عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

لاوروف: بریکس باید به ستون نظم جهانی جدید تبدیل شود

وزیر خارجه روسیه می‌گوید بریکس برای تبدیل شدن به یکی از ستون‌های نظم جهانی جدید و چند قطبی آماده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۶۵۲

به گزارش راهبرد معاصر.‌ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقاله‌ای برای مجله اوبونتو آفریقای جنوبی نوشت که هدف بریکس نه تنها جایگزینی مکانیسم‌های چندجانبه موجود نیست بلکه نمی‌خواهد به یک "هژمون جمعی" جدید مبدل شود.

 

به گزارش اسپوتنیک، وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که بریکس برای دادن پاسخ مثبت به "درخواست" تبدیل شدن به "یکی از ستون‌های نظم جهانی جدید، عادلانه‌تر و چند مرکزی" آماده است.

 

وی در ادامه افزود: "به همین دلیل ما روند توسعه را آغاز کردیم. این امر از حالت نمادینی برخوردار است که این فرایند دقیقاً در سال ریاست آفریقای جنوبی به چنین پویایی رسید، کشوری که در نتیجه یک تصمیم سیاسی اجماع به عضویت بریکس درآمد".

 

وی همچنین تقویت توان بانک توسعه جدید، مجموعه ذخایر ارزی مشروط بریکس، بهبود مکانیزم‌های پرداخت، افزایش نقش ارز‌های ملی در تسویه حساب‌های متقابل را از اولویت‌های این سازمان عنوان کرد. قرار است این موضوعات در اجلاس بریکس در ژوهانسبورگ مورد توجه قرار گیرند.

 

نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی پیشتر اعلام کرد، رهبران ۲۳ کشور رسما تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده اند. ایران، الجزایر، آرژانتین، بنگلادش، بحرین، بلاروس، بولیوی، کوبا، مصر، اتیوپی، هندوراس، اندونزی، قزاقستان، کویت، مراکش، نیجریه، فلسطین، عربستان سعودی، سنگال، تایلند، امارات متحده عربی، ونزوئلا و ویتنام از جمله این کشور‌ها هستند.

 

در سال ۲۰۲۲، بریکس اعلام کرد که تعداد کشور‌های عضو را افزایش خواهد داد تا این سازمان فراگیرتر شود. حداقل ۱۹ کشور از جمله ایران، آرژانتین، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به این بلوک اقتصادی ابراز کرده اند./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده