ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

شارلی ابدو؛ عدویی که سبب خیر شد

پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی گفت: توهین شارلی ابدو می‌تواند فرصتی را فراهم آورد تا جبهه انقلاب با به کار بردن خلاقیت و ایده‌پردازی، بار دیگر چهره آیت‌الله خامنه‌ای را در سطح جهانی تبلیغ کنند تا به این شکل مخالفان ایشان رسوا شوند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۱۶۷۴۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، به تازگی نشریه فرانسوی شارلی ابدو مسابقه‌ای با هدف نشر کاریکاتورهای موهن به رهبر معظم انقلاب برگزار کرده است که انتقادات زیادی به این نشریه و همچنین سیاست یک بام و دو هوای غرب به ویژه فرانسه وارد آورد؛ تا جایی که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام موهن، «نیکلاس رش» سفیر فرانسه را احضار کرد. درباره تبارشناسی این رفتار مبتذل با محسن ردادی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه آن را می‌خوانید.

 

ابتذالی به اسم هنر
محسن ردادی در ابتدا گفت: طنز و آنچه که در قالب هنر ذیل آن قرار می‌گیرد، مثل کاریکاتور به خودی خود امر ارزشمند و مهمی است چرا که در بسیاری از اوقات یک کاریکاتور می‌تواند مفهومی را به خوبی به طرف مقابل منتقل بکند در حالی که شاید عقل و استدلال و بحث‌های علمی از چنین انتقالی عاجز هستند. نکته دوم این است که یک کارتونیست باید کار خود را به دور از تعصبات سیاسی و عقیدتی پیش گیرد چرا که موجب می‌شود به جای پرداختن به هنر، به ابتذال به اسم هنر بپردازد. کاری که نشریه شارلی ابدو انجام داد از همین دست بود یعنی اگر قرار بود آن‌هایی که در کف خیابان‌ها قحش‌های جنسی و رکیک می‌دهند این کار را به شکل دیگری و در قالب هنر پیگیری کنند می‌شد همان چیزی که در شارلی ابدو مشاهده کردیم.

 

تکّه پازلِ بلوای ۱۴۰۱
وی افزود: در حقیقت کاری که شارلی ابدو انجام داد، نه یک طنز هنری بلکه یک ابتذال سیاسی است و این در راستایی قرار می‌گیرد که با توجه به اتفاقاتی که در بلوای اخیر در کشور رخ داده ضمیمه‌ای باشد برای یک جنگ تمام عیار روانی. هیچ به دور نیست که کار شارلی ابدو به دستور سیاسی و بخشی از پازل سیاسی کشورهای غربی در تقابل با جمهوری اسلامی باشد.

 

یدِ طولا در نفرت‌پراکنی
هنرمندان بسیاری هستند که شاید از لحاظ سیاسی و عقیدتی با مخالف باشند اما می‌دانند توهین به مقدسات، ارزش‌ها و رد کردن خطوط قرمز به دور از یک فعالیت حرفه‌ای هنری است .ما از شارلی ابدو انتظار کار حرفه‌ای هنری نداریم، نشریه‌ای که در سال ۲۰۱۵ قلب بیش از یک میلیارد مسلمان را جریحه‌دار کرد و با کشیدن کاریکاتور به ساحت مقدس پیغمبر توهین کرد بدون تردید احترام گذاشتن ۸۰ میلیون ایرانی برایش بی اهمیت است.

 

عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد
وقتی دست انسان از استدلال و دلیل خالی باشد طبیعی است که متوسل به ابزار دیگری می شود تا طرف مقابلش را مغلوب سازد. از صدر اسلام مسیر همین شکل بوده، روزی با مسخره کردن پیغمبر نوعی ابتذال عملی را به رخ می‌کشیدند، امروز هم فرانسوی‌ها در شارلی ابدو مجبور هستند تا با قبح شکنی و ابتذالِ به نام هنر ضربه خویش را وارد سازند. البته جبهه انقلاب باید دقت داشته باشد که برای پاسخ به توهین‌های شارلی ابدو به دام رفتار آنها نیفتد و ابتذال را با ابتذال پاسخ نده.د نکته مهمی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که توهین شارلی ابدو می‌تواند فرصتی را فراهم آورد تا جبهه انقلاب با به کار بردن خلاقیت و ایده پردازی مناسب بار دیگر چهره و شخصیت آیت الله خامنه ای را در سطح جهانی تبلیغ کنند تا به این شکل مخالفان ایشان رسوا شوند./ فارس

ارسال نظر