ادغام کامل تمامی واحد‌های نظامی سوریه در وزارت دفاع وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دست‌یابی به یک توافق حمایت می‌کنیم شهباز شریف: از تلاش‌های تهران در کاهش تنش‌ها میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو، قدردانی می‌کنیم ترامپ: دوشنبه با پوتین و زلنسکی تماس خواهم گرفت اسلامی: با اتکا به دانش بومی به حوزه راهبردی صنعت هسته‌ای دست یافتیم تاکید بیانیه پایانی اجلاس بغداد بر محوریت قضیه فلسطین و حمایت از مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم اسرائیل در دوحه چین از پهپاد‌های نامرئی پرنده‌نما رونمایی کرد بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد

لاوروف: بایدن از ایران درخواست‌های اضافی مطرح کرد

وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه تصریح کرد دولت آمریکا به جای بازگشت به برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 14
کد خبر: ۱۹۴۳۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرگئی لارووف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بار دیگر یادآوری کرد که دولت آمریکا به جای بازگشت به توافق هسته‌ای برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.

وزیر خارجه روسیه گفت: «زمانی که دولت جدید [جو بایدن]بایدن به قدرت رسید، آن‌ها گفتند که آماده احیای این برنامه هستند، اما به جای اینکه تصمیمی برای احیای کامل قطعنامه [۲۲۳۱]و خود برجام بگیرند، مشغول چانه‌زنی برای چیز‌های اضافه‌تر از تهران شدند.»

لاوروف همچنین با اشاره به تحولات در داخل آمریکا و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور در سال ۲۰۲۴ تاکید کرد که در حال حاضر چشم‌انداز‌های واقع‌بینانه‌ای برای احیای توافق هسته‌ای وجود ندارد.

او گفت: «به نظر من اکنون انتظار چنین چیزی چندان واقع بینانه نیست، زیرا یک سال دیگر در ایالات متحده انتخابات برگزار می‌شود و دولتی جدید بر سر کار خواهد آمد؛ و چه کسی می‌داند که آن دولت چگونه دولتی خواهد بود، دموکرات یا جمهوری خواه؟ اما هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که این دولت جدید ترفند خروج از توافق حاصل شده را تکرار نخواهد کرد.»

توافق هسته‌ای ایران که نام رسمی آن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است در سال ۲۰۱۵ میان کشور‌های ایران از یک طرف و آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و اتحادیه اروپا حاصل شد و توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تأیید قرار گرفت. دولت آمریکا سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

وزیر خارجه روسیه یادآور شد، تهران به واشنگتن پیشنهاد داده تا توافقات بدون زمان مشخصی در مورد عملیات برجام منعقد شود تا هیچ یک از کشور‌ها نتوانند به طور یکجانبه آن‌ها را فسخ کنند، با این حال، دولت ایالات متحده این پیشنهاد را رد کرده است. وی ادامه داد: «من به احتمال از سرگیری برجام خیلی خوشبین نیستم. البته مسئله جداگانه‌ای است که به موازات این روند به بن بست رسیده و گرفتار شده، تماس‌های غیررسمی، مستقیم و منتشر نشده‌ای بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها در مورد عادی‌سازی روابط دو کشور وجود دارد.» / تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار