استقبال از توافق ایران و عربستان در شورای امنیت-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

استقبال از توافق ایران و عربستان در شورای امنیت

در جلسه امروز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل، از توافق ایران و عربستان استقبال شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 18
کد خبر: ۱۸۰۲۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هانس گراندبرگ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت: ما از بیانیه وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در پکن، مبنی بر تعهد به تقویت همکاری‌ها برای ارتقای ثبات و امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم. قطعا یک منطقه با ثبات، تلاش‌ها را برای رسیدن به صلح در یمن تقویت می‌کند.

 

نماینده روسیه در سازمان ملل هم که کشورش ریاست شورای امنیت را برعهده دارد گفت: همه ذینفعان سیاسی تاثیرگذار بر اوضاع یمن، مواضع سازنده خود را حفظ کنند. ما تاکید داریم که مشکلات یمن باید به طورجامع و بلندمدت حل و فصل شود، اما متاسفانه بعضی از اعضای شورای امنیت، خلاف این روند را دنبال می‌کنند و این واقعا دلسرد کننده است.

 

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل هم گفت: جامعه بین المللی باید کمک‌های بشردوستانه به یمن را افزایش دهد و بودجه کافی برای پیشبرد برنامه‌های سازمان ملل در یمن فراهم کند. در این شرایط، رفع محدودیت‌های غیرمنطقی هم که برای یمن ایجاد شده، ضروری است.

 

غاده موداوی، معاون دفترهماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در این جلسه گفت: در هفته‌های اخیر محدودیت‌ها برای ورود کالا‌های تجاری مورد نیاز به یمن کمتر شده است.

 

براساس بیانیه مشترک منتشر شده با چین، در قراردادی که ماه گذشته میلادی (مارس) امضا شد، دو کشور (ایران و عربستان سعودی) توافق کردند که سفارت‌خانه‌ها و اماکن دیپلماتیک خود در خاک یکدیگر را ظرف دو ماه بازگشایی کنند و متعهد به عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر باشند.

 

پس از اینکه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ به دلیل انتقاد شدید ایران از دستور ریاض برای اعدام نمر النمر روحانی شیعه، روابط خود را با ایران قطع کرد، حاصل شدن این توافق در واقع به سال‌ها عدم روابط دیپلماتیک بین دو کشور پایان داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر