اولویت سنجی راهکار مسأله‌ حجاب در کلام رهبر انقلاب-راهبرد معاصر
وزیر ارتباطات: طرح رفع فیلترینگ در شورای عالی سران قوا بررسی شد پزشکیان: از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم؛ هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند واکنش پزشکیان به انتخاب ترامپ: در توسعه روابط خود با دیگر کشور‌ها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه: وعده صادق ۳ پاسخ دندان‌شکن به دشمن خواهد بود رهبر انقلاب: شهید نصرالله به اسلام عزت داد رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی جناب «جعفر بن ابیطالب»: مفاخر تاریخی ما مثل جومونگ خیالی نیستند، امّا مثل جومونگ جنگ و مبارزه کردند واکنش یک نماینده مجلس به پیروزی ترامپ: سگ زرد برادر شغال است | انتخابات آمریکا تاثیری بر کشور ما ندارد تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت برای دو سال دیگر تعیین تکلیف یک میلیون نفر با اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت + توضیحات عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیحات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح اصلاح ماده ۴۱ استاندار تهران: تا ۲ هفته آینده طرح تشدید انتقال اتباع با جدیت اجرا می‌شود واکنش محسن رضایی به انتخاب ترامپ: او باید از اشتباهات محاسباتی گذشته خود در قبال ایران درس بگیرد پیشنهاد سخنگوی دولت برای خاموشی‌های منظم نفر دوم و سوم جیش العدل به هلاکت رسیدند قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه: رزمایش شهدای امنیت تا پاکسازی تروریست‌ها و اشرار ادامه دارد

اولویت سنجی راهکار مسأله‌ حجاب در کلام رهبر انقلاب

رهبر انقلاب امر کشف حجاب را بیشتر یک اتفاق امنیتی و سیاسی از جانب دشمن تلقی کردند و معنای این سخن آن است که نیاز به ورود جدی دستگاه های حاکمیتی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، حجت الاسلام علی مهدیان: معمولا تمایزات اندیشه رهبری را با اندیشه های خودمان سرسری رد می‌کنیم. سخنان رهبری درباره حجاب بسیاری از تحلیلهای موجود و رایج را به چالش کشید.

 

قبلا رهبری کسانی که ضعیف الحجاب بودند را مهمترین مبارزین با نقشه دشمن معرفی کرد که با برنداشتن حجاب، بازی دشمن را خراب کردند.(حرام سیاسی هم که در این جا طرح شد.غیر از ممنوعیت قانونی یا حرام شرعی است. حرام سیاسی یعنی تقویت نقشه راهبردی دشمن و تضعیف جبهه حق. چه بسا یک فرع قانونی یا فقهی در یک زمان اولویت راهبردی پیدا کند به دلیل تمرکز دشمن یا معنا و اثر هویتی اش، لذا رهبری تقوای سیاسی را به معنای مراقبت از افتادن در طرح دشمن می‌داند۹۵٫۳٫۱۴) این بار حتی کسانی که کشف حجاب کرده اند را چنین توصیف نمود که نمی‌دانند چه اشتباهی می‌کنند. این تحلیل یعنی مشکل اصلی این جماعت، جهالت است نه عداوت. خوب معنای این سخن آن است که در تعامل با این‌ها باید روی روشنگری و تبیین تمرکز کنیم نه امر به معروف و نهی از منکر. امر و نهی جایی است که علم هست و خطا انجام می‌شود. تبیین جایی است که جهل وجود دارد. لازم نیست که توضیح دهم این ها یکی نیست. قبلا هم ایشان تمرکز اصلی را در حجاب بر تبیین و گفتمان سازی قرار داده بود. روشی که هیچ وقت عمده نیروهای متدین جدی نگرفتند(۷۷٫۱۲٫۴) اینکه یک خطا را فعل جاهلانه بدانیم یا «عن علم» در طراحی های ما بسیار موثر است. بحث در تمرکز روشی است دقت کنید. و الا روشن است که نفی امر و نهی به طور کلی نمیکنم.

 

ایشان مسأله‌ اقتصاد را امروز مساله دارای اولویت دانستند که دامنه اثرش در امور فرهنگی و اجتماعی هم خود را نشان می‌دهد. این سخن را کنار این نکته ایشان قرار دهید که به هر دوی اینها باید پرداخته شود. حتی در مقوله کشف حجاب نیز بستر و فضای اصلی تکثیر آن، همین ضعف کارآمدی در زمینه معیشت و تورم و تولید است. آنان که با مردم و کشف حجاب کنندگان سخن گفته باشند می‌دانند، این سخن چقدر درست و به جا است. اینکه مرکز توجهات رهبری با بسیاری از دوستان ما متفاوت است قابل کتمان نیست. بله آنان که فرق «تمرکز توجه بر اقتصاد» و «انحصارتوجه به اقتصاد» را نمی‌دانند محل بحث نیستند. اما آنان که این تفاوت را متوجهند دقت کنند که رهبری راه حل مسائل فرهنگی اجتماعی را هم در این زمان تمرکز بر امر اقتصاد دانستند.

 

رهبری امر کشف حجاب را بیشتر یک اتفاق امنیتی و سیاسی از جانب دشمن تلقی کردند. معنای این سخن آن است که نیاز به ورود جدی دستگاه های حاکمیتی است. اصل برنامه داشتن کامل و جامع و اینکه این مقوله در تخاطب با کارگزاران مطرح شد همه نشان می‌دهد الان زمان ورود جدی دستگاه‌های حاکمیتی است. این یعنی نقد آن تلقی ساده اندیش برخی که فکر میکردند نیاز به ورود های امنیتی حاکمیتی نیست و کار با همین تذکرات متداول فرد به فرد و یا کار فرهنگی صرفا حل و فصل می‌شود.

 

رهبری همین کشف حجاب کرده ها را هم با آن عمق معنوی و ایمانیشان می‌بیند و مدحشان می‌کند. این نگاه نقد رویکرد ظاهرگرایانه در دین است که این جماعت را نماد رشد بی دینی در جامعه می‌دانند حال آنکه شاخص‌های رشد دینداری و یا بی دینی اینقدر ظاهرگرایانه و تنگ نظرانه نیست که عده ای فکر می‌کنند و از قبل آن راهی برای مأیوس کردن متدینین باز میکنند. کل این ماجرا را در بستر عمق معنوی و پیروزی کلان راهبردی جبهه حق نبینیم، دچار یأس از سر نادانی خواهیم شد.

 

اگر سه قدرت «امنیتی و حاکمیتی» ، «تبیینی و گفتمانی» و «روابط اجتماعی ولایی و امر و نهی فرد به فرد» را عوامل بیرونی (در مقابل عوامل درونی مثل فرهنگ و ایمان و علم) اصلی حفظ حجاب در جامعه بدانیم. در سخنان رهبری امروز قدرت امنیتی حاکمیتی تقدم دارد سپس گفتمانی و تبیینی و در نهایت امر و نهی اجتماعی فرد به فرد. پس روی مطالبه از دولت و راهکار دادن به دولت از یک سوی و کار اثباتی گفتمانی تبیینی از سوی دیگر باید بیشتر تمرکز کنیم./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار