همه دز‌های یک واکسن را به بازوی چپ بزنیم یا راست؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

همه دز‌های یک واکسن را به بازوی چپ بزنیم یا راست؟

زمانی که آستین خود را برای تزریق واکسن بالا می‌زنید، معمولا کدام طرف را ترجیح می‌دهید، بازوی چپ یا راست؟
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 20
کد خبر: ۲۰۰۴۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ متخصصان علوم پزشکی می‌گویند که عملکرد شما در این مورد بسیار مهم است.

متخصصان آلمانی در آزمایش جدیدی دریافتند افرادی که تمام واکسن‌ها را فقط روی یک بازو تزریق کرده‌اند، نسبت به افرادی که واکسن‌ها را در هر دو بازو تزریق می‌کنند، پاسخ ایمنی قوی‌تری دارند.

این آزمایش که مبتنی بر مشاهده است، هفته گذشته در مجله معتبر eBioMedicine منتشر شده است.

در این مطالعه، نویسندگان به بررسی و تحلیل پاسخ‌های ایمنی حدود ۳۰۰ نفر که به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند و دو دُز واکسن کووید فایزر- بیوان‌تک را بین ماه‌های مارس و سپتامبر ۲۰۲۱ تزریق کردند، پرداختند.

شرکت‌کنندگان در این آزمایش تزریق اول را در یک بازو و تزریق دوم را در بازوی دیگرشان داشتند.

دو هفته پس از تزریق واکسن، متخصصان دریافتند سلول‌های ایمنی خاص که معمولا به سلول‌های کشنده T شناخته می‌شوند در ۶۷ درصد افرادی که هر دو دز واکسن را در یک بازو تزریق کرده‌اند و در ۴۷ درصد افرادی که تزریق را در هر دو بازو انجام داده‌اند، مشاهده شده است. بدین‌ترتیب این سلول‌های ایمنی در افرادی که هر دو دز را در بازوی یک سمت تزریق کرده‌اند، بیشتر است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، افراد ممکن است به تزریق‌های متوالی در یک بازو بهتر پاسخ دهند، زیرا واکسن‌ها، غدد لنفاوی مشابه را هدف قرار می‌دهند و آن‌ها را در تولید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با عفونت‌ها فعال‌تر می‌کنند.

دکتر «اوفر لوی»، متخصص بیماری‌های عفونی کودکان و مدیر برنامه واکسن در بیمارستان کودکان بوستون گفت: اگرچه این پژوهش، مقدماتی و کوچک است، اما دلایل واکنش متفاوت برخی افراد به واکسن‌ها را فراتر از سن، جنس و شرایط پزشکی، نشان می‌دهد.

دکتر لوی که در این آزمایش شرکت نداشته است در واکنش به این یافته تازه تاکید کرد: این یافته به اهمیت واکسیناسیونِ دقیق اشاره می‌کند و اینکه همه جزئیات در تزریق مهم است.

او می‌گوید: البته تحقیقات و داده‌های بیشتری مورد نیاز است، اما یافته‌های این پژوهش برای واکسن‌های غیر از کووید-۱۹ مورد استفاده قرار می‌گیرد و به استاندارد کردن نحوه واکسیناسیون معمول کمک خواهد کند. / ایسنا

ارسال نظر