روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد طوفان دست از سر تهران برنمی‌دارد/ بارش باران و گردوخاک در راه است چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول» بزرگداشت شهدای خدمت در محضر رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس

بی خوابی ریسک سکته مغزی را افزایش می‌دهد

بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه ویرجینیا، علائم بی خوابی که مشکل به خواب رفتن یا خواب ماندن، یا زود بیدار شدن از خواب است با خطر بالاتر سکته مغزی مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۸ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۱۸۸۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان دریافتند این خطر در افراد کمتر از ۵۰ سال سن بیشتر است.

دکتر «وندمی ساوادوگو»، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «خواب به عنوان یک عملکرد بیولوژیکی برای پردازش خاطرات، ترمیم سلول‌ها و آزادسازی سموم انباشته شده در طول روز کلیدی است.»

ساوادوگو افزود: «بنابراین، هنگامی که اختلالی در سیستم رخ می‌دهد، اختلال خواب، مشکل در به خواب رفتن، و مشکل در خواب ماندن، می‌تواند منجر به برخی پیامد‌های نامطلوب سلامتی شود.»

محققان دقیقاً مطمئن نیستند که چگونه بیخوابی بر خطر سکته مغزی تأثیر می‌گذارد، اما تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که ممکن است باعث التهاب مضر شود.

این مطالعه شامل بیش از ۳۱۰۰۰ نفر با میانگین سنی ۶۱ سال و بدون سابقه سکته قبل از شروع تحقیقات بود.

محققان چهار سوال در مورد اینکه چقدر افراد در به خواب رفتن مشکل دارند، در طول شب بیدار می‌شوند یا خیلی زود بیدار می‌شوند و نمی‌توانند دوباره بخوابند پرسیدند. آن‌ها همچنین از مردم پرسیدند که چقدر در صبح احساس استراحت می‌کنند.

سپس این تیم به طور متوسط ۹ سال بیماران را دنبال کردند. در این مدت، در مجموع ۲۱۰۱ سکته مغزی رخ داد.

خطر سکته مغزی در افرادی که یک تا چهار علامت بی خوابی داشتند در مقایسه با افرادی که هیچ علامتی نداشتند، ۱۶ درصد بیشتر بود. خطر سکته مغزی در افرادی که ۵ تا ۸ علامت داشتند، ۵۱ درصد بیشتر بود.

این ارتباط بین علائم و سکته مغزی برای بیماران جوان‌تر قوی‌تر بود که تقریباً چهار برابر نسبت به بیماران بدون علامت بود. برای افراد ۵۰ سال و بالاتر، خطر ۳۸ درصد بیشتر از افراد بدون علامت بود.

بیمارانی که دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و افسردگی داشتند نیز با خطر بیشتری روبرو بودند. / مدیسن نت

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده