقیقات تطبیقی «ARIJ» در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی در خصوص فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی اشغالی هشدار داد.

 

وی تصریح کرد: از سال ۱۹۶۷ تاکنون، سال ۲۰۲۲ یکی از بدترین سال‌هایی بود که مردم فلسطین به دلیل افزایش شهرک‌سازی و تجاوزات آن را تجربه کردند و به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۳ سخت‌تر باشد.

 

وی توضیح داد: سال ۲۰۲۲ شاهد شتاب زیادی در شهرکسازی، حملات و تجاوزهای شهرک‌نشینان و اعمال محدودیت برای فلسطینی‌ها بود و سال آینده دشوارتر خواهد بود.

 

جاد اسحاق به عنوان کارشناس شهرکسازی تاکید کرد: «اسرائیل به طرح توسعه خود در کرانه باختری از جمله شهر قدس اشغالی ادامه می دهد و بر روی اجرای پروژه های خطرناکی کار می‌کند که بارزترین آنها پروژه موسوم به (قدس بزرگ) است که شامل بلوکهای شهرکسازی معالیه ادومیم، بسگات زئیف و گوش عتصیون است».

 

وی افزود: ««اسرائیل کار شهرکسازی در قدس شرقی را با هدف سلطه بر اراضی فلسطینی‌های خارج از کشور تحت عنوان (اموال غائبین) آغاز کرده است. این در حالی است که فلسطینی‌ها بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که اقدام اسرائیل در سال ۱۹۶۷ در اشغال این بخش و الحاق آن به اراضی خود در سال ۱۹۸۱ را به رسمیت نمی شناسد، به قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور مورد نظر خود می‌نگرند».

 

به تایید اسحاق، رژیم صهیونیستی کنترل ۷۵ درصد از اراضی طبقه بندی شده تحت عنوان C را طبق توافقنامه اسلو بین سازمان آزادیبخش فلسطین و تل‌آویو در دست دارد به این معنا که این رژیم علاوه بر مناطق A و B بخش کوچکی از C را تحت کنترل خود دارد. 

 

توافق اسلو ۲، امضا شده در سال ۱۹۹۵، اراضی کرانه باختری را به سه بخش A ،B و C تقسیم می‌کند. A تحت کنترل کامل فلسطین، B تحت کنترل امنیتی رژیم صهیونیستی و و تحت کنترل اداری و مدنی فلسطین و منطقه C تحت کنترل مدنی، اداری و امنیتی تل آویو است.

 

مدیر این موسسه مطالعاتی رژیم صهیونیستی افزود: مناطقA و B به انباشتی از انسانها تبدیل شده است، هیچ منطقه کشاورزی و بازی در آن وجود ندارد و اسرائیل چشم خود را بر ساخت و سازهای تصادفی در تعدادی از مناطق بیت المقدس و اطراف آن مانند الرام، العیزریه، ابودیس کفر عقب، بیت جالا و دارصلاح بسته است. تا جایی که تراکم جمعیت در این بخش‌ها ​ به ۵۰۰۰۰ نفر در هر کیلومتر مربع رسیده است و این مناطق فاقد زیرساخت مورد نیاز جمعیت مذکور است.

 

وی افزود: لذا در پاسخ به نیازهای زندگی و الزامات گسترش شهری، مردم قدس مجبور به ساخت و ساز در خارج از مرزهای شهرداری صهیونیست‌ها در قدس هستند که ممکن است در این صورت حق کارت سکونتشان در بیت المقدس را از دست بدهند امری که به کاهش درصد جمعیت فلسطینی‌ها در قدس از ۳۷ درصد به کمتر از ۲۰ درصد منجر می‌شود.

 

افزایش شهرکسازی و تجاوزهای صهیونیست‌ها
به گفته اسحاق، در سال  ۲۰۲۲ اسرائیل مجوز ساخت ۱۲هزار و ۹۳۴ واحد شهرکسازی در کرانه باختری از جمله شهر قدس شرقی را در ازای تخریب ۳۱۸ خانه و ۵۸۳ تأسیسات فلسطینی صادر کرد. همچنین در طول این سال، شهرک نشینان ۱۲۹۶ حمله انجام دادند و استان نابلس (در شمال کرانه باختری) بیشترین سهم را با ۲۹۳ حمله داشت.. صهیونیست‌ها همچنین ۱۲۵۰۰ درخت میوه، که بیشتر آنها درختان زیتون بود، ریشه کن کردند. 

 

بر اساس این آمار، صهیونیست‌ها همچنین در این سال، ۸۴ ایست بازرسی نظامی به منظور ممانعت از تردد فلسطینی‌ها ایجاد کردند و فلسطینی‌ها طبق روال تدابیر نظامی بدون احتساب موانع بین کرانه باختری و اراضی اشغالی فلسطین، ۱۶۰ میلیون ساعت انتظار (در طول سال ۲۰۲۲) را پشت سر گذاشتند.

 

بر اساس این گزارش، در طول سال ۲۰۲۲، ده‌ها دستور نظامی، از جمله دستور گسترش نفوذ شهرک‌ها (مناطق قابل ساخت) و ساخت پل‌ها و سنگفرش جاده‌ها با هدف پیوند شهرکهای صهیونیست‌نشین دیگر به یکدیگر و در نهایت الحاق آن‌ها به اراضی اشغالی صادر شد. 

 

به این ترتیب شمار شهرک‌های صهیونیست‌نشین از ۳.۱ درصد در مساحت کرانه باختری به ۹.۱ درصد افزایش یافت. ۱۷۹ شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری از جمله قدس شرقی اشغالی قرار داد و شمار جمعیت آن‌ها به ۹۵۰ هزار نفر می‌رسد. 

 

کانونهای صهیونیست‌نشین و شهرکسازی‌های بدون مجوز رسمی
مدیر موسسه تحقیقات تطبیقی ARIJ در بخش دیگری از این گفت‌وگو تصریح کرد که در کرانه باختری بیش از ۲۲۰ کانون صهیونیست‌نشین بدون مجوز و ۲۰ کانون برای چوپانان صهیونیستی وجود دارد.

 

پدیده شهرک‌های صهیونیست‌نشین بدون مجوز (کانون‌های صهیونیست‌نشین) از سال ۱۹۹۸ و با هدف سلطه بر اراضی وسیع‌تری از کرانه باختری نمایان شد. این شهرک‌ها ابتدا با قرار گرفتن یک کانکس (منزل سیار) یک صهیونیست در یک منطقه به وجود می‌آید و وی از ارتش می‌خواهد که آب و برق مورد نیازش را تامین کند. سپس منازل دیگری به این منزل اضافه می‌شود و در نهایت بخشی از این کانکس‌ها تبدیل به منازل مسکونی ساخته شده می‌شود و خانواده‌های بیشتری از صهیونیست‌ها را در خود جای می‌دهد. 

 

با وجود آن‌که، کمیته چهارجانبه سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ خواستار برچیدن این کانونهای صهیونیست‌نشین شد، اما مقامات تل‌آویو توجهی به این درخواست نکردند.

 

در سال ۲۰۰۲، کمیته چهارجانبه برای صلح در خاورمیانه شامل ایالات متحده آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا تشکیل شد و هدف آن حل مشکلات باقی مانده بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی بود. 

 

به گفته اسحاق، ۹۶ درصد از شهرک‌های بدون مجوز ساخت تل‌آویو در مناطق راهبردی قرار دارند و هدف ‌از آن، تبدیل کرانه باختری به کانتون‌ها است. اگرچه تل‌آویو این شهرک‌ها را قانونی نکرده، اما به گفته اسحاق، آنها «خطرناک‌تر از شهرک‌های صهیونیست‌نشین ساخته شده با مجوز تل‌آویو هستند، زیرا از ایجاد یک کشور فلسطینی به‌هم پیوسته از نظر جغرافیایی جلوگیری می‌کنند».

 

مذاکرات صلح میان طرفهای فلسطینی و صهیونیستی از آوریل ۲۰۱۴ در نتیجه امتناع تل آویو از توقف شهرک‌سازی و آزادی اسرای قدیمی و نیز رد اصل راه حل دودولتی متوقف شده است.

 

اسحاق به یک پدیده دیگر که آسیب بزرگی به فلسطین وارد کرده، اشاره کرد و گفت که رژیم صهیونیستی طی سال‌های اخیر به کانونهایی برای دامداری صهیونیست‌ها توجه ویژه داشته و با ایجاد مزارع دامداری که زمین‌های دامداری وسیعی را تحت اشغال می‌گیرد، فلسطینی‌ها را از هرگونه سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری در آن محروم می‌کند.. به طوری که در دره اردن واقع در شرق کرانه باختری، ۲۰ مزرعه دامداری در حال فعالیت است.

 

مدیر این موسسه مطالعاتی تصریح کرد که تراکم جمعیت در مناطق A و B به ۳ هزار نفر در هر کیلومتر مربع رسیده و این مناطق تا ۱۵ سال دیگر به اردوگاه‌هایی بدون مناطق کشاورزی یا باز تبدیل خواهند شد. امری که اگر به همین منوال ادامه یابد، موجب خواهد شد تا بسیاری از فلسطینی‌ها به فکر مهاجرت از کشورشان بیفتند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده