شرط گذاری ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت عراق-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

شرط گذاری ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت عراق

یک عضو کمیسیون نفت و گاز مجلس عراق خبر داد که ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت از بندر جیهان ۶ شرط تعیین کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 27
کد خبر: ۲۰۱۶۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، «صباح صبحی» عضو کمیسیون نفت و گاز مجلس عراق، در گفتگو با روزنامه رسمی «الصباح» گفت که سفر هیئت ترکیه‌ای به عراق شامل شرط‌های ترکیه برای مذاکره درباره ازسرگیری صادرات نفت از بندر جیهان ترکیه بود به خصوص که دادگاه بین‌المللی ترکیه را به پرداخت ۱.۴ میلیارد دلار محکوم کرده است.

 

وی گفت که ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت از بندر جیهان، ۶ شرط تعیین کرده که شامل تعیین ۱۳ دلار بابت هزینه انتقال هر بشکه نفت و انصراف عراق از شکایت خود به دادگاه بین‌المللی و در نتیجه انصراف از دریافت خسارت ۲ سال فروش نفت توسط ترکیه است.

 

به گفته صبحی، شرط‌های اصلی ترکیه همین‌هاست و شرط دیگر هم اعطای سهم ۷ دلاری به شرکت نفت ترکیه بابت هر بشکه نفت است و افزود که همه این شرط‌ها در مذاکرات طرف‌های ترکیه‌ای و عراقی برای ازسرگیری صادرات نفت بررسی می‌شود.

 

صبحی افزود که فضای حاکم بر مذاکرات مثبت است به خصوص که ترکیه تحت فشار اقتصادی است و در این شرایط انعطاف بیشتری از خود نشان می‌دهد تا بتواند منافع اقتصادی خود از صادرات نفت شمال عراق را تضمین کند.

 

هفته گذشته «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه، در سفری رسمی وارد عراق شد و با سران سیاسی عراق در بغداد و اربیل دیدار کرد.

 

پیش از آن نیز «حیان عبدالغنی» وزیر نفت عراق در سفری رسمی به ترکیه رفت و با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیدار کرد و موضوع اصلی مذاکرات وی ازسرگیری صادرات نفت از بندر جیهان بوده است.

 

خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع آگاه خبر داد که مذاکرات وزیر نفت عراق در ترکیه به نتیجه‌ای نرسیده است.

 

اقلیم کردستان عراق روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کند که حدود ۴۰۰ هزار بشکه آن را از طریق خط لوله‌ای به بندر جیهان ترکیه صادر می‌کند. ترکیه صادرات نفت اقلیم کردستان عراق به میزان ۴۵۰ هزار بشکه در روز از طریق بندر جیهان را در ۲۵ مارس سال جاری در پی حکم دادگاهی بین المللی متوقف کرد.

 

ترکیه تاکنون بار‌ها اعلام کرده که علت خودداری اش از آغاز دوباره صادرات از بندر جیهان، آسیب دیدن خط لوله در زمین لرزه‌ای است که اخیرا در مناطقی از ترکیه رخ داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر