به گزارش راهبرد معاصر؛ این نماینده مجلس به مشکلات معیشتی ودرمانی بازنشستگان و نبود امنیت شغلی برای جامعه کارگری اشاره کرده و با تاکید بر تقویت سازمان تامین اجتماعی و منابع عظیم این سازمان به عنوان یک سازمان بین النسلی گفت: پرداخت بدهیهای دولت به این سازمان یکی ازبرنامههای مهم فراکسیون کارگری است ضمن آن که با هرگونه اقدامی به منظور تضعیف این سازمان مخالفیم.
بابایی کارنامی کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی را محور وحدت و یکپارچگی بازنشستگان و پیشکسوتان کارگری توصیف کرد وگفت: این کانون متشکل از افرادی دلسوز و متخصص رابطان مطمئنی برای پیگیری مطالبات اعضاء خود هستند و همواره در قالب چارچوبهای قانونی پیگیر درخواستهای قانونی بازنشستگان هستند.
وی درباره آخرین وضعیت بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی هم گفت: با همکاری وزیرتعاون و کار و نمایندگان مجلس به جمعبندی خوبی در بحث بیمه کارگران ساختمانی رسیدهایم و امیدواریم این موضوع مهم به سامان برسد.
در ادامه این نشست «محمد اسدی» رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور ضمن قدردانی خانواده بزرگ بازنشستگان تامین اجتماعی ازهمراهیهای رئیس فراکسیون کارگری ونمایندگان مجلس برای تحقق مطالبات به حق بازنشستگان؛ دو مشکل معیشت و درمان را به عنوان معضل بزرگ این قشر عنوان کرد و گفت: انتظارداریم نمایندگان محترم مجلس به ویژه فراکسیون تخصصی کارگری صدای ما را بشنوند و برای رفع مشکلات معیشتی این قشر اقدامات اساسی انجام دهند.
او گفت: وظیفه دارم مراتب تشکر قلبی خود و سایر اعضای هیات مدیره و تمامی بازنشستگان شریف را از زحمات و تلاشهای آقای علی بابایی کارنامی به دلیل پیگیریهای ویژه ایشان در مجلس برای رفع مشکلات کارگران و بازنشستگان قدردانی نمایم.
بنا به گفته افراد حقوق بازنشستگان در ایران ناچیز است و همیشه بازنشستگان شاکی هستند. تعیین حقوق بازنشستگان در ایران به عوامل بسیاری وابسته است. در ادامه به آخرین اخبار از حقوق بازنشستگان میپردازیم.
از طرفی صندوقهای بازنشستگی با مشکل کاهش ضریب پشتیبانی نسبت بیمه پردازان به مستمری بگیران و نیز مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت رو به رو هستند، بنابر این صندوقها در تامین منابع برای اجرای متناسب سازی با مشکلات زیادی همراه هستند.
مرکز روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: پرداخت ۲۵درصد مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق مستمریبگیران در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمریها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به طور کامل صورت گرفته و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است.
این سازمان در پاسخ به تذکر علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، مبنی بر پرداخت ۲۵ درصد مابهالتفاوت مستمری بازنشستگان، اعلام کرد: بر اساس بند (ب) ماده (۱۲) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کل کشور، مقرر شده است، سازمان تأمیناجتماعی مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون برنامه، حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران را متناسبسازی کند. حقوق بازنشستگان در ادامه اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه کشور آمده است: سازمان تأمین اجتماعی در اجرای ماده قانونی فوق، طی سالهای ۱۳۹۹ و۱۴۰۰، ۷۵ درصد متناسبسازی حقوق مستمریبگیران خود را اجرا کرده است.
مبنای متناسبسازی، رساندن مستمری فعلی فرد به نسبت اولین مستمری به حداقل دستمزد همان سال بوده است. ۲۵درصد مابقی نیز در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمریها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسبسازی بازنشستگان تأمین اجتماعی بهطور کامل صورت گرفته است و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است. سازمان برنامه و بودجه کشور سپس افزوده است: با وجود اقدامات انجامشده توسط سازمان در اعمال کامل متناسبسازی و پرداخت مستمری با لحاظ متناسبسازیهای یادشده، با توجه به نرخ تورم موجود و افزایش هزینههای زندگی، بازنشستگان درخواست مجدد مبنی بر افزایش مستمری ماهیانه را دارند که افزایش مجدد مستمریها بدون در نظرگرفتن محاسبات بیمهای و منابع مالی و مجوز قانونی، سازمان تأمین اجتماعی را با بحرانهای اساسی مواجه خواهد کرد.
نعمت الله ترکی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری آخرین خبر را درباره وضعیت حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۲ اعلام کرد. بنابرادعاها و اخبار منتشر شده بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری میتوانند انتظار داشته باشند در حقوق شهریور باقیمانده طرح متناسبسازی اجرایی شود.
طبق اعلام مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، قرار است قبل از ماه شهریور، باقیمانده طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش این صندوق اجرایی شود. همسانسازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری برای رفع تبعیض میان شاغلان و بازنشستگان، در قوانین بودجه ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ پیشبینی شد که در طول این سه سال اعتباری معادل ۱۸ همت به دو صندوق بازنشستگی کشوری و لشگری اختصاص پیدا کرد. پس از اجرای دو مرحله همسانسازی، حقوق و مزایای بازنشستگان افزایش یافت، در سال ۱۴۰۰ مستمری و حقوق بازنشستگان کشوری ۲۵ درصد افزایش یافت و در سال ۱۴۰۱ نیز یک مرحله همسانسازی در کنار افزایشهای سنواتی انجام شد. ادعا شده است، همسانسازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری پیامدهایی برای دو صندوق مربوط به این بازنشستگان داشت و آنها را دچار ناترازی کرد./ اندیشه معاصر