علائم و راه‌های پیشگیری از پای دیابتیک-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

علائم و راه‌های پیشگیری از پای دیابتیک

دیابتی‌ها در مقایسه با سایر افراد مشکلات بیشتری در رابطه با پاهایشان دارند که می‌تواند منجر به عفونت‌های خطرناک شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۶ - ۳۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 22
کد خبر: ۱۹۵۷۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر بیتا انوری متخصص داخلی با بیان اینکه پای دیابتی از دو راه صدمه به اعصاب (نوروپاتی) و سختی دیواره عروق ایجاد می‌شود در مورد صدمه به اعصاب گفت: به طور عادی اگر پای ما صدمه ببیند یا عفونتی به وجود بیاید درد برای ما هشدار است تا برای شرایط خطر آماده باشیم و سریعتر به پزشک مراجعه کنیم که در دیابت اعصاب پا ممکن است فرد درد ناشی از یک بریدگی کوچک یا تاول را احساس نکند.

وی در مورد سختی دیواره عروق نیز گفت: در دیابت، عروق پا نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند و سخت و تنگ می‌شوند بنابراین حجم خون کمتری را به سمت پا‌ها هدایت می‌کنند که از نشانه‌های اختلال در خونرسانی پا سرد شدن، رنگ پریدگی و کبود شدن پا‌ها خصوصاً انگشتان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه سیاه شدن پا ضایعه‌ای است که در صورت عدم درمان منجر به قطع پا می‌شود تا آسیب به بخش‌های بالاتر و سالمتر منتقل نشود گفت: اگر بریدگی درمان نشود عفونت کرده و می‌تواند باعث سیاه شدن (گانگرن) پا شود.

وی اظهار داشت: در بیماران دیابتی که اعصاب و عروق با هم درگیرند حتی زخم‌های کوچک هم باید مهم تلقی شوند، چون ممکن است سریعاً عفونت گسترش پیدا کرده و تمام طول پا و حتی کل بدن را درگیر کند.
به گفته وی قرمزی، تعریق و داغ شدن پا از نشانه‌های عفونت هستند و وقتی خون کمتری به پا برسد پا به اندازۀ کافی اکسیژن و غذا دریافت نمیکند نمی‌تواند در مقابل عفونت‌ها جنگیده و خوب ترمیم شود.

این پزشک متخصص مهم‌ترین روش برای پیشگیری از آسیب پا‌ها حفظ سطح قند خون در محدوده طبیعی، تغذیه صحیح، ورزش و رعایت بهداشت فردی دانست.

وی با تاکید بر شستشوی هر روز پا‌ها با آب گرم و صابون ملایم گفت: مشاهده کامل تمام قسمت‌های پا با آینه از نظر زخم و عفونت و توجه به هر نوع ترک، تاول، پوسته، بریدگی، خراشیدگی و قرمزی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: افراد دیابتی می‌توانند از کرم‌های نرم کننده در محل پاشنه و قسمتی از پوست پا که خشک شده و ترک برداشته استفاده کنند، ولی هرگز نباید آن را بین انگشتان پا نمالند.

وی با تاکید بر اینکه کوتاه کردن ناخن‌ها به صورت صاف بعد از خیساندن یا دوش گرفتن و حمام رفتن باشد گفت: افراد توجه داشته باشند زمانیکه با مواد داغ تماس پیدا می‌کنند مراقب باشند، چون ممکن است بدون اینکه احساس کنند سوختگی در پا‌ها رخ دهد بنابر این حتما قبل از فروبردن پا‌ها در آب دمای آن با دستتان کنترل شود.

این پزشک متخصص همچنین به افراد دیابتی توصیه کرد:بدون استفاده از ضد آفتاب در معرض نور خورشید قرار نگیرند و اگر میخچه یا پینه‌ای در پا دارند خودشان برای برداشتن آن‌ها اقدام نکنند و به طور منظم جهت معاینه به پزشک مراجعه کنند.

دکتر انوری درخصوص نکات قابل توجه در انتخاب کفش و جوراب به افراد دیابتی تاکید کرد: همواره کفش مناسب و به اندازه بپوشند و ضمن اینکه همیشه بعدازظهر‌ها برای خرید کفش اقدام کنند توجه داشته باشند هنگام خرید پنجه کفش باید طوری باشد که انگشتان به راحتی حرکت کند و هرگز کفشی که قسمت پنجه و پاشنه آن باز است را نپوشند.

وی با تاکید بر اینکه افراد دیابتی هرگز نباید با پای برهنه راه بروند گفت: افراد حتما قبل از پوشیدن کفش داخل آن را نگاه کنند، زیرا سنگ ریزه، بند پاره کفش و ناخن‌ها می‌توانند تبدیل به نقاط فشاری شده و منجر به التهاب و عفونت شوند. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار