آمریکا به همسایه ایران جنگنده F۳۵ می‌دهد ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن

هشدار لاوروف درباره افزایش سرعت چندقطبی‌شدن جهان

وزیر خارجه روسیه در گفت‌وگویی تأکید کرد جنگ اوکراین سرعت روند تغییر نظم جهانی کنونی و ایجاد یک نظم جهانی جدید را بیشتر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 20
کد خبر: ۲۰۰۴۴۴

به گزارش راهبرد معاصر. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفت‌وگو با یک مجله روسی درباره وضعیت ژئوپلیتیک جهان تأکید کرد ترس اصلی غرب از ظهور نظم جهانی چندقطبی است.

 

وی دراین‌باره گفت: بحران اوکراین منجر به تسریع فرآیندهای جهانی شد که هدف آنها ایجاد یک معماری جدید اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهانی برای به چالش کشیدن هژمونی و سلطه تک‌قطبی ایالات متحده و متحدانش شده است.

 

به گفته لاوروف «شعارهای غرب تغییر کرده، اما هدفِ به‌زانودرآوردن جهان در برابر خواسته‌اش همچنان بدون تغییر باقی مانده است.»

 

او گفت که روسیه باید «با تمایل همیشگی اقلیت غربی برای توسعه نظامی-سیاسی و مالی-اقتصادی مقابله کند. شعارها از جهانی‌سازی و غربی‌سازی به آمریکایی‌سازی، جهانی‌سازی، آزادسازی و غیره تغییر می‌کنند. اما اصل موضوع باقی می‌ماند: تسلیم کردن همه بازیگران مستقل تحت اراده آنها، وادار کردن آنها به بازی با قوانینی که به نفع غرب است.»

 

به عقیده لاوروف، واشنگتن و متحدانش به دنبال کاهش «یا حتی معکوس کردن» تحولات بین المللی هستند تا از ظهور نظم چند قطبی و «معماری عادلانه‌تر در امور بین الملل» جلوگیری کنند؛ هدفی که روسیه آن را «مأموریت خود می داند.»

 

لاوروف با تاکید بر تهدید فزاینده یک فاجعه هسته‌ای جهانی ناشی از چشم انداز درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو در اوکراین، تاکید کرد که هسته اصلی این خطرات ناشی از «نقض فاحش» اصول امنیت غیرقابل تقسیم از طرفِ ائتلاف غربی است و این تمایل آنها که به‌دنبال «شکست راهبردی» روسیه در جنگ نیابتی آنها در اوکراین هستند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار