توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند

تصمیم قطر برای خرید سهام پروژه توتال در عراق

تصمیم قطر برای خرید سهام پروژه توتال در عراق قطر در حال مذاکره برای به دست آوردن سهام شرکت فرانسوی توتال به ارزش 27 میلیارد دلار از پروژه های انرژی در عراق است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۱ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 27
کد خبر: ۱۷۰۴۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، سه منبع آگاه به رویترز گفتند، قطر در حال مذاکره برای به دست آوردن سهام شرکت فرانسوی توتال به ارزش 27 میلیارد دلار از پروژه های انرژی در عراق است.

 

این درحالی است که بغداد تلاش می‌کند تا روند خروج شرکت های غربی از این کشور را متوقف کند. یک سرمایه‌گذاری بزرگ توسط یک کشور حاشیه خلیج فارس، پیروزی مهمی برای محمد السودانی، نخست وزیر عراق که اکتبر گذشته پس از بیش از یک سال آشفتگی سیاسی، روی کار آمد، تلقی می‌شود.

 

به گفته یک منبع آگاه، قطر انرژی تلاش می کند تا حدود 30 درصد سهام پروژه را به دست آورد. شرکت‌های غربی به ندرت 100 درصد سهام یک پروژه را قبول می کنند و بیشتر ترجیح می دهند که برای کاهش ریسک مشارکت داشته باشند.

 

گفته می‌شود، شرکت‌های نفتی بین‌المللی به دلیل عایدی ضعیف حاصل از توافق تقسیم درآمد، سعی در ترک عراق دارند.

 

شرکت توتال و بغداد در سال 2021 توافقی برای انجام 4پروژه بزرگ خورشیدی، گازی، تولید برق و آب در جنوب عراق به مدت 25 سال امضا کردند؛ این امر امید به متوقف شدن خروج غربی ها از عراق را تقویت کرد اما شرکت های اکسون موبیل، شل و بی پی در سال های اخیر فعالیت خود در عراق را متوقف کرده‌اند.

 

اما به طور کلی این پروژه با هدف تقویت اقتصاد عراق و کاهش وابستگی این کشور به گاز ایران، هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. قرارداد توتال با عراق به سرمایه اولیه 10 میلیارد دلار نیاز دارد.

 

منابع نزدیک به این قرارداد در فوریه 2022 به رویترز گفتند، مفاد این قرارداد که علنی نشده یا قبلا گزارش نشده، نگرانی سیاستمداران عراقی را در پی داشته و این موضوع برای این کشور بی‌سابقه است.

 

این قرارداد شامل احداث شبکه جمع‌آوری گاز طبیعی برای تامین نیروگاه های محلی از طریق گسترش میدان رتاوی، احداث تاسیسات تصفیه آب دریا در مقیاس بزرگ برای افزایش خروجی سایر میادین که از تزریق آب استفاده می‌کنند و یک نیروگاه بزرگ خورشیدی در بصره است.

 

با این حال از آن زمان تاکنون پیشرفت کمی حاصل شده است. منابع آگاه سال گذشته به رویترز گفتند، اختلاف در شرایط قرارداد خطر لغو پروژه را به دنبال داشته است.

 

نخست وزیر عراق روز پنج شنبه به پاریس سفر و با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدار کرد.

 

یکی از منابع آگاه گفته است، سودانی با پاتریک پویانه، مدیر ارشد اجرایی شرکت توتال دیدار کرده تا به این بن بست پایان دهد.

 

قطر انرژی و توتال انرژی در مورد سهام پروژه در حال مذاکره هستند اما هنوز به توافق نهایی نرسیده‌اند.

 

شرکت‌های انرژی فرانسه و قطر در تولید گاز طبیعی مایع (LNG) و همچنین پروژه‌های انرژی بزرگ در سراسر جهان از جمله در گویان، نامیبیا و آفریقای جنوبی شراکت نزدیک دارند.

 

پویانه پس از اعلام این قرارداد به سرمایه گذاران گفت، عراق مرکز تمرکز توتال انرژی در خاورمیانه است و این قرارداد یک قرارداد «برد-برد» برای بغداد و این شرکت است؛ قرار است که به توتال از طریق فروش نفت از میدان رتاوی، یکی از میدان‌های نفتی این پروژه پرداخت صورت گیرد.

 

وی همچنین گفته بود که تواتال به دنبال شریک در این پروژه است و می خواهد سهم 40 درصد به 50 درصد را حفظ کند.

 

«محمد الشیاع السودانی» نخست وزیر عراق روز پنجشنبه با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

بر اساس بیانیه منتشره از سوی کاخ الیزه، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان دو کشور گفت‌وگو کرده و به بررسی تعدادی از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مشترک پرداختند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار