به گزارش راهبرد معاصر؛ مهدی چمران در حاشیه برگزاری یکصدوچهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در خصوص دستور جلسه امروز شورا گفت: نخستین دستور جلسه، توسط ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر قرائت خواهد شد که قرار است گزارشی از بازدید خود از منطقه یک و محله درکه در شمال شهر تهران به شورا ارائه کند و بر اساس زمانبندی این گزارش باید در ده دقیقه ارائه شود.
وی افزود: در جلسه گذشته شورا یک فوریت لایحه بررسی عناوین بودجه توسط شورا به تصویب رسید که در جلسه امروز و با توجه به تاکید وزارت کشور مبنی بر تغییر عناوین بودجهای به همین جهت ما نیز باید عناوین بودجهای در شورا و شهرداری را تغییر و به تصویب برسانیم و این دستور جلسه امروز پیگیری خواهد شد.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به بررسی پرونده باغات تهران در جلسه امروز شورا اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در جلسات قبلی به دلیل کمبود وقت نتوانستیم به این دستور جلسات برسیم به همین جهت امروز بررسی ۵ پرونده در دستور کار اعضا قرار خواهد گرفت و در ادامه نیز حسابرسی چند شرکت و سازمان شهرداری تهران در دستور کار قرار خواهد گرفت.
چمران به کمیسیون ماده ۵ اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون جدید مجلس، اختیارات این کمیسیون بیشتر شده و بنده نیز از دبیر و ریاست کمیسیون ماده ۵ خواستهام تا گزارش مفصل و مستندی را نزدیک به فعالیت بیست ماهه این کمیسیون در دوره جدید به شورا ارائه کند.
وی ادامه داد: در این گزارش تاکید شده است که مقایسهای در ارتباط با فعالیت کمیسیون ماده ۵ در این دوره نسبت به دوره قبل و تعداد واحدهای ساخته شده و اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۵ انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه به نظر بنده تعداد پروندهها در کمیسیون ماده ۵ در این دوره بیشتر شده است، گفت: تا جایی که اطلاع دارم بیشترین پروندهها مربوط به مناطق جنوبی است. البته در گذشته این شرایط متفاوت بود و بیشتر پروندهها مربوط به مناطق یک، ۳، ۵، ۲ و ... بود. اما در این دوره تمرکز پروندهها بیشتر در مناطق جنوبی است و این موضوع به مسیر مسکنسازی در سطح شهر بر میگردد به طوریکه پرونده تبدیل برخی از کورههای آجرپزی به فضای سبز و مسکن به کمیسیون ماده ۵ ارجاع میشود.
چمران در پاسخ به سوالی درباره نامه یکی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی درمورد شهر فروشی در پایتخت و اینکه آیا در شهر تهران در حال حاضر شهرفروشی انجام میشود یا خیر؟، تصریح کرد: این مسئله یک اصطلاحی است که در دهه ۷۰ مطرح شد و آن زمان تصمیمی اخذ شد که هر چقدر افراد پول بدهند بتوانند ساختمانسازی کنند که کار بسیار نادرستی بود. به طوریکه در کوچههای تنگ و تاریک ما شاهد سربه فلک کشیدن برجهای چند طبقه در سطح شهر تهران بودیم و آسیب جدی را به سطح شهر وارد کرده بود.
وی با انتقاد از این رویه در دهه ۷۰ گفت: در آغاز به کار شورا در سال ۱۳۸۲ شورای شهر تهران نخستین تصمیم خود را تهیه و تدوین طرح جامع و طرح تفصیلی قرار دارد و پس از گذشت سالها (۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰)برای نخستین بار طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران تهیه و تدوین شد.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه هر گونه ساخت و ساز مغایر با طرح جامع و طرح تفصیلی خلاف قانون است، افزود: در همین ارتباط برخی از شهرداران مناطق تهران به مراجع قضایی خوانده شدهاند چرا که در این زمینه تخلفاتی در گذشته وجود داشته است./ ایلنا