خیال خام رژیم صهیونیستی برای جنگ‌افروزی در منطقه-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

خیال خام رژیم صهیونیستی برای جنگ‌افروزی در منطقه

رژیم صهیونیستی در مقطع فعلی به دلیل تشکیل دولت و همچنین نامتجانس بودن آن در سطوح تصمیم‌گیری به سمت جنگ نخواهد رفت و تهدیدات آن بیشتر رسانه‌ای خواهد بود. اما این رژیم همچنان به سمت افزایش تنش خواهد رفت و حملات آن به فرودگاه دمشق سوریه نشان‌دهنده این موضوع است.
محمدرضا فرهادی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۷ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 07
کد خبر: ۱۶۶۹۹۶

خیال خام رژیم صهیونیستی برای جنگ‌افروزی در منطقه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بعد از روی کارآمدن دولت افراطی در سرزمین های اشغالی و مواضع افراد مطرح کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نسبت به موضوعات منطقه ای، این گزاره به وجود آمده است که در آینده احتمال جنگ در منطقه وجود خواهد داشت. گزاره هایی همچون هتک حرمت مسجد الاقصی به وسیله بن گویر و اعلام مواضع نسبت به کشتار فلسطینیان در کنار موضع اخیر نتانیاهو در زمینه سیاست خارجی به گمانه زنی ها درباره اینکه صهیونیست ها در آینده به دنبال ماجراجویی در منطقه هستند، دامن می زند.


طبق گزاره های موجود در دو سطح احتمال داشتن یا نداشتن جنگ درآینده نزدیک به این موضوع می توان پرداخت.

 

احتمال جنگ در آینده نزدیک

صهیونیست ها همواره بر پایه مظلومیت نمایی و با القای این گزاره که هدف حمله قرار می گیرند، اقدامات تهاجمی خود را آغاز کرده اند. بر مبنای این گزاره، پایگاه خبری میدل ایست آی در گزارشی نوشت، رزیم صهیونیستی از بدوِ ایجاد از حربه مظلوم نمایی استفاده و حالتی از جنگ دائمی را خلق کرده است تا بتواند به وسیله آن، جاه طلبی ها و توسعه قلمرو اشغالی خود را در دستورکار قرار دهد و برای اقدامات مجرمانه اش، بهانه های کافی در اختیار داشته باشد.

صهیونیست ها در آینده به سمت افزایش تنش با حزب الله خواهند رفت، اما این سطح تنش به سمت و سوی نظامی نخواهد رفت و بیشتر جنبه نوعی جنگ سرد دارد


گزارش مذکور می افزاید: این در حالی است که حملات این رژیم علیه فلسطینیان هیچ گاه نباید سرزنش شود.

 

با توجه به این موارد و تهدیداتی که رژیم صهیونیستی برای خود متصور است، می توان به سه نکته پرداخت:

الف) ایران: رژیم صهیونیستی همواره ایران را به حمله نظامی تهدید کرده است و به تازگی مقام های صهیونیست مواضعی در این رابطه اتخاذ کرده اند. با این اوصاف، رژیم صهیونیستی هیچ گاه و بنابر دلایل مختلف توان حمله نظامی به ایران را ندارد و اساساً تهدیدات آن صرفاً جنبه روانی و تبلیغاتی دارد.


ب) لبنان: صهیونیست ها در آینده به سمت افزایش تنش با حزب الله خواهند رفت، اما این سطح تنش به سمت و سوی نظامی نخواهد رفت و بیشتر جنبه نوعی جنگ سرد دارد. در این زمینه نیز این رژیم توان رویارویی با حزب الله را به دلایل مختلف نظامی ندارد و فرماندهان رژیم صهیونیستی به این موضوع آگاه هستند و اعلام کرده اند در روز نخست حمله 200 موشک به سمت سرزمین های اشغالی شلیک خواهد شد.


ج) کرانه باختری و غزه: به دلیل اینکه صهیونیست ها برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات خود و همچنین مظلوم نمایی از وضعیت داخلی اقدام نظامی انجام می دهند، احتمال دارد در آینده نتانیاهو تصمیم به اقدام نظامی علیه نوار غزه بگیرد. اکنون سطح تنش ها در کرانه باختری بالاست و هتک حرمت مسجدالاقصی به وسیله مقام های صهیونیست انجام شده و شاهد افزایش شهرک سازی ها بوده ایم.


این اقدامات ممکن است در آینده سبب افزایش تنش ها باشد؛ هرچند نتانیاهو بر روی این گزاره تمرکز خواهد کرد که برای ترساندن فلسطینیان و زهرچشم گرفتن از آنها دست به اقدام نظامی بزند.

 

احتمال وقوع نیافتن جنگ در آینده

بسیاری از اقدامات صهونیست ها برپایه جنگ روانی و رسانه ای است و دلایلی که نشان می دهد صهیونیست ها وارد جنگ نمی شود، دو مورد است؛ نخست، شرایط داخلی این رژیم و دوم، شرایط گروه های مقاومت به ویژه در غزه.


با نگاه به این دو مؤلفه باید گفت، رژیم صهیونیستی اکنون از نظر امنیتی در پایین ترین سطح خود بعد از سال های 1948 میلادی است و این وضعیت امنیتی بر روی موضوعات سیاسی و نظامی آن نیز تأثیر گذاشته است. نمود این وضعیت را می توان در جنگ اخیر در غزه مشاهده کرد که این رژیم توان عملیات بیشتر از سه روز نداشت و با چند کشور در روزهای نخست رایزنی کرد که به توافق آتش بس دست یابد.

نتانیاهو بر روی این گزاره تمرکز خواهد کرد که برای ترساندن فلسطینیان و زهرچشم گرفتن از آنها دست به اقدام نظامی بزند


در حالت دوم نیز گروه های مقاومت اکنون به وضعیتی رسیده اند که هر نوع کنش دشمن را با واکنش سریع پاسخ خواهند داد. نمونه بارز آن تهدیداتی بود که سیدحسن نصرالله در رابطه با ترسیم مناطق مرزی دریایی انجام داد و بعد از آن کابینه موقت رژیم صهیونیستی شروط مقاومت را پذیرفت.


همچنین اختلافات موجود در سطوح مختلف سیاسی و نظامی نشان دهنده این است که دولت جدید این رژیم از هم اکنون با موج روزافزونی از انتقادها مواجه است و نمونه اخیر هتک حرمت بن گویر به مسجدالاقصی است که بسیاری از مقامات صهیونیستی نسبت به آن موضع گرفتند.

 

ارزیابی نهایی

می توان گفت رژیم صهیونیستی در مقطع فعلی به دلیل تشکیل دولت و همچنین نامتجانس بودن آن در سطوح تصمیم گیری به سمت جنگ نخواهد رفت و تهدیدات آن بیشتر رسانه ای خواهد بود. اما این رژیم همچنان به سمت افزایش تنش خواهد رفت و حملات آن به فرودگاه دمشق سوریه نشان دهنده این موضوع است.


در کنار این موارد نباید از موضوعات اخیر غافل شد و این احتمالات را باید در نظر گرفت که ممکن است در آینده اقداماتی از این رژیم سر بزند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده