به گزارش راهبرد معاصر، دکتر شکیبا توصیه کرد: زوار اربعین حسینی نیز ساعت حرکت خود را به اوایل صبح موکول کرده و یا پیاده روی شبانه داشته باشند.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه بر استفاده از لباس های نخی و گشاد تاکید کرد و افزود: افراد همچنین جهت حفاظت از سر و صورت باید کلاه و عینک همراه داشته باشد ضمن اینکه می توانند یک پارچه را مرطوب کرده و روی سر وصورت خود بیندازند تا دچار گرمازدگی نشوند.
دکتر شکیبا در خصوص استفاده از نوشیدنی های گرم مانند چای در پیاده روی اربعین هشدار داد و افزود: مصرف نوشیدنی ها گرم حرارت بدن را افزایش داده و احتمال گرمازدگی را افزایش می دهد، بنابراین توصیه می شود زوار به جای چای از نوشیدنی های خنک مانند خاکشیر و شربت آبلیمو و ... استفاده کنند.
وی توصیه کرد: در زمان پیاده روی حتما لیموی تازه همراه داشته و چند قطره از آب لیمو را در آب ریخته و مصرف کنند، چرا که آبلیمو حرارت بدن را کاهش می دهد.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه در خصوص درمان بیماران گرمازده نیز عنوان کرد: اگر افراد با بیمار گرمازده مواجه شدند باید هرچه سریعتر بیمار را به محیط خنک رسانده و تا حد امکان لباس های او را کم کنند.
دکتر شکیبا ادامه داد: سرد کردن یک قسمت از بدن فرد گرمازده می تواند شوک حرارتی برای او ایجاد کند، بنابراین افراد اگر از آب استفاده می کنند باید آب را به همه جای بدن فرد گرمازده برسانند. برای این کار هم باید از آب ولرم استفاده شود و نباید یکباره از آب سرد استفاده کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه اشاره ای هم به سایر نکات بهداشتی ضروری برای زوار داشت و به همه آنها توصیه کرد: از نوشیدن آبی که از سلامت آن مطمئن نیستند، خودداری کنند و ترجیحا از آبهای بسته بندی استفاده کرده و یا آبی را بنوشند که از سلامت منبع آن مطمئن هستند.
وی افزود: همچنین استفاده از غذاهای سرخ شده توصیه نمی شود و هر نوع غذای دیگر هم باید قبل از سرو، به خوبی گرم شود.
دکتر شکیبا در خصوص غذاهای کنسروی با بیان اینکه قوطی کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش و روی حرارت قرار داده شود.
وی نسبت به حمل غذاهای گرم هشدار داد و افزود: در گرمای هوا احتمال فاسد شدن این مواد خوراکی وجود دارد و توصیه می شود زوار به جای غذای گرم از غذاهای خشک استفاده کنند./ ایسنا