کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

السودانی: عراق به نیروهای رزمی خارجی نیازی ندارد

نخست‌وزیر عراق با بیان اینکه بغداد در حال گفت‌وگو با ائتلاف آمریکایی برای تعیین شکل همکاری‌های آینده با این نیروهاست، تاکید کرد که عراق به نیروهای رزمی خارجی نیازی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 14
کد خبر: ۱۹۹۴۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، امروز (دوشنبه)، با شماری از سران نظامی این کشور در بغداد دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، محمد شیاع السودانی گفت: «عراق امروز دیگر به نیروهای رزمی خارجی نیازی ندارد. گفت‌و‌گوهایی در سطح پیشرفته برای مشخص کردن شکل روابط و همکاری‌های آینده با نیروهای ائتلاف‌ بین‌المللی جریان دارد».

 

این اظهارات پس سفر هیأتی بلندپایه از مقامات نظامی عراق به ریاست «محمد ثابت العباسی» وزیر دفاع این کشور به واشنگتن بیان شده است.

 

پیش از این سفر، «یحیی رسول» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرده بود هیأت عراقی در سفر به آمریکا در چند جلسه شرکت خواهد کرد که در آن‌ها پاره‌ای از مسائل به ویژه حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی، همکاری‌های امنیتی دوجانبه عراق و آمریکا، تبادل تجربیات و اطلاعات بخصوص در زمینه اطلاعاتی و تعقیب عناصر داعشی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

 

نخست‌وزیر عراق در بخش دیگری اشاره کرد: «هدف از تفکر انحرافی‌ داعش که در محافل بسته برای آن برنامه‌ریزی شد، تسلط بر منطقه بود. ایستادگی حضرت آیت‌الله العظمی سید علی سیستانی (دام ظله) مرجعیت دینی [شیعیان] و جانفشانی عراقی‌ها بود که توطئه داعش را در نطفه خفه کرد».

 

وی همچنین اظهار داشت: «این حق ماست که به فداکاری‌های تمام عراقی‌هایی که توطئه داعش را در نطفه خفه کردند، افتخار کنیم. باید با تمام شهدا ابتدا فرماندهان شهید نصر مورد احترام و اکرام قرار گیرند».

 

پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس»نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.

 

با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، ائتلاف آمریکایی هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد./ فارس

ارسال نظر