۱۷۰۰ آمریکایی قربانی گرما در سال ۲۰۲۲ شدند

بیش از ۱۷۰۰ آمریکایی سال گذشته میلادی بر اثر گرما جان باختند؛ آماری که بر اساس داده‌های «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌» که زیرمجموعه وزارت بهداشت آمریکا است، منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 05
کد خبر: ۱۹۷۸۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که گرمای شدید در کشورهای جهان مشکلات زیادی ایجاد کرده است، آمار نهاد پزشکی شناخته شده در آمریکا درباره تلفات سال گذشته گرما در این کشور و هشدار کارشناسان درباره احتمال ثبت رکوردی جدید در زمینه تلفات گرما، خبرساز شده است.

 

خبرگزاری «شینهوا» با انتشار گزارش درباره وضعیت گرما در آمریکا، ابتدا به سراغ ایالت تگزاس رفته و نوشته است: «جولی که یکی از ساکنان "شوگر لند" در حومه جنوب غربی هیوستون ایالت تگزاس است، می‌گوید که گرمای سوزان او را مجبور می‌کند برنامه روزانه خود را عوض کند».

 

این شهروند آمریکایی که خواستار عدم انتشار نام فامیلی خود شده، به شینهوا گفت: «من عادت دارم که بعد از شام پیاده‌روی کنم. از ماه ژوئن آنقدر هوا گرم شده که مجبور شدم از اوایل جولای این کار را متوقف کنم».

 

جولی افزود: «تصمیم گرفتم برای قدم زدن به یک مرکز خرید نزدیک بروم. چند دقیقه با ماشین از خانه من فاصله دارد. اکنون یک روز در میان، پیاده روی می‌کنم. ایده آل نیست اما بهتر از این است که کلا این کارها را انجام ندهم».

 

شینهوا در گزارش خود نوشت: «در حالی که جولی سعی می‌کند سبک زندگی فعال خود را در بحبوحه گرمای بی امان حفظ کند، بسیاری از ساکنان تگزاس و مردم دیگر ایالت‌های جنوبی تصمیم می‌گیرند که تا حد امکان در خانه بمانند. در نتیجه، فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با فضای باز به دلیل موج گرمای طولانی مدت کاهش یافته است».

 

طبق تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط شرکت «گوتسو» (Gusto) کسب و کارها در فضای باز در تگزاس تا ۱۵ جولای (۲۴ تیر ماه)، ۲۰ درصد کاهش در ساعات کار هفتگی را تجربه کرده‌ است. گوتسو یک شرکت پردازش حقوق و دستمزد وابسته به فضای باز است؛ مشاغلی که به گردشگری، هنر، سرگرمی، ورزش و تفریح مرتبط هستند.

 

شرکت‌های کوچک و متوسط در ایالت آریزونا تا ۲۴ تیر ماه، ۱۰ درصد کاهش در ساعات کاری هفتگی داشتند در حالی که میزان این کاهش در سراسر آمریکا ۴ درصد بود.

 

«ری پریمن» اقتصاددان و رئیس شرکت تحقیق و تحلیل اقتصادی «گروه پریمن» در مصاحبه اخیر با روزنامه «وال استریت ژورنال» گفت: اگر گرما تا ماه آگوست (ماه جاری) ادامه یابد، تولید ناخالص ایالت تگزاس در سال جاری ممکن است تقریباً ۹.۵ میلیارد دلار کاهش یابد».

 

به گزارش شینهوا، در حالی که اطلاعات رسمی درباره دمای هوای ماه جولای در آمریکا هنوز در دسترس نیست، درجه حرارت بی سابقه‌ای در بسیاری از نقاط کالیفرنیا، آریزونا تگزاس و عمدتا مناطق جنوب غربی این کشور مشاهده شده و گرمای پایدار برای ماه آگوست (مرداد و اوایل شهریور) پیش بینی شده است.

 

طبق تحقیق سال ۲۰۲۱ «مرکز تاب‌آوری بنیاد آدرین آرشت-راکفلر»، تخمین زده می‌شود گرمای بیش از حد برای آمریکا به طور سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی هزینه دارد چرا که کارگران و سیستم‌های زیرساختی بازدهی کمتری داشته، مردم بیشتر بیمار می‌شوند، آتش‌سوزی‌های جنگلی بیشتر می‌شود و مردم تمایل کمتری برای شرکت در فعالیت‌های خارج از منزل پیدا می‌کنند.

 

بنا بر این مطالعه تحقیقاتی، اگر روند گرمایش جهانی ادامه یابد، چنین خساراتی بدتر خواهد شد، و کاهش تولید ناخالص داخلی ناشی از گرمای شدید می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۵۰ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد. برآورد تحقیق «مرکز تاب‌آوری بنیاد آدرین آرشت-راکفلر»، کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌های سلامت و انرژی را هم مورد محاسبه قرار نداده است.

 

به نوشته خبرگزاری شینهوا، موج گرما در آمریکا باعث مرگ مردم هم می‌شود و در تابستان کنونی درجه هوا در برخی نقاط جنوب غربی این کشور به ۱۳۰ فارنهایت (۵۴.۴ درجه) رسیده است.

 

در شهر «فونیکس» در ایالت آریزونا، ساکنان آمریکایی ۳۱ روز متوالی را در تابستان کنونی با درجه هوای بالای ۱۱۰ فارنهایت( ۴۳.۳ درجه) تجربه کرده‌اند و این دما همچنان ادامه دارد.

 

به گفته مقام‌های شهرستان «ماریکوپا» در آریزونا که فونیکس هم بخشی از آن است، طی تابستان امسال تاکنون ۳۹ نفر بر اثر عوارض گرما جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۳۱۲ مورد مرگ ناشی از گرما در انتظار تایید رسمی دلیل مرگ توسط مقام‌های مربوطه است.

 

سال گذشته ۴۲۵ نفر در این شهرستان بر اثر گرما جان باختند. بنا بر داده‌های «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های» آمریکا، بیش از ۱۷۰۰ نفر در این کشور در سال ۲۰۲۲ بر اثر گرما جان خود را از دست دادند.

 

خبرگزاری شینهوا با اشاره به ادامه موج گرمای شدید در آمریکا نوشت: «به گفته کارشناسان، مرگ و میر ناشی از گرما در سال جاری، احتمالا یک رکورد دیگر را به ثبت خواهد رساند».

 

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته دیداری کوتاه از شهر فونیکس در ایالت آریزونا داشت تا ضمن اطلاع از بحران گرمای شدید در این منطقه، بر موضع خود در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی تاکید کند.

 

بایدن چه در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری خود و چه از زمان آغاز به کار در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، بارها اعلام کرده که خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی را «تهدید وجودی و موجودیتی» خوانده و بارها از جمهوری‌خواهان به دلیل جدی نگرفتن این موضوع به شدت انتقاد کرده است.

 

رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفر به فونیکس به گرمای شدید در این شهر و دیگر نقاط کشور اشاره کرد و هشدار داد، پورتوریکو ماه گذشته به گرمای ۱۲۵ درجه فارنهایت رسید. سن آنتونیو در ماه گذشته به گرمای ۱۱۷ درجه فارنهایت رسید و دمای اقیانوس‌ها در نزدیکی میامی به ۱۰۰ درجه فارنهایت رسید.

 

جو بایدن با هشدار درباره افزایش شدید دمای اقیانوس‌ها افزود: «همانطور که گفتم، این بیشتر شبیه پریدن در جکوزی است تا پریدن در اقیانوس برای موج‌سواری».

 

«گرگوری ولنیوس» کارشناس بهداشت محیطی در دانشگاه بوستون آمریکا اخیرا در مصاحبه با روزنامه «گاردین» گفت: «ما طیف کاملی از خطرات را مشاهده می‌کنیم، از گرمازدگی تا آسیب‌های بیشتر ناشی از کم‌آبی بدن و حتی بیماری‌های جدید ناشی از غذا یا آب چرا که باکتری‌ها می‌توانند در مناطق گرم‌تر، سریع‌تر تکثیر شوند. حدس من این است که سال ۲۰۲۳ یکی از سال‌هایی است که بیشترین مرگ و میر ناشی از گرما را ثبت خواهد کرد».

 

خبرگزاری شینهوا در پایان گزارش خود به سراغ وضعیت ناگوار زندگی فقرای آمریکایی پرداخته و از خطر مرگ و میر آنها در نتیجه گرمای شدید خبر داده است.

 

به نوشته این رسانه، نتیجه تحقیقات «بنیاد بروکینگز» نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد از خانوارهای آمریکایی هیچ دسترسی به سیستم تهویه و کولر ندارند. برای مثال در شهر «دیترویت» آمریکا، بیش از چهار درصد از خانواده‌های سفیدپوست و ۱۵ درصد از خانواده‌های سیاه پوست به کولر و تهویه دسترسی ندارند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار