ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد

ارتباط بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌ فرآوری‌شده

یافته‌های جدید نشان می‌دهد بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده (UPFs) با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط است و یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ممکن است در برخی افراد موجب بی‌خوابی مزمن شود.

غذا‌های فوق فرآوری‌شده غذا‌هایی هستند که به شدت دستکاری شده‌اند تا طعم آنها بهتر شود یا در مقیاس انبوه تولید کنند یا مدت طولانی‌تری ماندگار باشند. این فرآورده‌ها با خوراکی‌هایی مانند میوه یا سبزیجات در تضاد هستند.

پژوهشگران به سرپرستی گروهی از محققان از دانشگاه سوربن پاریس‌نورد در فرانسه، داده‌های مربوط به ۳۸ هزار و پانصد و هفتاد بزرگسال را جمع‌آوری و مشکلات خواب آنها را بررسی کردند.

پژوهشگران ارتباطی معنادار میان استفاده بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری‌شده و افزایش خطر بی‌خوابی مزمن یافتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

در گزارش‌های آژانس‌های سازمان ملل متحد، مشخصات و تعریف غذا‌های فوق فرآوری‌شده آورده شده است که نوشابه‌های گازدار، شیرینی، میان‌وعده‌های چرب و شیرین و نمکی و خوراکی‌های دیگر جزو آنها به شمار می‌روند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار