به گزارش راهبرد معاصر، آمریکا، اروپا و آسیا روز دوشنبه یکی از گرمترین روزهای خود را پس از ۹۰ سال تجربه کردند. این گرما به اندازهای بود که سران آمریکا به فکر احیای دیپلماسی آب و هوا با چین بودند.
براساس گزارش رویترز، آمریکا با گرمای بی سابقه در غرب و جنوب سوخت، در شمال شرق با بارانهای سیل زده و در غرب با دود آتش سوزی خفه شد. گرمای گنبدی شکلی برفراز آمریکا شکل گرفته که دمای هوا را در صحرای دره مرگ کالیفرنیا به ۱۲۸ فارنهایت (۵۳ درجه سانتیگراد) در روز یکشنبه رساند و رکورد ۹۰ سال اخیر را زد.
یک شهر دورافتاده در شمال غربی چین با اسم سانبائو، رکورد ۵۲.۲ درجه سانتیگراد (۱۲۶ فارنهایت) را به ثبت رساند. آتشسوزیهای جنگلی در اروپا دمای آن را تا ۴۸ درجه سانتیگراد (۱۱۸ درجه فارنهایت) رساند، باعث شد مقامات ایتالیا و فرانسه هشدارهای خطر مرتبط با گرما را صادر کنند.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آبوهوایی، ناشی از انتشار CO۲ از سوختن سوختهای فسیلی، موجهای گرما را مکرر، شدید و کشندهتر میکند. آنها میگویند که دولتها برای جلوگیری از فاجعه آب و هوایی باید اقدامات جدی برای کاهش حذفیات انجام دهند.
سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا هم اعلام كرد سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ گرمترین تابستانهای تاریخ این قاره بوده اند./ باشگاه خبرنگاران