لاوروف: بایدن از ایران درخواست‌های اضافی مطرح کرد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

لاوروف: بایدن از ایران درخواست‌های اضافی مطرح کرد

وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه تصریح کرد دولت آمریکا به جای بازگشت به برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 14
کد خبر: ۱۹۴۳۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرگئی لارووف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بار دیگر یادآوری کرد که دولت آمریکا به جای بازگشت به توافق هسته‌ای برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.

وزیر خارجه روسیه گفت: «زمانی که دولت جدید [جو بایدن]بایدن به قدرت رسید، آن‌ها گفتند که آماده احیای این برنامه هستند، اما به جای اینکه تصمیمی برای احیای کامل قطعنامه [۲۲۳۱]و خود برجام بگیرند، مشغول چانه‌زنی برای چیز‌های اضافه‌تر از تهران شدند.»

لاوروف همچنین با اشاره به تحولات در داخل آمریکا و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور در سال ۲۰۲۴ تاکید کرد که در حال حاضر چشم‌انداز‌های واقع‌بینانه‌ای برای احیای توافق هسته‌ای وجود ندارد.

او گفت: «به نظر من اکنون انتظار چنین چیزی چندان واقع بینانه نیست، زیرا یک سال دیگر در ایالات متحده انتخابات برگزار می‌شود و دولتی جدید بر سر کار خواهد آمد؛ و چه کسی می‌داند که آن دولت چگونه دولتی خواهد بود، دموکرات یا جمهوری خواه؟ اما هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که این دولت جدید ترفند خروج از توافق حاصل شده را تکرار نخواهد کرد.»

توافق هسته‌ای ایران که نام رسمی آن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است در سال ۲۰۱۵ میان کشور‌های ایران از یک طرف و آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و اتحادیه اروپا حاصل شد و توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تأیید قرار گرفت. دولت آمریکا سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

وزیر خارجه روسیه یادآور شد، تهران به واشنگتن پیشنهاد داده تا توافقات بدون زمان مشخصی در مورد عملیات برجام منعقد شود تا هیچ یک از کشور‌ها نتوانند به طور یکجانبه آن‌ها را فسخ کنند، با این حال، دولت ایالات متحده این پیشنهاد را رد کرده است. وی ادامه داد: «من به احتمال از سرگیری برجام خیلی خوشبین نیستم. البته مسئله جداگانه‌ای است که به موازات این روند به بن بست رسیده و گرفتار شده، تماس‌های غیررسمی، مستقیم و منتشر نشده‌ای بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها در مورد عادی‌سازی روابط دو کشور وجود دارد.» / تسنیم

ارسال نظر