غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

کنگره آمریکا «بلینکن» را تهدید به بازداشت کرد

کنگره می‌گوید در صورتی که بلینکن اسناد لازم در خصوص خروج آمریکا از افغانستان را ارائه نکند، به «اهانت به کنگره» متهم شده و به زندان می‌رود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 08
کد خبر: ۱۸۳۱۵۸

به گزارش راهبرد معاصر رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور را تهدید کرد که اگر به احضاریه کنگره در خصوص تحقیقات پیرامون خروج آمریکا از افغانستان عمل نکند، به «اهانت به کنگره» متهم خواهد شد.

به گزارش رویترز، مایکل مک کال، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان در نامه‌ای به بلینکن گفت که اطلاعات ارائه شده به کمیته کافی نبوده است.

وال استریت ژورنال می‌گوید پیش از سقوط دولت پیشین افغانستان، مقامات ارشد در مورد این حادثه هشدار‌هایی دریافت کرده بودند. با این حال، وزارت خارجه آمریکا می‌گوید نمی‌تواند هویت افرادی که این اطلاعات را به اشتراک گذاشته‌اند فاش کند.

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید کنگره یک گزارش محرمانه و یک خلاصه مکتوب دراین خصوص دریافت کرده و «مایه تاسف است که به پیگیری این امر غیر ضروری و غیر مولد ادامه می‌دهد».

مک کال تحقیقاتی را در مورد خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و وقایع پس از آن آغاز کرده است. جمهوری خواهان و برخی از دموکرات‌ها می‌گویند هرگز تحقیق کاملی از خروج نابسامان نیرو‌ها که در جریان آن ۱۳ نظامی آمریکایی در فرودگاه کابل کشته شدند، صورت نگرفته است. در نامه مک‌کال آمده است که وزارت خارجه باید حداکثر تا ۱۱ مه (۲۱ اردیبهشت) اسناد لازم را ارائه کرده یا مبنای قانونی برای ارائه ندادن آن را نشان دهد.

در ادامه نامه گفته شده است: «همانطور که در بالا ذکر شد، اگر وزارتخانه به تعهدات قانونی خود عمل نکند، کمیته آماده است تا اقدامات لازم را برای اجرای احضاریه خود، از جمله بازداشت شما به دلیل توهین به کنگره ویا شروع روند اجرای مدنی انجام دهد». گفتنی است مجازات «توهین به کنگره» بین ۱ تا ۹ ماه زندان است و جریمه‌ای بین ۱۰۰ تا ۱۰۰ هزار دلار در پی دارد./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر