گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود

بورل: قرار دادن سپاه در لیست تروریستی نیازمند تصمیم دادگاه است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفته است که دادگاه یکی از کشورهای عضو اتحادیه باید درباره قرارگیری نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی تصمیم‌گیری کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 23
کد خبر: ۱۶۹۷۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران تأکید کرد که قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان‌های تروریستی نیازمند تصمیم دادگاه یکی از کشورهای عضو این اتحادیه است.

 

شبکه سی جی تی ان در حالی این خبر را اعلام کرد که پیش از این دو منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته بودند که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست امروز 23 ژانویه (سوم بهمن ماه) خود قصد دارند تحریم‌هایی را علیه 37 شخص و نهاد ایرانی وضع کنند و برای روی موضوع قرارگیری نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی کار کنند.

 

شبکه یورونیوز در این خصوص گزارش کرد که بورل درجمع خبرنگاران در این خصوص گفته است: «نمی‌توانید بگویید که سپاه را تروریست می‌دانم چون این گروه را دوست ندارم. ابتدا باید دادگاه در این زمینه تصمیم بگیرد.»

 

اظهارات بورل از سوی برخی ناظران عقب‌نشینی اتحادیه اروپا دست‌کم در مقطع فعلی از قطعنامه نسنجیده و ضدایرانی پارلمان اروپا تلقی شده است.

 

پیش از این نیز، «کریستوفر برگر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز روز جمعه هفته گذشته در یک نشست خبری با تأکید بر این که اقدام علیه سپاه مشکلاتی را به همراه دارد، گفت:«با وجود این ما همیشه این را خاطر نشان کرده‌ایم که قرار گرفتن در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا نه فقط با موانع سیاسی بلکه با موانع حقوقی روبرو است.»

 

یک روز قبل از واکنش وزارت خارجه آلمان، پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای خواستار قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های «تروریستی» اتحادیه اروپا شد. مصوبات پارلمان اروپا الزام‌آور نیستند و تنها در حکم پیشنهاد به شورای اروپا به شمار می‌روند.

 

تحرکات اروپایی‌ها برای اقدام ضد سپاه پاسداران با واکنش مقام‌های جمهوری اسلامی ایران روبرو شده است. سید ابراهیم رئیسی رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران این حرکت را از روی استیصال خواند و افزود این اقدام «پس از تلاش‌های ناموفق خیابانی آن‌ها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور است و این اقدام برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل است».

 

بورل همچنین تصریح کرد که مسئله عرضه تانک به اوکراین نیز در نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا مورد بررسی و بحث قرار خواهد گرفت.

 

وی در این خصوص توضیح داد: «نتایج خوبی در رامشتاین (آلمان) در خصوص میزان تسلیحاتی که کشورهای اروپایی قصد ارائه به اوکراین دارند، به دست آمد...در خصوص تانک‌ها، این تنها تصمیمی نیست که باید مورد بحث قرار گیرد، بلکه باید سایر حمایت‌های نظامی اوکراین از سوی کشورهای اتحادیه اروپا را نیز در نظر گرفت.کشورهای اروپایی نظرات مختلفی درباره موضوع تانک‌ها دارند. امروز درباره آن بحث می‌کنیم»

 

بورل در ادامه تأکید کرد که به اعتقاد وی این تانک‌ها باید به اوکراین عرضه شود.

 

کشورهای غربی در حالی به اوکراین کمک نظامی می‌کنند که روسیه پیش از این در خصوص عرضه تسلیحات به اوکراین به ناتو هشدار داده بود. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه پیشتر تأکید کرده بود که هرگونه محموله حاوی تسلیحات به اوکراین، هدف قانونی ارتش روسیه قرار خواهد گرفت.

 

وزارت خارجه روسیه نیز در همین راستا تصریح کرده است که کشورهای ناتو با عرضه تسلیحات به اوکراین در حقیقت با آتش بازی می‌کنند.

 

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز تأکید کرده است که پمپاژ تسلیحات غرب به اوکراین نه تنها به موفقیت مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه کمک نمی‌کند بلکه تأثیرات منفی برجای خواهد گذاشت./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار