افزایش ۲۰ درصدی صادرات فناوری هسته‌ای روسیه-راهبرد معاصر
حماس شهادت یحیی السنوار را تایید کرد ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد

افزایش ۲۰ درصدی صادرات فناوری هسته‌ای روسیه

داده های گردآوری شده توسط مؤسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا (RUSI) نشان می‌دهد که فروش سوخت هسته‌ای و فناوری هسته‌ای روسیه در سال گذشته میلادی شاهد افزایش ۲۰ درصدی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 18
کد خبر: ۱۷۳۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر،‌ شبکه خبری بلومبرگ با استناد به داده های گردآوری شده توسط مؤسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا (RUSI) گزارش داد که فروش سوخت هسته‌ای و فناوری هسته‌ای روسیه در سال گذشته میلادی در حالی افزایش یافت که واردات کشورهای اتحادیه اروپا به بالاترین میزان در سه سال اخیر رسید.

 

ارقام به دست آمده از سوابق گمرک روسیه نشان می دهد که در سال 2022 صادرات سوخت و فناوری هسته‌ای در صنعت استراتژیک این کشور بیش از 20 درصد افزایش یافت چرا که ایالات متحده و متحدانش از اعمال مجازات بر بخش هسته‌ای این کشور خودداری کردند.

 

صنعت اتمی روسیه که تاکنون علیرغم درخواست های کی‌یف تحریم نشده است، برای بهره برداری از بسیاری از نیروگاه ها در اروپا ضروری است.

 

شرکت اتمی دولتی روسیه موسوم به روس اتم حدود یک پنجم اورانیوم غنی شده مورد نیاز 92 رآکتور در ایالات متحده را تامین می‌کند. در اروپا، شرکت های برق که برای 100 میلیون نفر نیرو تولید می کنند، به این شرکت وابسته هستند.

 

بر اساس گزارش وضعیت صنعت هسته‌ای جهانی، از 53 رآکتور در حال ساخت جهان تا اواسط سال 2022، 20 راکتور توسط روس اتم در دست ساخت که 17 مورد آن خارج از روسیه است.

 

این ارقام نشان می دهد اعضای ناتو از جمله بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان و اسلواکی به خرید سوخت هسته ای از این کشور تحریم شده در سال گذشته ادامه دادند.

 

این کشورها به شدت به دانش هسته ای روسیه برای راه اندازی نیروگاه هایی که نیمی از برق مورد نیاز آنها را تولید می کنند، متکی هستند.

 

دریا دولزیکووا، تحلیلگر پژوهشی برنامه گسترش تسلیحات هسته‌ای و سیاست هسته‌ای روسیه، در این باره گفت: پروژه‌های انرژی هسته‌ای دارای جدول زمانی بسیار طولانی هستند، بنابراین نتیجه گیری قطعی دشوار است.

 

این کارشناس در ادامه افزود: اما داده‌ها به اولویت‌بندی بازارهایی اشاره می‌کنند که ممکن است تمایلی به تحریم صادرات یا نهادهای انرژی هسته‌ای روسیه نداشته باشند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار