گشت‌زنی 37 جنگنده چین در اطراف تایوان-راهبرد معاصر

گشت‌زنی 37 جنگنده چین در اطراف تایوان

وزارت دفاع تایوان می‌گوید که در 24 ساعت گذشته، 37 جنگنده و هفت ناو چینی را در حال گشت‌زنی در اطراف تایوان رهگیری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۷ - ۳۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 22
کد خبر: ۱۹۵۶۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت دفاع تایوان امروز (شنبه ۳۱ تیرماه) اعلام کرد که در حدود ساعت ۰۶:۰۰ صبح روز جمعه ۲۱ ژوئیه ۳۰ تیرماه تا ۰۶:۰۰ صبح امروز ۲۲ ژوئیه ۳۱ تیرماه، ۳۷ هواپیمای نظامی چین و هفت کشتی نیروی دریایی چین را در اطراف تایوان شناسایی و رهگیری کرده است.

 

در بحبوحه تشدید تنش‌ها میان تایوان و چین در پی اقدامات تحریک‌آمیز برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا در ترغیب جزیره تایوان به تقابل با چین، تقریباً در حدود یک ماه اخیر، جنگنده‌ها و کشتی‌های جنگی چین در اطراف تایوان گشت‌زنی کرده‌اند.

 

بر اساس گزارش تایوان نیوز، در حدود ساعت ۰۹:۰۰ صبح امروز، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۳۷ هواپیمای نظامی نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق چین و هفت کشتی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین در اطراف تایوان شناسایی شده است که از این تعداد، ۲۲ جنگنده از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند یا این‌که وارد بخش‌های جنوب غربی، جنوب، جنوب شرقی و شرق منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان (ADIZ) شدند.

 

بر اساس این گزارش، هواپیماهای رهگیری شده در منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان شامل هشت جنگنده جی-۱۰ چنگدو، ۶ جنگنده جی-۱۶ شنیانگ، دو بمب‌افکن اچ-۶ شیان، یک جنگنده ضدزیردریایی «وای-۸ شانشی»، یک پهپاد شناسایی «گوئیژو دابلیو زد-۷»، یک پهپاد «تی بی-۰۰۱»، یک هواپیمای هشدار و کنترل سریع «کی جی-۵۰۰ شانشی» و یک بالگرد جنگی ضدزیردریایی «هاربین زد-۹» می‌شده است.

 

وزارت دفاع تایوان گفته است که جنگنده‌های تهاجمی جی-۱۰ از بخش‌های شمالی، مرکزی و جنوبی خط میانی عبور کرده‌اند.و پهپاد تی بی-۰۰۱ و وای-۸ ای اس دابلیو از بخش جنوبی خط میانی عبور کرده و وارد بخش جنوب غربی منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان شدند.

 

علاوه بر این، وزارت دفاع تایوان می‌گوید که هشت ناو چین نیز برای انجام گشت‌زنی آمادگی رزمی مشترک به همراه هواپیماهای نظامی چین در اطراف تایوان مستقر شده بود.

 

وزارت دفاع تایوان اعلام کرده است که از نزدیک با استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی، شناسایی و نظارتی خود بر فعالیت‌های چین نظارت دارد و در واکنش به این اقدام پکن، هواپیماهای گشت خود را به همراه کشتی‌های نیروی دریایی به منطقه اعزام کرده است.

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند.

 

با این‌حال، علی‌رغم هشدارهای پی در پی پکن، برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده با برگزاری نشست‌هایی با مقام‌های تایوانی و همچنین ارسال تجهیزات به این جزیره، تایوان را تحریک به پیشبرد اهداف جدایی‌طلبانه می‌کند و بارها چین در واکنش به این اقدامات رزمایش‌های بزرگی را اطراف تایوان برگزار کرده است./ فارس 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده