تلاش ارمنستان برای حضور در بندر چابهار در ایران-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

تلاش ارمنستان برای حضور در بندر چابهار در ایران

نخست وزیر ارمنستان روز دوشنبه در حکمی خواستار مشارکت این کشور در «بندر چابهار» در ایران و تسریع امور حمل و نقل در این بندر بین‌المللی شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 08
کد خبر: ۱۸۳۱۲۷

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «آرکا» «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در حکمی تشکیل یک کارگروه جهت ساخت مسیر جدید حمل و نقل بین المللی و تبدیل شدن به اپراتور در بندر چابهار ایران را امضا کرد.

بر اساس این فرمان، این کارگروه با ساماندهی مسیرهای مختلف حمل‌ونقل بین‌المللی بار از طریق ارمنستان را با سرعت بالا فراهم خواهد کرد. اهداف این کارگروه شامل توسعه مسیر جدید برای حمل و نقل بار با مشارکت ارمنستان است که کشورهای آسیای شرقی، هند و ایران را به از طریق گرجستان و دریای سیاه به اروپا وصل می‌کند.

کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که ارتباط بندر چابهار در ایران با مسیر حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب، ارتباط با کشورهای آسیای مرکزی و سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد و روابط فرهنگی و سیاسی را تعمیق می‌بخشد.

در همین زمینه، «سوبراهمانیام جایشنکار» وزیر امور خارجه هند نیز روز یکشنبه در مصاحبه‌ای بر اهمیت بندر چابهار برای دهلی نو تاکید کرد.

وی که در جریان نشستی صحبت می‌کرد، در پاسخ به سئوالی در این باره که چرا بندر چابهار تا این اندازه برای هند مهم بوده و استراتژی دهلی نو در این باره چیست، وزیر خارجه هند پاسخ داد: «ما به دنبال توسعه مسیری برای دستیابی به آسیای مرکزی و فراتر از آن بودیم و این دلیل آن است که چرا بندر (چابهار) در ایران برای ما بسیار مهم است.»

هند در سال ۲۰۱۵ در خصوص توسعه بندر چابهار و احداث خط راه آهنی که هند را به افغانستان متصل می‌کند، با ایران به توافق رسید و در سال ۲۰۱۶، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در جریان سفر به ایران، توافقنامه سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار را با تهران به امضا درآورد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده