به گزارش راهبرد معاصر، برای آن دسته از بیماران دیابتی که انسولین تزریق میکنند، کمبود این دارو خیلی خطرناک است. زیرا، عدم تزریق به موقع انسولین، مشکلاتی را رقم بزند که حتی باعث مرگ بیمار شود. از همین رو، لازم است دسترسی به انسولین برای این بیماران، سهل و آسان شود.
بر اساس گزارش سازمان بیمه سلامت ایران، ماهانه ۸۰۰ هزار دوز انسولین در کشور مصرف میشود که نیاز بیماران از طریق تولید داخل و واردات، تأمین میشود.
حالا بررسیها و گزارشها، نشان میدهد که میزان ذخیره انسولین در کشور به ۳ میلیون عدد رسیده است.
در همین حال، داروخانههای منتخب نیز با خرید و ذخیره انسولین برای سه ماه، توانسته اند از بحران کمبود انسولین عبور کنند.
در حال حاضر تولید انسولین قلمی از ۷.۵ درصد به ۱۳ درصد افزایش یافته است.
از سوی دیگر، پوشش بیمهها از هزینه انسولین نیز به گونهای بوده که باعث رضایت بیماران شده است. به طوری که سهم پرداختی بیماران از گرانترین انسولین که ۲۰۶ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد، فقط ۴,۲۵۰ تومان است. در واقع، پوشش ۹۸ درصدی بیمهها از انسولین، باعث شده تا بیماران در تهیه آن مشکل مالی نداشته باشند.
بنابر اعلام سازمان بیمه سلامت ایران، نیاز بیماران به انسولین به طور دقیق، رصد میشود تا مانع از خروج این دارو از چرخه مصرف در کشور شود.
به نظر میرسد، اقدامات سازمان بیمه سلامت ایران در راستای اجرای طرح نسخه الکترونیک و برنامه سازمان غذا و دارو، دست به دست هم داده تا بحران انسولین در کشور به پایان برسد./ مهر