آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

ترکیه: مخالف عضویت سوئد در ناتو هستیم

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای مجارستانی خود، مخالفت آنکارا با الحاق سوئد به ناتو را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 31
کد خبر: ۱۷۱۱۵۱

به گزارش راهبرد معاصر،‌ چانه‌زنی‌های ترکیه درباره درخواست عضویت سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ادامه دارد و وزیر خارجه این کشور در سفر به مجارستان موضع آنکارا را تشریح کرد.

 

منابع رسانه‌ای از بوداپست پایتخت مجارستان خبر دادند، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای مجارستانی خود گفت که ترکیه نمی‌تواند با الحاق سوئد به ناتو موافقت کند.

 

بنا بر گزارش «تی‌آر‌تی»، مولود چاووش اوغلو در این نشست خبری بار دیگر موضع دولت ترکیه درباره لزوم اجرای شرط و شروط این کشور برای اعلام موافقت با الحاق سوئد به ناتو را تکرار کرد.

 

وزیر خارجه ترکیه گفت: «ما نمی‌توانیم به پیشنهاد سوئد (برای الحاق به) ناتو بله بگوییم مگر اینکه آنها کارهایی را که در مادرید بر سر آن توافق شده است انجام دهند. آنها می‌دانند که اگر موافقت ما را بخواهند باید به چه شرایطی پایبند باشند. اگر این کار را انجام دهند، ما آماده گفت‌و‌گو هستیم».

 

این مقام ارشد ترکیه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش در بوداپست افزود: «سوئد به خاطر روسیه و تهدیدات تروریستی می‌خواهد به ناتو ملحق شود. این غیرقابل قبول است که مقابله ما علیه تروریسم توسط سوئد نادیده گرفته می‌شود. آنها می‌دانند که ما بر سر چه چیزی در مادرید توافق کردیم. ما هیچ چیز کمتر یا بیشتری نمی‌خواهیم».

 

از زمان مطرح شدن بحث الحاق سوئد و فنلاند به ناتو، ترکیه به عنوان یکی از اعضای این ائتلاف نظامی غربی شروطی را برای اعلام موافقت با عضویت آنها در ناتو اعلام کرده است. عضویت یک کشور تازه در ناتو طبق اساسنامه این ائتلاف، به موافقت همه کشورهای عضو نیاز دارد.

 

به دنبال اقدام هتاکانه در سوئد، روابط متشنج این کشور با ترکیه دچار تنش‌های تازه‌ شده و آنکارا سفر از قبل برنامه ریزی شده اخیر وزیر دفاع سوئد به آنکارا را لغو کرد.

 

پیش از این، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به تن ندادن سوئد به خواسته‌های انکارا گفته بود، ممکن است ترکیه تصمیم متفاوتی در خصوص پیوستن فنلاند به ناتو اتخاذ کند که باعث شوکه شدن سوئد خواهد شد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار