آغاز مذاکرات کی‌یف-واشنگتن برای «ضمانت امنیتی» در آینده نزدیک-راهبرد معاصر
اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد

آغاز مذاکرات کی‌یف-واشنگتن برای «ضمانت امنیتی» در آینده نزدیک

مشاور رئیس‌جمهور اوکراین گفته که کی‌یف و واشنگتن اوایل هفته آینده، در خصوص «ضمانت‌های امنیتی» وارد گفت‌وگو می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۱۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، «آندره یرماک» مشاور «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته (یکشنبه) در جمع خبرنگاران گفت که کی‌یف و واشنگتن اوایل ماه آگوست در خصوص تضمین‌های امنیتی ایالات متحده وارد گفت‌وگو خواهند شد و احتمالاً اوایل هفته آینده این مذاکرات آغاز خواهد شد.

 

شبکه روسی «راشاتودی» در این خصوص گزارش کرد، یرماک، ترتیبات امنیتی را بعنوان یک اقدام موقت تا زمان پیوستن اوکراین به ناتو توصیف کرد و پیوستن کی‌یف به ائتلاف ناتو را «معتبرترین ضمانت امنیتی» دانست.

 

مشاور زلنسکی در خصوص تضمین‌های امنیتی که ایالات متحده قرار است به اوکراین بدهد، گفت که مجموعه‌ای از اقدامات که در توافق دوجانبه آتی بین کی‌یف و واشنگتن فهرست خواهد شد، شامل کمک‌های نظامی و مالی به اوکراین و همچنین «تحریم و تنبیه مهاجم می‌شود».

 

یرماک در ادامه افزود که این ترتیبات امنیتی شامل «اشکال و مکانیسم‌های حمایتی است که به وضوح تعریف خواهد شد» و کی‌یف انتظار دارد که ضمانت‌های امنیتی واشنگتن، «توانمندی کی‌یف برای پیروزی در نبرد با مسکو را تضمین کند» و «تهاجم روسیه» را در آینده مهار کند.

 

مشاور زلنسکی همچنین گفت که توافقات با ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی که قرار است بر اساس الگوی واشنگتن دنبال شود، بر اساس بیانیه مشترکی است که اوکراین و کشورهای گروه هفت (G7) اواسط ماه ژوئیه در ویلنیوس پایتخت لیتوانی صادر کردند.

 

یرماک بدون آن‌که نامی بیاورد،‌گفت که بیش از دوازده کشور دیگر نیز به این بیانیه پیوسته‌اند. با این‌حال رسانه‌های اوکراینی گزارش کردند که توافق اوکراین و گروه هفت شامل مکانیسم حمایتی خاصی نمی‌شود و تنها توافقات «چارچوبی» را شامل می‌شود.

 

بر اساس این گزارش، متن بیانیه ماه ژوئیه تصریح می‌کند که کشورهای گروه هفت، « هر کدام با اوکراین برای ایجاد تعهدات و ترتیبات امنیتی دوجانبه خاص و بلندمدت از جمله کمک‌های امنیتی با تجهیزات نظامی مدرن همکاری خواهند کرد».

 

کشورهای گروه هفت همچنین متعهد شدند که از صنعت دفاعی اوکراین، آموزش نظامیان اوکراینی و همچنین تبادل اطلاعات و دفاع سایبری حمایت کنند.

 

بر اساس این توافق، انتظار می‌رود کی‌یف «به طور مثبت به امنیت شرکا کمک کند» و همچنین به اصلاحات خواسته شده توسط حامیان غربی خود ادامه دهد.

 

نه آمریکا و نه هیچ یک از کشورهای گروه هفت تاکنون در خصوص توافقات امنیتی دوجانبه آتی با اوکراین تاکنون اظهارنظری نکرده‌اند.

 

اواسط ماه ژوئیه، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که تا زمانیکه امنیت مسکو در معرض خطر قرار نگیرد، روسیه هیچ اقدامی علیه ضمانت‌های امنیتی اوکراین انجام نخواهد داد.

 

وی در این خصوص گفت: «فقط یک محدودیت وود دارد. تضمین امنیت یک کشور نباید تهدیدی برای امنیت یک کشور دیگر باشد. در خصوص عضویت اوکراین در ناتو، ما به طور مکرر تصریح کرده‌ایم که این تهدیدی برای امنیت روسیه خواهد بود» و به همین دلیل هم بوده است که روسیه وادار شد در وهله اول، در فوریه سال گذشته میلادی علیه اوکراین اقدام نظامی آغاز کند.

 

واشنگتن از جمله کشورهای غربی بوده که از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به آتش ناآرامی‌ها در این کشور کمک کرده است به طوریکه گزارش‌ها نشان می‌دهد که کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌ تنهایی از رقم صد میلیارد دلار فراتر رفته و برخی از پیشرفته‌ترین تجهیزات ناتو راهی میادین نبرد با روسیه شده‌اند؛ تانک‌های لئوپارد و سامانه‌های ضدهوایی پاتریوت از این جمله‌اند.

 

علی رغم کمک‌های نظامی وسیع غرب به اوکراین، این کشور نتوانسته پیشرفت‌های چشمگیری در مقابل روسیه به دست آورد و بسیاری از تحلیلگران پیروزی کی‌یف در مقابل مسکو را ناچیز می‌دانند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار