پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان طالبان، شطرنج را حرام اعلام کرد بقایی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد اعلام وفاداری شیوخ و قبایل صعده با رهبر انصارالله یمن ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد

قطعنامه سازمان ملل در پی توهین به قرآن تصویب شد

شورای حقوق بشر سازمان ملل به‌رغم مخالفت کشور‌های غربی، در پی توهین اخیر به ساحت قرآن کریم در سوئد قطعنامه تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل چهارشنبه (۱۲ ژوئیه) قطعنامه‌ای درباره (مخالفت با) «نفرت دینی» تصویب کرد. این اقدام در پی توهین اخیر به ساحت قرآن کریم در سوئد و به رغم مخالفت کشور‌های غربی انجام شد.

در این قطعنامه که پاکستان به نمایندگی از ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی ارائه کرد، از رئیس این شورا خواسته شده گزارشی درباره نفرت دینی منتشر کند و از کشور‌ها می‌خواهد قوانین خود را بازبینی کنند و شکاف‌هایی را که ممکن است مانع پیشگیری، تعقیب و ترویج نفرت دینی شود، برطرف کنند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، آمریکا و اتحادیه اروپا به شدت با این قطعنامه با این استدلال که با دیدگاه‌های ادعایی آن‌ها درباره حقوق بشر و آزادی بیان در تضاد است، مخالفت کردند.

طبق این گزارش، بیست‌وهشت کشور به این قطعنامه رای موافق، دوازده کشور رای مخالف و هفت کشور رای ممتنع دادند. نمایندگان برخی کشور‌ها پس از تصویب این قطعنامه که به تحلیل رویترز شکست بزرگ برای کشور‌های غربی بود، دست زدند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه ۲۰ تیر در پنجاه وسومین شورای حقوق بشر با موضوع فوری «افزایش نگران‌کننده اقدامات عامدانه و عمومی در زمینه نفرت دینی» که در ژنو، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برگزاری این بحث فوری در شورای حقوق بشر را ضروری، مهم و به موقع تلقی می‌کند. بی‌احترامی اخیر به قرآن کریم در سوئد، که ششمین مورد در نوع خود در کشور‌های اروپایی در سال ۲۰۲۳ است، اقدامی است که صراحتاً موجب تحریک خشونت، نفرت، تبعیض و خصومت بر ضد مسلمانان می‌شود.

پیش‌تر، «والکر ترک» رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد به ۴۷ عضو این شورا گفته بود اقدامات تحریک‌آمیز علیه مسلمانان و همچنین سایر ادیان غیرمسئولانه و اشتباه است.

«سلوان مومیکا» چهارشنبه (۲۸ ژوئن) در مرکز استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، صفحاتی از قرآن را پاره کرد و آتش زد. کشور‌های اسلامی و عربی با فراخواندن سفرای خود از استکهلم و همچنین احضار سفرای سوئدی، مراتب اعتراض خود را نسبت به تداوم این اقدامات هتاکانه نشان دادند.

علاوه بر این در کشور‌هایی همچون عراق، مردم در مقابل سفارت سوئد تظاهرات کردند؛ کویتی‌ها و یمنی‌ها نیز برای نشان اعتراض خود، استفاده از کالا‌های ساخت سوئد را تحریم کردند. دولت کویت همچنین در نظر دارد ۱۰۰ هزار نسخه قرآن کریم را به زبان سوئدی چاپ و در این کشور اروپایی توزیع کند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده