تایوان، چین را به دخالت در انتخابات متهم کرد-راهبرد معاصر

تایوان، چین را به دخالت در انتخابات متهم کرد

معاون رئیس تایوان ضمن عادی خواندن سفر کوتاه خود به آمریکا، مدعی شد که واکنش نظامی چین به این سفر، به معنای دخالت در انتخابات ریاستی پیش رو در این جزیره خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 16
کد خبر: ۱۹۹۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، «ویلیام لای» معاون رئیس دولت تایوان و نامزد انتخابات ریاستی آتی در این جزیره در ادامه اظهارات و اقدامات تحریک‌آمیز خود علیه به چین، ادعا کرد که واکنش نظامی پکن به سفرش به آمریکا، به معنای دخالت در انتخابات خواهد بود.

 

لای که اکنون برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید پاراگوئه به این کشور رفته، گفت که به مردم تایوان اعتماد دارد و فقط آنها هستند که حق تعیین سرنوشت این جزیره را دارند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقامات تایوانی هشدار داده‌اند که احتمال دارد چین در این هفته رزمایش‌های نظامی بزرگی را اطراف این جزیره آغاز کند و از توقف لای در آمریکا به عنوان بهانه‌ای برای ترساندن رای‌دهندگان پیش از انتخابات ریاستی سال آینده استفاده کند.

 

سران دولت خودخوانده تایوان به‌طور سنتی از سفر به آمریکا برای رفتن به معدود کشورهایی که روابط رسمی دیپلماتیک با این جزیره را حفظ کرده‌اند، استفاده می‌کنند. دولت پاراگوئه یکی از ۱۳ کشوری است که علی‌رغم مخالفت‌ها و هشدارهای مکرر چین، روابط رسمی و دیپلماتیک با دولت منطقه‌ای تایوان را حفظ کرده است.

 

معاون رئیس منطقه تایوان با ادعای اینکه چنین سفرها و توقف‌های کوتاه در آمریکا امری عادی است، اظهار داشت که چین هیچ دلیلی برای استفاده از آنها به عنوان بهانه‌ای برای ارعاب لفظی و نظامی مردم این جزیره ندارد.

 

لای در این‌باره توضیح داد: «اگر پکن از سفرها[ی مقامات تایوانی] به عنوان بهانه‌ای برای ارعاب لفظی و نظامی یا سایر روش‌های تهدیدآمیز استفاده کند، فقط گزارش رسانه‌های خارجی مبنی بر تلاش چین برای مداخله در انتخابات تایوان با تهدیدات نظامی را تایید کرده است».

 

به نوشته رویترز، با این حال وزارت دفاع تایوان روز سه‌شنبه اعلام کرد که هنوز شاهد رزمایش بزرگ چین یا تدارکات برای برگزاری چنین تمرینات نظامی در نزدیکی این جزیره نبوده است.

 

معاون رئیس تایوان پیش از این نیز در نیویورک سخنرانی کرده بود که در آن مراسم، «اینگرید لارسون» مدیر عامل اندیشکده «موسسه آمریکایی در تایوان» به‌عنوان یک نهاد دولتی غیرانتفاعی که روابط غیررسمی با تایوان دارد نیز حضور داشت.

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده