مخبر: کارخانه جدید تولید کاغذ در کشور با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن در حال احداث است-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

مخبر: کارخانه جدید تولید کاغذ در کشور با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن در حال احداث است

معاون اول رئیس جمهور با حضور در مصلی تهران و بازدید از سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب، ضمن نشست با جمعی از ناشران بزرگ کشور، از نزدیک در جریان آخرین وضعیت حوزه چاپ و نشر قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 19
کد خبر: ۱۸۴۸۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، محمد مخبر عصر امروز (پنج شنبه) ضمن بازدید از برخی سالن‌های این نمایشگاه، از تعدادی غرفه‌ها دیدن کرد و به گفتگو با ناشران و فعالان حوزه کتاب و همچنین مراجعه کنندگان پرداخت.

وی در ادامه و پس از بازدید از سالن و غرفه‌های مختلف این نمایشگاه در نشستی با جمعی از ناشران بزرگ کشور از نزدیک در جریان مشکلات و چالش‌های آن‌ها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور در این نشست با تأکید بر اینکه بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور ریشه فرهنگی دارد، افزود: روحیه تلاش، مجاهدت و فعالیت اقتصادی نیاز به فرهنگ سازی و تلاش قشر فرهنگی و ناشران در ترویج این روحیه بین نسل جوان دارد.

وی تاکید کرد: کتاب، نشر و انتشارات یکی از پایه‌های اصلی و پیشران پیشرفت کشور است. معاون اول رئیس جمهور با اشاره به استقبال خوب ناشران و مردم از این دوره نمایشگاه افزود: در سال‌های گذشته رشد کتاب‌های الکترونیک و مجازی در سطح کشور افزایش زیادی داشته، اما مطالعه کتاب به صورت سنتی و حضور مردم در نمایشگاه‌های اینچنینی همواره جایگاه خود را در بین علاقمندان به کتاب و کتابخوانی حفظ کرده است.

وی در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، همچنین به تلاش‌های دولت برای حل مشکل کاغذ ناشران کتاب و مطبوعات اشاره و تأکید کرد: از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم مصمم به حل مشکلات کاغذ در کشور بودیم که با بازسازی و ارایه تسهیلات به کارخانه‌های تولید کاغذ و همچنین اتخاذ تصمیمات برای ساخت کارخانه‌های جدید تلاش شد تا مشکل کاغذ در کشور بتدریج کاهش یافته و در برنامه‌ای زمانبندی شده حل شود.

مخبر با اشاره به ساخت یک کارخانه جدید کاغذ با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن در دولت سیزدهم افزود: با خریداری تجهیزات و زیرساخت‌های لازم، ساخت این کارخانه پیشرفت ۴۰ درصدی داشته که در صورت راه اندازی می‌تواند کاغذ‌های بازیافتی را نیز با تکنولوژی روز دنیا به کاغذ مناسب برای صنعت نشر تبدیل کند.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در کنار ساخت کارخانه‌های جدید به دنبال اختصاص زمین برای کشت درختان مخصوص تولید کاغذ نیز هستیم تا برای تولید محصولات کاغذی نیاز به قطع درختان موجود نباشد.

وی تأکید کرد: با برنامه ریزی‌ها و اقدامات دولت ظرف سه سال آینده به مرحله‌ای از فراوانی و کاهش بهای تمام شده کاغذ خواهیم رسید که دغدغه‌ای در این زمینه در کشور وجود نداشته باشد، اما تا زمان رسیدن به این هدف باید واردات کاغذ با قیمت مناسب انجام شده و دست دلالان و سوداگران از این بازار قطع گردد.

مخبر بر ضرورت ایجاد یک تشکیلات حقوقی و قانونی مختص ناشران کشور تأکید کرد و گفت: دولت آمادگی کامل دارد تا به فعالان صنعت نشر برای ایجاد یک اتحادیه و یا تشکیلات قانونی نشر کمک نماید و همچنین بسیاری از ناشران کشور می‌توانند سهامدار برخی کارخانجات تولید کاغذ کنونی و یا در دست ساخت در کشور شوند.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت نهضت ترجمه در کشور تصریح کرد: در حال حاضر کشور به لحاظ ترجمه آسیب پذیر است و در ترجمه کتب تخصصی و یا عمومی دچار مشکل هستیم که این نهضت می‌تواند علاوه بر ترویج فرهنگی آثار ایرانی، در زمینه ترجمه کتب مفید خارجی پایه گذار نهضتی جدید در عرصه علمی و فرهنگی کشور شود.

همچنین در این نشست برخی از ناشران و فعالان صنعت نشر درخواست ها، مشکلات و نظرات خود را در زمینه‌های مالیاتی، حمایت از حقوق مالکیت فکری، ایجاد یک تشکیلات فرهنگی برای ناشران، کمک به جامعه زنان ناشر و تأکید بر خودکفایی کاغذ و تقدیر از اراده جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه بیان کردند./ آنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر