تایوان و اوکراین؛ محور نشست وزرای خارجه جی ۷-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

تایوان و اوکراین؛ محور نشست وزرای خارجه جی ۷

وزرای خارجه جی ۷ از روز گذشته نشست سه روزه‌ای را با محوریت مسئله بحران اوکراین و مناقشات چین و تایوان آغاز کردند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر. روزنامه "تاگس شاو" آلمان در گزارشی به نشست وزرای امور خارجه جی 7 در ژاپن که از روز گذشته آغاز شده پرداخته و نوشت: کشورهای جی هفت نسبت به تغییرات خشونت آمیز در نظم بین المللی هشدار می دهند. تمرکز در این نشست در درجه اول بر روسیه و چین است. "آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان هم در سخنانی گفت که تشدید نظامی درگیری بر سر تایوان پذیرفته نخواهد شد.

 

به این ترتیب وزرای خارجه کشورهای جی هفت در نشست خود در ژاپن به صراحت اعلام کردند که با یکدیگر برای مقابله با تغییرات خشونت آمیز در نظم بین المللی همکاری می کنند. یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن در ابتدای مذاکرات گفت: ما هرگونه تلاش یکجانبه برای استفاده از زور برای تغییر وضعیت موجود را رد خواهیم کرد. وی افزود: ما عزم راسخ جی7 برای حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر حاکمیت قانون را به جهانیان نشان خواهیم داد.

 

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان هم به نمایندگی از این کشور در این مذاکرات که تا فردا ادامه خواهد داشت شرکت کرد.. علاوه بر جنگ روسیه در اوکراین، تمرکز ویژه رایزنی‌ها بر روی برخورد با اقدامات چین در سیاست تایوان و تلاش‌های جمهوری خلق برای گسترش نظامی موقعیت قدرت خود در منطقه است.

 

هیاشی در آغاز این نشست عصر دیروز گفت که برای مقابله با چالش های جهانی، ایجاد روابط سازنده و پایدار با چین مهم است. به گفته وزارت امور خارجه ژاپن، وزرای گروه 7 تاکید کردند که صلح و ثبات در تنگه تایوان عناصر ضروری برای امنیت و رفاه جامعه بین‌المللی است.

 

وقتی از بائربوک در مورد حمایت احتمالی جی هفت از تایوان در صورت تشدید درگیری با چین پرسیده شد، وی گفت: برای ما مسئله کاهش تنش ها مطرح است و به همین دلیل است که حدس و گمان درباره "چه می شود اگر ..." این است اشتباه است، اما ما باید همچنین این مسئله را روشن کنیم که تشدید تنش نظامی را تحمل نمی کنیم. وی افزود که جی 7 همچنین در مورد اهمیت فرمت های گفت و گوی چین و ایالات متحده بحث کرده است.

 

هفت کشور قدرتمند از نظر اقتصادی توانستند در این نشست بر سر موضع قاطعانه در قبال روسیه به توافق برسند. وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد جی هفت به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد . در عین حال، وزیران جی هفت بار دیگر خواستار خروج روسیه از اوکراین شدند و تاکید کردند که این کشور باید فوری و بدون قید و شرط نیروهای خود را از اوکراین خارج کند. آن ها اعلام کردند که تحریم های اعمال شده علیه مسکو ادامه خواهد داشت.

 

یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن تاکید کرد که گروه 7 و کشورهای همفکر باید اتحاد خود را نشان دهند. علاوه بر این، وزیران این تشکل توافق کردند که برای جلوگیری از تضعیف تحریم‌ها علیه روسیه و دریافت تسلیحات این کشور از کشورهای ثالث، با یکدیگر همکاری کنند.

 

در بیانیه پایانی همچنین باید از حرکات تهدیدآمیز مسکو با زرادخانه هسته‌ای خود نیز انتقاد شود. از زمان آغاز تهاجم روسیه در فوریه 2022، گروه 7 فشار بر روسیه را از طریق تحریم های اقتصادی افزایش داده است.

 

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان، سیگنال واضحی از سوی کشورهای گروه 7 علیه تجاوز روسیه به اوکراین اعلام کرد. این مقام آلمانی در ابتدای نشست وزرای خارجه گروه 7 در کارویزاوا ژاپن با اشاره به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: اکنون مسئله نشان دادن عزم راسخ به پوتین مطرح است.

 

بائربوک جی 7 را به عنوان یک تیم بحران دائمی توصیف کرد که با تجاوز روسیه با ایجاد موانع مختلف چه از طریق تحریم های غرب، سقف قیمت ثابت برای نفت روسیه یا در قالب حمایت از اوکراین، به عنوان مثال از طریق کمک های زمستانی مقابله کرد. وزیر امور خارجه فدرال اطمینان داد که در نشست سران در ژاپن، این ائتلاف تعهد خود را تقویت خواهد کرد.

 

وزرای خارجه کشورهای جی هفت سه روز را صرف بحث در مورد جنگ اوکراین، درگیری تایوان و دیگر بحران‌های جهانی می کنند.

 

یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن نیز به عنوان میزبان، تهاجم روسیه را محکوم کرد و گفت: تجاوز روسیه به اوکراین نظم بین‌المللی را تا حدودی متزلزل کرده است. وی افزود: جهان در یک نقطه عطف تاریخی قرار دارد.

 

گروه جی هفت علاوه بر آلمان و ژاپن شامل فرانسه، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نیز می شود. ژاپن در سال جاری ریاست گروه هفت را بر عهده دارد. این کشور به دنبال ایجاد یک جبهه متحد علیه دولت های اقتدارگرا است که می خواهند از طریق تهدید به استفاده از خشونت برای تغییر وضعیت موجود جهانی تلاش کنند.

 

"جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از طریق ویدئو کنفرانس با کشورها ارتباط برقرار کرد، گفت: موضع ما سیاست چین واحد است، ما به آن احترام می گذاریم و به حمایت از آن ادامه خواهیم داد، اما می خواهیم تنش ها را کاهش دهیم و هرگونه تغییر خشونت آمیز غیرقابل قبول خواهد بود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار