محرومیت ۳ ورزشکار ایرانی به دلیل دوپینگ صعود ۱۵ پله‌ای بیرانوند در جدیدترین رنکینگ جهانی عربستان به دنبال شکار ستاره ایرانی / طارمی از اینتر جدا می‌شود؟ زمان واریز کامل کسورات اردیبهشت بازنشستگان کشوری اعلام شد آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد بازگشت دوومیدانی‌کاران به ایران در غیاب حاشیه‌سازان بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر آتش‌سوزی انبار لوازم یدکی خودرو در جاده قدیم کرج آینده مبهم گندوز در پرسپولیس/ احتمال جدایی بیشتر است اینفوگرافیک/ حداقل حقوق برای حذف یارانه چقدر است؟ طوفان سهمگین در سیستان و بلوچستان ۱۵۴۴ نفر را راهی بیمارستان کرد «سیدورف» با استقبال رسمی مدیران استقلال وارد تهران شد + عکس «جان‌پیرو گاسپرینی» سرمربی جدید رم شد گروگانگیری خونین در لنگرود / مردی که می‌خواست همسرش را در خانه آتش بزند در تیراندازی متقابل با ماموران کشته شد تصاویر/ روزنامه‌های ورزشی امروز دوشنبه ۱۲ خرداد

ارتباط بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌ فرآوری‌شده

یافته‌های جدید نشان می‌دهد بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده (UPFs) با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط است و یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ممکن است در برخی افراد موجب بی‌خوابی مزمن شود.

غذا‌های فوق فرآوری‌شده غذا‌هایی هستند که به شدت دستکاری شده‌اند تا طعم آنها بهتر شود یا در مقیاس انبوه تولید کنند یا مدت طولانی‌تری ماندگار باشند. این فرآورده‌ها با خوراکی‌هایی مانند میوه یا سبزیجات در تضاد هستند.

پژوهشگران به سرپرستی گروهی از محققان از دانشگاه سوربن پاریس‌نورد در فرانسه، داده‌های مربوط به ۳۸ هزار و پانصد و هفتاد بزرگسال را جمع‌آوری و مشکلات خواب آنها را بررسی کردند.

پژوهشگران ارتباطی معنادار میان استفاده بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری‌شده و افزایش خطر بی‌خوابی مزمن یافتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

در گزارش‌های آژانس‌های سازمان ملل متحد، مشخصات و تعریف غذا‌های فوق فرآوری‌شده آورده شده است که نوشابه‌های گازدار، شیرینی، میان‌وعده‌های چرب و شیرین و نمکی و خوراکی‌های دیگر جزو آنها به شمار می‌روند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر