عبور کشتی جنگی آمریکا از تنگه تایوان-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

عبور کشتی جنگی آمریکا از تنگه تایوان

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد یک فروند کشتی جنگی این کشور از تنگه تایوان عبور کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۰۷۴

به گزارش راهبرد معاصر. در حالی که تنها چند روز از مانور نظامی چین در نزدیکی مرزهای تایوان می گذرد، نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد یک فروند کشتی جنگی این کشور از تنگه تایوان عبور کرد.

 

براساس بیانیه ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا، عبور کشتی جنگی یو اس اس میلیوس با قابلیت حمل موشک از تنگه تایوان، یک عملیات عبورعادی از این تنگه از طریق آب هایی است که آزادی های دریانوردی و پروازی بر طبق قوانین بین‌المللی در آن وجود دارد و هیچ تهدیدی علیه هیچ کشوری نیست.

 

در این بیانیه آمده است حرکت این کشتی جنگی نشان دهنده تعهد آمریکا به منطقه باز و آزاد اقیانوسیه است.

 

فرماندهی جبهه شرقی ارتش چین در پستی در یک شبکه اجتماعی نوشت: ما نیروهایمان را برای دنبال کردن و رصد این کشتی آمریکایی در حین اجرای عملیات، سازماندهی کرده ایم. در همین حال وزیر دفاع تایوان نیز اظهار کرد این کشتی در مسیر شمالی از طریق تنگه تایوان حرکت کرده و در حین عبور از تنگه شرایط نرمال و عادی بوده است.

 

دولت چین چند روز پیش در واکنش به دیدار سای اینگ ون رئیس جمهور تایوان با کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در لس آنجلس، از روز شنبه رزمایش نظامی سه‌روزه‌ای را در نزدیکی مرز تایوان برگزار کرد. کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ 5 آوریل با استقبال از رئیس دولت تایوان در خاک ایالات متحده بر افزایش حمایت قانونگذاران آمریکایی از تایپه تأکید کرد.

 

پیشتر چین به کوین مک‌کارتی هشدار داده بود که با ملاقات با رئیس جمهور تایوان «اشتباهات مهلک گذشته» سلف خود را تکرار نکند. ارتش چین در دومین روز این رزمایش عملیات حمله به اهدافی از پیش تعیین شده در تایوان را شبیه سازی و در روز پایانی رزمایش نیز عملیات محاصره هوایی و دریایی تایوان را انجام داد.

 

ارتش آزادی‌بخش خلق چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: این رزمایش هشداری جدی به نیروهای جدایی‌طلب تایوان و توطئه و فتنه نیروهای خارجی است و اقدامی لازم برای دفاع از حاکمیت ملی و وحدت منطقه‌ای چین است. همزمان در روز پایانی این رزمایش، نابودگر یو اس اس میلیوس نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی یکی از مهم ترین جزایر مصنوعی تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی حرکت کرد.

 

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد این کشتی جنگی در عملیاتی عادی در فاصله 12 مایل دریایی از جزیره شیطان در مجموعه جزایر اسپارتلی حرکت کرد. این جزیره در بالاترین ارتفاع مد دریا قرار دارد و تحت کنترل چین است و پکن در این جزیره فرودگاه و تجهیزات دیگر ایجاد کرده و از این رو حرکت این ناو آمریکایی را غیرقانونی خوانده است.

 

در همین حال ارتش آزادی بخش خلق چین اعلام کرد کشتی آمریکایی به صورت غیرقانونی و بدون اجازه چین، وارد آب های نزدیک به این جزیره شده و نیروهای چین پس از مشاهده این کشتی، هشدار لازم را صادر کرده‌اند.

 

در همین حال مایکل مک کال رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا امروز طی سخنانی متعهد به تسریع روند ارسال تسلیحات به تایوان و آموزش نیروهای نظامی این کشور شد. چین هرگونه تعامل بین مقام‌های آمریکا و تایوان را به‌عنوان یک چالش برای حاکمیت خود بر این جزیره می‌داند و به دیدارهای قبلی مقامات طرفین واکنش تندی نشان داده است.

 

دولت چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

 

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است./ تسنیم

ارسال نظر